site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Antik Kanal için kollar sıvandı

Antik Kanal için kollar sıvandı
16.09.2015
A+
A-

1

Efes Antik Kanal Projesi için ilgili Bakanlık ile yürütülen ortak çalışmaların devam ettiğini ve bu çalışmalarla beraber Pamucak bölgesinin cazibe merkezi olacağına dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Burası gerçekten imrenilecek bir hale gelecek” dedi.

Ege Bölgesinin en uzun sahil şeridini oluşturan Pamucak Sahili’nde Antik Kanal çevresinde yeni düzenlemeler yapılacak. Alanda bulunan ahşap gemilerde  profesyonel bakıma alındı. Daha önce Selçuk Belediyesi olanaklarıyla bakımı yapılan gemilerin profesyonel firmalar tarafından bakımı yapılacak. Selçuk’un önemli mekanlarına ait maket çalışmasının tamamlanmasıyla da bölge yeni bir destinasyon alanına kavuşmuş olacak.

Gemi sudan çıkarıldı

Geçtiğimiz aylarda yepyeni bir dinlenme tesisi ile her gün çok sayıda yerli ve yabancı tatilcileri ağırlayan Pamucak, plan dahilinde bakımı yapılacak olan gemilerle birlikte alanda yapılacak yeni düzenlemelerle çok önemli bir rekreasyon alanına kavuşacak. Antik Kanal Projesi için ilk olarak kanal temizlik çalışmalarının yapılacağını kaydeden Başkan Bakıcı, bu kapsamda kanalın başladığı noktada bulunan ahşap geminin de bakıma alındığını söyledi. Efes Antik Kanal Projesi kapsamında yaptırılan biri suyun içinde, diğeri ise kıyıda duran her iki ahşap geminin geçtiğimiz hafta içerisinde bakım çalışmalarına başlanıldığını belirten Başkan Bakıcı, “Gemilerden bir tanesi karadaydı bir tanesi sudaydı. Sudaki gemi su almaya başlayınca müdahale etmek zorunda kaldık. Ve dışarıya çıkarttık. Diğerinin tadilatına başlamıştık zaten. Dolayısıyla bu geminin de bakımı yapıldıktan sonra suya bırakılacak şekilde hazır hale getirilecek” dedi.

Önce Kanal temizliği yapılacak

Pamucak ile ilgili yürütülen proje kapsamında burada yapılacak restorasyon çalışmasıyla balıkçı barınaklarının da yapılacağını ve bu bölgenin Cazibe merkezi haline dönüşeceğine dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Burada insanlarımız ailesiyle, çocuklarıyla gelip, gemileri geze bilecekler. Yine burada oturup çayını, kahvesini içebilecekler. Burası güzel vakit geçilme alanı haline dönüştürülecektir” dedi.

Balıkçıların yüzü gülecek

Bununla ilgi çalışmaların Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile birlikte yürütüldüğünü kaydeden Başkan Bakıcı, söz konusu Kanalı köprüye kadar olan kısmını açıp ilk olarak temizlik çalışmalarının yapılacağını söyledi. Antik Kanal’ın köprüden sonra Efes’e kadar devam ettiğini kaydeden Başkan Bakıcı, burada ayrıca kayıkların içeri girmesi için gerekli düzenlemelerin yapılacağını, gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra balıkçıların çok rahat bir şekilde kayıklarıyla içeri girip çıkma olanağına sahip olacağını söyledi. Bölgenin imrenilecek bir yer haline geleceğine dikkat çeken Başkan Bakıcı, “Bakanlığımızla birlikte müştereken hazırlanan ortak bir projedir bu ve projemiz şu anda hazır. Burası gerçekten imrenilecek bir yer haline dönüşecek ve kısa zamanda da hayata geçeceğini umuyorum” diye konuştu. 

3

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Sayın Bakıcı Vefa Başkan o balıkçı barınağını yaptığında senin partin kıskançlığından ne yapacağını şaşırmış arkasına yandaş resmi kurumları da alarak balıkçı barınağını yıktırmıştı. O gün yanlış olup yıktırılan barınak bugün nasıl oluyorda doğru proje oluyor. Eğer bugün doğru ise o zaman niye yıktınız, yok yanlış ise neden şimdi aynı şeyi yapıyorsunuz ?

  2. selçuklu dedi ki:

    daha önceki dönemde yasak diye teknelere binmek üzere yapılan tahta iskeleyi söktürenler, mevcut iskelenin yapımına engel olanlar şimdi ne değiştide bunlar yapılıyor. demekki amaç iktidar gücünü kullanıp iş yaptırmamakmış. eyyy tekne sahipleri yapılanları görün eğer engel olunmasaydı bu işler 3 yıl önce bitmişti. bunlar projesi ortada olan bi işe bile başlayamıyor. sonrada çıkıp boşa hava basıyorlar.