site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Arınç’ın Bu Sözleri Herkesi Kızdıracak

Arınç’ın Bu Sözleri Herkesi Kızdıracak
13.01.2013
A+
A-

bulentarincBaşbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Paris’te 3 PKK’lı kadının öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bülent Arınç olayla ilgili “Kim olursa olsun, suçu ne olursa olsun hiçbir insan böyle bir ölümü hak etmez. Şahısların suçu neyse yargı önüne geçer ve orada hesap verir” ifadelerini kullandı.

Paris ‘te 3 PKK’lı kadının öldürülmesi olayından ‘üzüntü’ duyduğunu açıkladığı için eleştiri oklarını üzerine çeken Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , sözlerinden geri adım atmadı.

Arınç, Milli Kütüphane’de, ”Diyarbakır Surları UNESCO Yolunda” isimli serginin açılışına katıldı.

Barış ortamının sağlanması konusunda hiçbir zaman bu günkü kadar ümitli olmadığını ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

”Çok zor işlerin içindeyiz. Maddi planda bakıldığında çözülmesi de çok zor görünüyor. Bugüne kadar yaşadığımız şartlar bu iyi niyetli çabaların önüne bir şekilde set çekebilecek, bu ümitleri boşa çıkarabilecek, pek çok sabotajları, provokasyonları getirebilir endişesini doğrusu biz de paylaşıyoruz. Ama ümitli olmak, ümitli olmaya mecbur olmak gibi bir gerçekle karşı karşıyayız. Daha bir, iki gün önce Fransa’da yaşanmış olay veya Türkiye’de başka bir bölgede yaşanmış veya yaşanabilecek olayların bizi yoldan döndürmemesini, çevirmemesini, ümitsiz kılmamasını Allah’tan diliyorum. O yüzden bu olaylarda hayatını kaybeden insanların çok acı şekilde hayata veda ettiklerini düşünüyorum.”

YAŞANAN OLAYLAR VAHŞETTİR

Dün konuyla ilgili yaptığı açıklamayı hatırlatan Arınç, şöyle konuştu:

”Fransa’da meydana gelen olayı vahşet olarak nitelendirmiştim. Üzüntü duyduğumu ifade etmiştim. İnternet medyasına girdiğimizde bu sözlerimin nasıl çarpıtıldığını, ne kadar kötü amaçlar için kullanıldığını gördüm ve üzüldüm. Ama onları bir kez daha üzmek istiyorum. Yaşanan olay bir vahşettir. Kim yaparsa yapmış olsun, bu ölen kişiler hangi vasıflarla hangi suçlamalarla anılıyor olurlarsa olsun insan hayatına bu şekilde son vermek kimsenin hakkı değildir.

BÖYLE ÖLMEYİ HAK ETMEMİŞLERDİ

Onlar böyle bir ölümü hiçbir zaman hak etmemişlerdi. Suçlu olan insana yapılacak tek şey yargı önüne çıkarılması ve adaletin vereceği cezaya razı olmak gibi bir keyfiyet. Yoksa kimse kimsenin hayat hakkını böylesine hoyratça, böylesine vahşice elinden almak tasvip edilir bir davranış değildir. Bu olay karşısındaki insani tutumumu, afedersiniz bu olaydan daha vahşi şekilde eleştirmeye kalkanları biraz insafa davet etmek, izana davet etmek görevimizdir. Ölenlere elbette üzüleceğiz. Özellikle bu süreç içerisinde karşımıza çıkacak kötü olaylara karşı da sabırlı olacağız, anlayışlı olacağız. Ve geçmişte yaşanan pek çok olayın böyle bir barış sürecini geciktirmek, ertelemek, reddetmek, inkar etmek, ajite etmek isteyenleri ödüllendirmek gibi davranışların içerisinde olmayacağız. Şahsen ben böyle bir davranışın içerisinde hiçbir zaman bulunmayacağımı söylemek istiyorum.”

ŞİVAN PERVER’İN MESAJI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, müzisyen Şivan Perver’in mesajlarını da önemli bulduğuna değinerek, şunları kaydetti:

”Biz bu ülkenin insanlarıyız, yıllardır tarihin kader ortaklığı içerisine koyduğu insanlarız, aynı idealler, aynı amaçlarla birbirimizin kucağında şehit düşmüş insanlarız. Cumhuriyeti birlikte kurmuş, bu toprakların acısına da sevincine de üzüntüsüne de ortak olmuş insanlarız. Yeni başladığını büyük bir heyecanla izlediğimiz sürecin aynı Diyarbakır gibi, onun surları ve diğer bütün güzellikleri gibi, Eğil’deki peygamberler makamı gibi inşallah yüce olmasını, büyük olmasını, kutlu olmasını ve bir an önce güzelliklerin gerçekleşmesini diliyorum.”

Konuşmaların ardından, Arınç, Baydemir ve beraberindekiler, açılışını yaptıkları sergiyi gezdi.

YORUMLAR
  1. diego maradona dedi ki:

    keşke herkes bBiz bu ülkenin insanlarıyız, yıllardır tarihin kader ortaklığı içerisine koyduğu insanlarız, aynı idealler, aynı amaçlarla birbirimizin kucağında şehit düşmüş insanlarız. Cumhuriyeti birlikte kurmuş, bu toprakların acısına da sevincine de üzüntüsüne de ortak olmuş insanlarız. Yeni başladığını büyük bir heyecanla izlediğimiz sürecin aynı Diyarbakır gibi, onun surları ve diğer bütün güzellikleri gibi, Eğil’deki peygamberler makamı gibi inşallah yüce olmasını, büyük olmasını, kutlu olmasını ve bir an önce güzelliklerin gerçekleşmesini diliyorum

    1. KUTAY dedi ki:

      Yani siz diyorsunuz ki diego armando maradona olarak bölücü başı apo ile görüşülsün hiç bir sorun yok hatta ona ev hapsi dahi verilebilir diyorsunuz doğrumu anlıyorum. Yani haburda yaşanan rezalet yetmedi daha da ilerisi olabilir sorun yok diyorsunuz doğrumu anladık arkadaşım.

      1. diego maradona dedi ki:

        doğuda ölen askerin de cenazesinde kuran okunuyor, dağda ölen insanın cenazesinde kuran okunuyor. bu ne garip bir celişki. ben sadece analar ağlamasın diyorum..barış için her yol denenmeli diyorum benim güzel kardeşim.

        1. KUTAY dedi ki:

          Türk askerinine kurşun sıkan teröriste öldü diye üzülecek değiliz, hem vatan hainliği yapsınlar askerime sıksınlar şehit etsinler sonra o askerimi şehit eden bir gün öldürülünce ağlayacak değiliz. Birde şu var barış için her yol denenmeli demişsin bu sözü bir kaç gün önce pensilvanya da yaşayan biri demişti kendisi gerçi dinler arası diyalog diye bir sey tutturmuş işini yürütüyor, hatta o kişi daha da ileriye giderek demişti ki. Gerekirse el öpek öpülmeli cümlelerini kullanmıştı. Kimse kusura bakmasın Türkler tarih boyunca en kötü zamanlarında bile kimsenin elini öpmemişlerdir. İsteyen istediğinin istediği yerini öpsün yalasın, Biz Türküz kimsenin elini ayağını eteğini öpmeyiz. Bu böyle biline.

          1. ali lukunku dedi ki:

            bir söz vardır hırsız içerden oldumu öküz bacadan çıkar diye ….. haaa tamda o misal silivrideki hainler olmasa bu memlekette pkk iletide olmayacaktı…. yani pkk nın ağa babaları silivridekiler… AĞA BABALARI

  2. safınız belli olsun dedi ki:

    ihanette sınır tanımayan zihniyetler her zaman oldugu gibi yine dini sahneye sürüyorlar diego maradona musun nesin allaha inanmayan dinsizin kuranımı olur bırakın bunları analar aglamasın masalını benim askerim şehid oluyor bin it ölmüş bizene ölen leslere bak pkk nın üst kardoları safınız belli olsun bırakın duygusal sömürüyü…