site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Amerika’nın Tavrı?

Amerika’nın Tavrı?
19.05.2017
A+
A-

Bugün bu tabloda ortaya çıkan sonuç, dünyayı etkileyen nedir ya da bu buluşmanın dünya açısından hiçbir önemi yok mu sayılacak, tescilli Türk düşmanları ile ilişkiler daha nereye kadar haklı ve müspet görülecek? Kurulan masalar birliktelik için mi devam edecek ya da son mu bulacak? Bu kesin sonuçları almak için çok erken. Ancak Trump yönetimindeki ABD için çok önemli bir görüşme. Türkiye haklı sebeplerden dolayı Türkiye’nin çekincelerinde haklılığı ABD’deki tarafsız insanlar tarafından el altından kabul görüyor. Burada isteğimiz el altında duran görüşün Türkiye’nin istediği gibi el üstüne çıkmalı, operasyon üzerindeki Trump maskesi çıkarılmalı, Türkiye gerçek müttefik olarak yer almalıdır.

Amerika açısından durum oldukça vahimdir. Aynı zamanda kendini ifade etmesi açısından son derece önemlidir. Amerika elindeki argümanları yerinde kullanarak gerekenleri yapacak mı yoksa Amerikan yüzsüzlüğü gerçeklere dayanarak ortaya çıkacak mı?

Amerika açısından sadece YPG/PYD nitelikli bir sınav, duruş değil, aynı zamanda topraklarında barındırdığı FEFÖ terör örgütü başı için vereceği karar ısrarlı bir şekilde hem Türkiye, hem de dünya açısından beklenmektedir. Bu çok önemli bir konu ve birlikteliğin devamıdır. Anlaşılan o ki, görüşmelerde ne kadar net bir şekil vermese de, Cumhurbaşkanının dile getirdiği, YPG/PYD mevzusu ve Türkiye’nin bu terör Örgütüne olan düşmanlığı konunun çözümüne ağırlık verilmesini, Amerika’nın, Suriye Savaşını çözme yolunda YPG/PYD’ye dayanması ve YPG/PYD’yi kabullenmesi, koruması ve müttefik ilan etmesi Türkiye açısından kabul edilmez bir tutumdur.

Bu komik ve uyduruk tutum Türkiye açısından asla kabul edilemez bir durumdur. Görüşmeler tarafların istekleri ve düşünceleri konusunda net olmalarını gerektirmekte ve bu konunun çok önemli olduğunu ortaya net bir şekilde koymak gerektirmektedir.

“DEAŞ başta olmak üzere bölgemizdeki tüm terör örgütlerine karşı müşterek bir dayanışma ortaya koymamız büyük önem ifade etmektedir. Ortak geleceğimizi tehdit eden terör örgütlerine karşı ayrım yapmadan mücadele etmekte kararlıyız. Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yoktur. Özellikle YPG/PYD terör örgütünün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap olarak alınması bu konuda küresel düzeyde varılan mutabakata kesinlikle uygun değildir. Aynı şekilde terör örgütlerinin faaliyetlerini bahane ederek bölgenin inanç ve etnik yapısını değiştirmek isteyenlere de izin vermemeliyiz. Suriye, Irak, Yemen ve Libya’daki kaosu fırsata çevirmek isteyenler eninde sonunda kaybedeceklerdir. İki müttefikin dayanışma ve yakın işbirliği, eli kanlı cinayet şebekelerini bertaraf etmek için kafidir. Daha önce de ifade ettiğim gibi Sayın Başkan’a 15 Temmuz darbe girişiminin faili Feto terör örgütü konusundaki beklentilerimizi de açıkça ifade edeceğim.”

Diye açıklama da bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın vurgusu ve durumun Türkiye açısından ne şekilde görüldüğü dile getiriliyor. Amerika kulağının üstüne yatmak yerine doğruların, gerçeklerin, peşinden gitmeli, YPG/PYD’nin ardına düşmemeli ve onlardan, bir terör örgütünden asla müttefik edinmemelidir! Önemli olan nokta budur! Bir dünya devi nasıl olur da, bir terör örgütünü kendine müttefik yapar? Sorulması ve şüphe edilmesi gereken esas durum budur. Amerika, bir dünya devi olarak içine düştüğü bu abuk sabuk durumu, terör örgütünden yardım almayı, adam akıllı, doğru bir şekilde açıklayamıyor.

Kafa yorulması, açıklanması gereken nokta burasıdır! Zaman zaman konuya dönüş yapacağız. Ta ki olay açıklık kazanana kadar yazacağız, düşündüklerimizi, gördüklerimizi anlatacağız. Enin de sonunda başka yüzü olduğu kesin olan Amerika’nı gerçek yüzünü göreceğiz.

Sağlıcakla kalın!
Fikri Atılbaz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.