site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ankara-İmralı-Kandil arasında müthiş trafik

Ankara-İmralı-Kandil arasında müthiş trafik
15.03.2015
A+
A-

İhanet-sureci

İhanet sürecinde AKP iktidarını sürekli tehdit eden KCK’nın elebaşı Cemil Bayık, “Silah bırakmayok. Kürdistan’ın 4 parçasında da etkiliyiz” dedi.

HalkIn isteklerini dikkate aldıklarını vurgulayan Bayık, “PKK, Kürdistan’ın savunma gücü olarak nerede, hangi parçada halkımızın ihtiyacı olursa tereddütsüz biçimde orada olacak, görev ve sorumluluklarını fedai bir ruh ve kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir. Biz sadece bir parçanın değil, tüm Kürdistan için varız” ifadesini kullandı.Sözde çözüm sürecinde AKP iktidarına yol haritası veren terör örgütü PKK’nın HDP-Kandil-İmralı ayakları ile Ankara arasında baş döndürücü bir trafik yaşanıyor. Geçen perşembe günü Ankara’da Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la görüşen HDP’li İdris Baluken ile Ceylan Bağrıyanık cuma sabahı 09.00 sıralarında Kandil’e gitti. Buradaki terör baronlarıyla görüşüp akşam dönen Baluken ile Bağrıyanık, yine HDP’li Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Hatip Dicle ile bebek katili Abdullah Öcalan’la görüşmek için dün İmralı’ya gitti.
Ajandadaki notlar
Nevruz kutlamaları sırasında Diyarbakır’da toplanacak bölücülere İmralı canisi Abdullah Öcalan’ın görüntülü mesaj vermesi, görüşmelerda tanıklık ve noterlik yapmak için “izleme heyeti” kurulması peşinde koşan HDP’liler Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la yaptıkları görüşme sonrası apar topar cuma sabahı Kandil’e gitti. İdris Baluken ve Ceylan Bağrıyanık, burada KCK yöneticileriyle görüşüp talimat aldı. Akşam dönen bu kişiler Önder ve Dicle ile dün de Öcalan’la görüşmek için adaya gitti. AKP iktidarı, Öcalan’dan nevruza kadar 28 Şubat’taki bildirinin ötesinde terör örgütünün silah bırakması için net bir tarih vermesini beklerken HDP ve Kandil’in Öcalan’ın bu mesajı görüntülü vermesi isteğine sıcak bakmıyor. HDP tarafı ise “izleme heyeti” fikrinde ısrarlı. Bunu yalanlayan iktidar ise kapalı kapılar arasında heyetin 6-7 kişiden oluşmasını istiyor.

Silah bırakma yok
Terör örgütü KCK’nın elebaşlarından Cemil Bayık, Güney halkının isteklerini dikkate aldıklarını belirterek, adamlarını buradan çekmeyeceklerini söyledi. “Gerilla, Kürdistan halkının savunma gücü olarak nerede, hangi parçada halkımızın ihtiyacı olursa tereddütsüz biçimde orada olacak, görev ve sorumluluklarını fedai bir ruh ve kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir” diyen Bayık, şunları söyledi: “Halkımızın varlığı, özgürlüğü ve kazanımlarına karşı tehdit ve tehlike sürdükçe gerillanın Kürdistan’ın dört parçasında mücadele etmesini, halkımıza karşı tarihsel bir sorumluluk olarak görüp bu onurlu görevi laikiyle yerine getirmenin kararlılığı içinde olduğumuzu belirtiyoruz. Gerilla, Kürdistan halkının savunma gücü olarak nerede, hangi parçada halkımızın ihtiyacı olursa tereddütsüz biçimde orada olacak, görev ve sorumluluklarını fedai bir ruh ve kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir. Biz sadece bir parçanın hareketi değiliz. Biz tüm Kürdistan içiniz, tüm Kürdistan parçaları için varız.”

Haber: Salim Yavaşoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.