site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Araç Muayenesinden Önce Yapılması Gerekenler

Araç Muayenesinden Önce Yapılması Gerekenler
27.08.2018
A+
A-

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 34. maddesi gereğince zorunlu olan araç muayenesi ile trafiğe çıkan motorlu ve motorsuz araçların teknik yeterlilikleri kontrol edilmektedir. Araç muayenesi tek yetkili kuruluş olan TÜVTÜRK istasyonlarında yapılmaktadır ve bu muayenenin raporu TÜVTÜRK teknikeri tarafından verilmektedir. Rapor; kusursuz, hafif kusurlu, ağır kusurlu ya da emniyetsiz olarak hazırlanabilmektedir. Araç muayenesinin sorunsuz tamamlanması için aracındaki eksikleri gideren araç sahipleri, muayene sürecinden sorunsuz çıkabilmektedir.

Araç muayenesinden önce aracının aydınlatma arızalarını gideren, far tamirini, filtre ve motor yağı değişimlerini, periyodik bakımları aksatmadan yaptıran kişiler muayene istasyonundan “kusursuz” raporu alabilmektedir. Araç muayenesinden önce araç sahipleri aşağıdaki eksikleri tamamlamalıdır:

Trafik sigortası yaptırılmalıdır.
Aracın vergi ve ceza borçları ödenmelidir.
Egzoz gazı ölçüm muayenesi belgesi alınmalıdır.
Araçta ilk yardım çantası, yangın söndürme cihazı, üçgen reflektör, stepne bulundurulmalıdır.

Araç muayenesinden önce araçta hangi kontroller yapılmalıdır?

Aracın muayene tekrarına gerek duyulmaması ve geçerli rapor alınabilmesi için araçlarda aşağıdaki kontrollerin yapılması gerekir:

Aynalar hasarsız ve eksiksiz olmalıdır.
Arka koltuk dahil olmak üzere tüm emniyet kemerleri çalışır durumda olmalıdır.
Aracın tüm ön ve arka aydınlatma sistemleri kontrol edilmelidir. Sinyaller, iç aydınlatma ve geri vites lambası çalışır durumda olmalıdır. Gerekirse oto yedek parça temin ederek far ampulleri değiştirilmelidir.
Lasitklerde deformasyon olmamalıdır. Eğer aracın lastiklerinde yırtıklar varsa takım lastik alarak aracın tüm lastikleri değiştirilmelidir.
Aracın ön ve arka cam yıkama sistemleri kontrol edilmelidir. Eskiyen silecekler yenilenmeli, azalan cam suyu tamamlanmalıdır.
Minibüs ve otobüslerde acil çıkış levhaları ve yeterli adette acil çıkış çekici olmalıdır.
Römork, yarı römork ve kamyonların arkasında, yanında reflektörler olmalıdır. Eğer yoksa reflektif şeritler taktırılmalıdır.

Araç muayenesi öncesinde aracınızın eksiklerini giderirken marka ve modele uygun yağ filtresi, hava filtresi, buji takımı, motor yağı, silecek takımı ve silecek aksesuarları, rulman, mazot filtresi gibi orijinal ve yan sanayi yedek parça çeşitlerini Opel yedek parça sitesi www.generalopel.com web sitesinden hızlı bir şekilde satın alabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.