site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Anlatılan Senin Hikâyen

Anlatılan Senin Hikâyen
05.09.2012
A+
A-

Kırkdördüncüsü kutlanan Selçuk Efes Kurtuluş Şenlikleri kapsamında düzenlenen festivalin eğlenceye dönük bölümleri Beytülşebap’taki terör saldırıları sebebiyle iptal edilirken, değişik yörelere ait el işi sanatçılarının ve belediyelerin açtığı stantlar ilçe merkezinde yerini aldı. İstasyon meydanında yer alan stantlara; vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

04 Eylül ve 08 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan 44. Selçuk Efes festivalinde en ilginç görüntüleri“festival” mutfağı adı altında ve halkın gözü önünde gerçekleşen yarışmaların yapıldığı yerde, hazırlanan yemekler en çok bayanların ilgisini çekti.

Yöresel yemek çeşitlerinin yapılacağı ev yemekleri mutfağı, festival süresince devam edeceği gibi, Festival mutfağında ilk gün, Şirince Köyünden Şadiye Dangaç Müştiyan yöresine ait zerde ve haşlama tatlısı yaptı. Ayrıca Naile Yılmaz da Makedon yöresine ait gök pide yaptı. Festival mutfağında yapılan bu yöresel yemek çeşitleri kameralar ve jüri üyeleri tarafından kayıt altına alındı.

Kaydı yapılan yöresel yemek çeşitlerinin festivalden sonra, yeni açılan Selçuk Efes kent belleği merkezinde yerini alacağı belirtildi.

Yapılan yöresel yemek ve tatlı çeşitlerinin vatandaşlara ikram edildiği festivalin ilk gününde; Ayrıca Ege yöresine ait has Keşkek ve zerde tatlısından festivale katılan yerli ve yabancı vatandaşlara da ikram edildi.

Festivalin ilk gününde bazı stantları ziyaret eden Selçuk belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, özellikle bayanların el becerilerini inceleyerek; festival boyunca tüm stantları ziyaret edeceğini belirtti.

Haber: Mehmet UYAROĞLU

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.