site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Arap Baharından PKK Baharına

Arap Baharından PKK Baharına
21.03.2013
A+
A-

NEVRUZ-2013 (3)Türk bayrağı yerine PKK paçavralarını astılar, devleti yerle bir edip bebek katiline sarıldılar, ayrı bir millet olduklarını ilan ettiler, “savaşa hazırız” diye meydan okuyup vatanı bölme provası yaptılar.

Diyarbakır Nevruz bahanesiyle tarihinde gördüğü en büyük ihanetin acılarını yaşadı. AKP’nin ortaklık kurduğu PKK; Türk devletini, Türk milletini yerle bir eden bir şov yapma imkanı buldu. İmralı’daki katilin insafına bırakılan Diyarbakır’dan şehitlerin kemiklerini, bütün Türk milletin içini sızlatan görüntüler geldi. Bebek katilinden beklenen açıklamadan yeni meydan okumalar, TBMM’ye talimat verme küstahlığı ve kendisinin serbest bırakılması karşılığında dağdaki katillerin geçici bir süre ellerindeki silahlarla yurt dışına çıkarılması kararı çıktı.

Diyarbakır’daki meydanın görüntüleri bile Türk devletine başkaldırmanın izleriyle doluydu. Türk bayrağı yerine PKK paçavralarını astılar, devleti yerle bir edip bebek katiline sarıldılar, ayrı bir millet olduklarını ilan ettiler, “savaşa hazırız” diye meydan okuyup vatanı bölme provası yaptılar. Cumhuriyet Bayramı’nda Atatürk posteri ve Türk Bayrağı açanlara biber gazı sıkan AKP hükümeti, Diyarbakır’da Nevruz törenleri bahanesiyle sergilenen ihanet görüntülerini seyretmekle kalmadı, bir de bundan övünme payı çıkardı. Milliyetçiliği ayaklarının altına aldığını söyleyen Başbakan Erdoğan Diyarbakır’da devleti devlet yapan bütün unsurların, Anayasa ve kanunların ayaklar altına alınmasından, İmralı’daki bebek katilinin devlet başkanı gibi takdim edilerek şehitlerin kemiklerinin sızlatılmasından hiç rahatsızlık duymadı.NEVRUZ-2013 (6)

Diyarbakır’da Başbakan Erdoğan’ın her konuşmasında değindiği, “tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan” ilkesi de yerle bir edildi. İmralı canisinin posterleri, dağdaki katillerin resimleri ve PKK paçavraları altında nutuklar atıldı. Devletin tamamen kenara çekilirken, meydanın İmralı canisi ve artıklarına bırakılması bu ihanet sürecinin nasıl sonuçlanacağını da acı biçimde ortaya koydu. Yaşananlar akıllara adına “Arap Baharı” denilen, BOP’un yıkımlarını getirdi. Daha önce Irak, Mısır, Libya ve Suriye’de görülen manzaraların bir benzeri Diyarbakır’da yaşandı. Bu acı tablo “AKP-PKK baharı” olarak tarihe geçerken, AKP’nin İmralı canisinden beklediği açıklama da fos çıktı. Bebek katilinin açıklaması silahların asla bırakılmayacağını, sadece kendisinin TBMM kararı garantisiyle serbest bırakılması karşılığında, geçici bir eylemsizlik yaşanacağını gösterdi.

BDP’nin AKP’yle paslaşarak düzenlediği ve İmralı canisinin yol haritası açıklaması beklentisiyle ayrı bir anlam kazandırılan Nevruz kutlamasına, Diyarbakır’ın yanı sıra Güneydoğu illerinden binlerce kişi organize bir şekilde getirildi. Bağlar semtindeki nevruz alanı günler önceden kutlama için hazırlandı. Sarı yeşil kırmızı renklerle süslenen alana sabahın ilk ışıklarıyla binlerce kişi gelmeye başladı. Kürtçe şarkı ve türkülerin çalındığı alan saatler ilerledikçe dolmaya başladı.

TÜRK BAYRAĞI YOK
Nevruz kutlamalarına katılanların güvenliklerini sağlamak amacıyla resmi yerine sivil polisler görevlendirilirken, miting alanında BDP ve PKK’nın yanı sıra KCK’nın bayrak ve flamaları, İmralı katilinin fotoğraflarının yer aldığı bez ve paçavralar yer aldı. Nevruz alanında hiçbir Türk bayrağı olmadığı görüldü.

‘SAVAŞA DA BARIŞA DA HAZIRIZ’
Diyarbakır’daki Nevruz Alanı ve kurulan platforma çeşitli afiş ve sloganlar asıldı. Konuşmaların yapıldığı platformun bir tarafına, İmralı’da görüşmeler sürdürülürken Diyarbakır’in Lice ile Mardin’in Nusaybin’in İlçesi’nde yapılan operasyonlarda öldürülen PKK’nın sözde Diyarbakır bölge sorumlusu Ethem Karabulut ve Mardin sözde bölge sorumlusu Şirin Cebe’nin fotoğrafları asıldı.

Plotformun üzerine ise, Kürtçe, “Çözüme de direnişe de hazırız” yazılı pankart asıldı. Nevruz alanının çevresine ise ihanetin, hakaretin, meydan okumanın her türlüsünün yazılı olduğu pankart ve dövizler tertip komitesi tarafından asıldı.
ORTADOĞU GAZETESİ

NEVRUZ-2013 (1)

NEVRUZ-2013 (2)

NEVRUZ-2013 (4)

NEVRUZ-2013 (5)

YORUMLAR
  1. bayrak dedi ki:

    nerde yaşadıklarını unutuyolar sanırım çay kaşığı kadar toplulukları var çay bardağı kadar suyla boğulcaklarını unutuyolar

  2. ALİ dedi ki:

    DARÜL HARP OLAN VATANIMIZDA BU SAATTEN SONRA SAVAŞ KANUNLARI GEÇERLİDİR…

  3. RÜZGAR dedi ki:

    APO TAYYİPİN ÇANINA OT TIKADI. 40 BİN KİŞİNİN KATİLİ BİR TERÖRİST HÜKÜMET ELİ İLE BAŞROLE OTURTULDU. TERÖRİSTLER AHKAM KESTİ. KANLI ELLERİ İLE BARIŞ ELÇİLİĞİNE SOYUNDULAR. HAYALDİ GERÇEK OLDU…AKP LİLER BÜTÜN BU OLANLARDAN ÇOK MEMNUNLARDIR HERHALDE…

  4. güneş dedi ki:

    akp ülkemizi ne hale getirdi. yazıklar olsun apo yuda çıkardılarmı tam olacak.yazık

  5. arif dedi ki:

    madem tüm bu gösteriler yasal olacaktı, madem bu insanların çıkıp resmi kabul ettikleri bayrakları asmalarına, güç gösterisi yapmalarına izin verilecek hatta destek olunacaktı neden öldü o kadar asker, o kadar öğretmen o kadar doktor o kadar anne,çocuk, korucu………..neden verdik o kadar şehidi ne gerek vardı……hatırlarsanız bir zamanlar bu renklerin bile birarada kullanılması yasaktı 3 küçük kız çocuğu sarı kırmızı yeşil örtülerle sokakta dansettiği için polis tarafından gözaltına bile alınmıştı!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. selcuklu dedi ki:

    bu hükümet neden bizim resmi bayramlarımızı yasakladı ayrıca eline türk bayragını alanı iceri tıkıyor yazıklar olsun diyecegim hükümet bunun altında kalacaklar

  7. RÜZGAR dedi ki:

    EYY..AKP YE OY VERENLER VE HİZMET EDENLER … ELLERİNİZ VE YÜREĞİNİZ APONUN VE PKK NIN KATLETTİĞİ BİNLERCE ŞEHİDİN KANINA BULAŞTI….BUNUN VEBALİNİ ÖDEYEMEYECEKSİNİZ. BU MİLLETİN HAKKI SİZE HARAM OLSUN….