site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ankara’da ki patlama Selçuk’ta protesto edildi

Ankara’da ki patlama Selçuk’ta protesto edildi
13.10.2015
A+
A-

DSC_5368y

Tüm Türkiye’yi yasa boğan Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi Mitinginde meydana gelen terör saldırısı nedeniyle Selçuklular da sokaklara döküldü. Selçuk İstasyon meydanında toplanan kalabalık önce oturma eylemi yaptı, ardından sessiz yürüyüş ile başlattıkları tepkilerini, sloganlar atıp seslerini yükselterek gösterdiler. Selçuk’taki siyasi partiler ve Sivil Toplum Kuruluşlarının oluşturduğu “Demokrasi Platformu” üyelerine birçok Selçuklu vatandaş da destek verdi. Yapılan ortak basın açıklamasında; “Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız ve İsyandayız!” vurgusu yapıldı.

Selçuk Demokrasi Platformunun düzenlediği ortak yürüyüş İstasyon meydanında sessiz oturma eylemi ile başladı. Siyah giyinerek eyleme katılan vatandaşlar, burada kısa sürede oturma eylemi yaptı. Daha sonra tüm platform üyelerinin Kurtuluş Anıtı önüne “Unutmayacağız” pankartı etrafına karanfil bıraktılar.

Tüm platform üyelerinin bir araya getirdiği çok sayıda Selçuklu vatandaş, sessiz başlattıkları yürüyüşte öfkelerini daha fazla içinde tutamayıp slogan atmaya başladılar. Attıkları sloganlarla yeri göğü inleten kalabalık, Atatürk Anıtı önünde patlamada hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Burada platform adına ortak basın açıklamasını Eğitim-Sen Selçuk Baş temsilcisi Güngör Uslu yaptı. Ankara’da yaşanan acı olayın içinde olduklarını söyleyen Eğitim-Sen Selçuk Temsilcisi Güngör Uslu; “Türkiye’nin dört bir yanından gelmiştik. Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplanmıştık. Emek, Barış, Demokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiştik. İşçilerin, kamu çalışanlarının, işsizlerin, yoksulların, mağdurların sesini duyurmak için gelmiştik. “Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi!” demek için gelmiştik. Saray’ın saltanatı uğruna aylardır kan dökenlere “Dur!” demek için gelmiştik. Savaşa karşı barışı; baskı, şiddet ve zora karşı özgürlükleri ve demokrasiyi; yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı emeğin mücadelesini hep birlikte yükseltmek için gelmiştik. Başvurusu Ankara Valiliği’ne yapılmış (ve Valilikçe uygun görülmüş), bütünüyle barışçıl bir miting için gelmiştik. Türkülerimizle, halaylarımızla, pankartlarımızla, sloganlarımızla ve coşkuyla miting alanına yürüyüşümüz başlarken patlattılar bombaları. Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın, binlerce polisin gözü önünde patlattılar. 100’den fazla kardeşimiz hayatını kaybetti, yüzlerce kardeşimiz yaralandı” dedi.

Katilleri tanıyoruz

Üzgün oldukları kadar öfkeli, yasta ve İsyanda olduklarını söyleyen Uslu; “Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Bombaları tanıyoruz. 18 Mayıs’ta Adana ve Mersin’deki, 5 Haziran’da Diyarbakır’daki, 20 Temmuz’da Suruç’taki patlamalardan tanıyoruz; “aynı seriden” olduğunu biliyoruz. Katilleri tanıyoruz. Katiller; diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlardır. Katiller; 400 vekil alamadıkları için ülkeyi iç savaşa sürükleyenlerdir. Katiller; yarattıkları terör ve dehşetin korkusuyla 1 Kasım seçimlerinden galip çıkmaya çalışanlardır. Katiller; aylardır Akreplerle, TOMA’larla, tanklarla, toplarla ülkeyi kan gölüne çevirenlerdir. Amaçlarını biliyoruz. Amaçları; bizi korkutarak, bizi yıldırarak, bizi sindirerek 13 yıllık zulüm ve hırsızlık düzenlerini sürdürmeye çalışmaktır. Amaçları; Gezi İsyanından bu yana diktatörlüğe karşı direnen milyonlarca yurttaşın iradesini kırmaktır. Amaçları; halkın iradesine rağmen Kaçak Saray’daki iktidarlarını devam ettirmeye çalışmaktır. Emek, Barış ve Demokrasi Mitingimiz kana bulayanlara sesleniyoruz: Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz! Bizi korkutmaya, bizi yıldırmaya, bizi sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz: Korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve affetmeyeceğiz! Döktüğünüz kanda boğulacaksınız!” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

VİDEO: MEHMET UYAROĞLUFOTOĞRAFLAR: MURAT DOĞAN (SELÇUK HABER)

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDA Kİ PLAYERDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

HABERİN TÜM FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN AŞAĞIDA Kİ RESİMLERİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ.

 

YORUMLAR
  1. T.C dedi ki:

    Ben de terörü lanetliyorum…
    Iğdır’da Polislerimizi şehit eden terörü, Dağlıca’da, Aktütün’de askerimizi şehit eden terörü, evinin önünde, eşinin yanında, çocuğunun gözü önünde babasını şehit eden terörü…
    Tüm bunlar olurken milletin sessiz kalıp da kınamadığı, kınayamadığı terörü…
    Neyin uğruna yaşarsan onun için ölürsün..

  2. Anonim dedi ki:

    chp hdp el ele
    gizli koalisyon kurulmuş
    vay atamın partisi
    kimlerle el elesin artık

  3. Anonim dedi ki:

    bak sen barışçılara kimler varmış kimler

  4. Anonim dedi ki:

    yazıklar olsun sana verdiğim oya kılıçdaroğlu partiyi ne hale getirdin Atatürkçü ulusalcı parti oldu kürtçü parti

  5. Ferhat Tekol dedi ki:

    Acıların yogun yaşandığı şu güzel anma etkinliğinde dahi siyasi yüzünüzü göstermekten çekinmiyorsunuz ya, pes vallahi. Benim şehrime yakışmıyorsunuz.

  6. Ahmet ÇİPLİ dedi ki:

    Terörü lanetlemek bir insanlık borcudur.İnsan canına yönelik her eylem,kim tarafından, kime yönelirse yönelsin meşru değildir, insanca değildir. En kutsal ve meşru yol insanı yaşatmaktır. İnsan yaşamına değer vermeyen her düşünce ve ideoloji bence insanlık dışıdır.Hiç bir düşünce, hiç bir ideoloji insan canına kıyarak başarı sağlayamaz ve kalıcı olmaz.Hiç bir sistem can alarak varlığını sürdüremez.

  7. Güngör Uslu dedi ki:

    Ankara cehennemini yaşayan birisi olarak katliamdan çok yazılan yorumlar daha çok yüreğimizi acıtıyor.Her türlü terörü nefretle kınıyorum.Siz neden yoktunuz?Barış için bir araya gelen kalabalıktan rahatsız olanlar bugün katliamı protesto edenlerin bir araya gelmesinden de rahatsız olmuşlar sanki.Bu acıyı yüreğinde hisseden siyasi görüşü ne olursa olsun herkes burdaydı.Bu birlik ve kardeşlikten neden rahatsız oluyorsunuz?Hani birlik ve beraberlik içinde olmamızı söyleyenler nerde?Buradan CHP üzerine saldırmak size siyasi rant kazandırmaz beyler.