site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ankara’daki Yürüyüşe Soruşturma

Ankara’daki Yürüyüşe Soruşturma
30.10.2012
A+
A-

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet yürüyüşü ile ilgili soruşturma başlattı. Bu arada polisin müdahale ettiği olaylarda 9’u polis 52 kişi yaralandı. Polis, yürüyüşe katılanlara biber gazının yanı sıra 2 ton su sıktı.

Ankara Valiliği’nin ’İzinsiz gösteridir müdahale ederiz’ diye izin vermediği ’Seferberlik Yürüyüşü’ne katılanlara yapılan müdahalenin bilançosu ortaya çıktı. Yürüyüşte 5 bin polis görev alırken, 2 polis helikopteri de havadan güvenlik desteği verdi. Ankara’da çoğu sokak olmak üzere çok sayıda yol ulaşıma kapatıldı. Yürüyüşte 3’ü alanda olmak üzere 5 adet Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) kullanıldı.

2 TON SU
Bu arada polis yürümek isteyen gruba önce gaz, ardından da TOMA’lardan basınçlı su sıktı. Polisin yürüyüşe katılanlara biber gazının yanı sıra 2 ton su sıktığı ortaya çıktı. Öte yandan olaylarda 9’u polis olmak üzere 52 kişinin yaralandığı belirtildi.

POLİSE GÖRE 100 BİN
Bu arada dünkü yürüyüşe katılanlarla ilgili polis kayıtlarına göre 100 bine yakın kişinin katıldığı belirtildi. Yürüyüşe katılanlar ise, Ulus’tan Anıtkabir’e kadar bir insan seli oluştuğunu ve mesafa göz önüne alındığında ise 250 binin üstünden kişinin yürüyüşe katıldığını belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet yürüyüşü sırasında çıkan olaylara ilişkin soruşturma başlattı. Emniyet ekipleri, 2 bin 911 sayılı ’Toplantı ve Gösteri Yürüyüşüne Muhalefet Etmek’ suçundan yürütülen soruşturma kapsamında mitinge ilişkin görüntü kayıtlarını incelemeye aldı. Yapılan incelemenin ardından suç işlediği tespit edilen göstercilerin ’Şüpheli’ sıfatıyla ifadelerinin alınması bekleniyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HASAR TESPİTİ YAPTI
Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri de yürüyüş öncesi ve sonrasında otobüs duraklarına, pano ve yol işaretlerine asılan afişlerin kimin astığına yönelik tespit çalışması başlattı. Çalışmaların ardından bu afişleri asanlara ’Çevreyi kirletme cezası’ verileceği kaydedildi. Büyükşehir Belediyesi ayrıca dünkü olaylarda uğradığı zararı belirlemek için de çalışma başlattı. Yapılacak hasar tespit çalışması ardından Büyükşehir Belediyesi’nin, uğradığı zararı tanzim etmek için gösteriyi organize eden kurum ve kuruluşlar hakkında suç duyurusunda bulunacağı ifade edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.