site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Artemis Kutsal Yolunda ilk adımlar

Artemis Kutsal Yolunda ilk adımlar
05.05.2015
A+
A-

ARTEMİS KUTSAL YOLUNDA İLK ADIMLAR (4)

Dağcı, doğa severler ve kültür rotası kaşiflerinin şimdiden dikkatini çekmeyi başaran Artemis Kutsal Yolunda ilk yürüyüş Pazar günü gerçekleştirildi. Selçuk’ta bulunan Artemis Tapınağı’ndan hareketle başlayan 30 km. sonra Aydın’ın Ortaklar ilçesinde bulunan Magnesia Antik Kentindeki Artemis Tapınağında son bulan Artemis Kutsal Yolu Selçuk ilçesinin ilk kültür rotası olma özelliğini taşıyor. Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk Belediyesi, Zirve Dağcılık Kulübü, Selçuk Ticaret Odası ve Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası başta olmak üzere birçok kurum ve kurulun katkısı ile hayata geçen Artemis Kutsal Yolu Projesi henüz çok yeni olmasına rağmen bölgeye misafir çekmeye başladı bile. Artemis Kutsal Yolu Projesine hayat veren Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi Onursal Başkanı ve SESO Başkan Vekili Özgür Aydoğan’ın rehberlik ettiği yürüyüşte, yolun açılışı da yapılmış oldu. Artemis Kutsal Yolu’ndaki bu ilk yürüyüşe 5’i yabancı olmak üzere toplam 48 kişi katıldı.

‘HEP BİRLİKTE TANITACAĞIZ’

Artemis Kutsal Yolu yürüyüşüne rehberlik eden Özgür Aydoğan başta Selçuk ve çevresi olmak üzere bölgedeki bütün kültür, doğa ve tarih meraklılarını bundan sonraki etkinliklerine de beklediğini söyleyerek, “İlçemizde her sezon kırılan turist ziyaretçi rekorları maalesef esnafa ve ilçe insanına beklendiği kadar fayda sağlamıyor. Fakat Artemis Kutsal Yolu ve benzer projelerin ilçedeki ve köylerdeki ekonomiye önemli ölçüde katkısı olduğu herkes tarafından biliniyor. Buda gösteriyorki benzer projelere öncelik verilmeli. Rotanın işaretlemelerinde hala eksiklerimiz var. Ayrıca uzun zamandır kullanılmayan yolun bazı noktaları bakım istiyor buradada Selçuk Belediyesi’ne görev düşüyor. İnanıyorumki şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada birlik içinde çalışmalar devam edecek” dedi.

ARTEMİS KUTSAL YOLUNDA İLK ADIMLAR (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.