site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Alp Dağlarında Türk Dağcılar

Alp Dağlarında Türk Dağcılar
12.06.2016
A+
A-

Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi Hochkönig Zirve Tırmanışı için 9 kişilik ekip ile yola çıktı.

12-18 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek faaliyet kapsamında Avusturya Alplerinde Türklerin fazla gitmediği bölgelerde çeşitli doğa faaliyetleri yapacak olan ekip doğa ve dağ yürüyüşlerinin yanı sıra 2941 metre yüksekliği bulunan Hochkönig Zirvesine de tırmanmayı deneyecekler. İlk olarak 1826 tarihinde tırmanılan Hochkönig zirvesi, Alplerin Berchtesgaden dağ sırasında bulunuyor.

Yaklaşık bir hafta sürecek olan faaliyet hakkında bilgi veren Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi Onursal Başkanı Özgür Aydoğan faaliyete Sinan İlhan’ın rehberlik edeceğini söyledi ve şunları ekledi; Dünya dağcıları ile tanışmamıza ve başka coğrafyaları yakından tanımamıza imkan veren kulübümüz bizim için büyük nimet. Zirve Dağcılık ülkemizde zaten tanınıyor ve öncü rol oynuyor, fakat dünya dağcıları ile yeterince sık etkinlik yapılmıyor. UIAA Yönetim Kurulu Üyesi Nejat AKINCI ve Zirve Dağcılık Genel Başkanı Orhan Kozan’ın bu konuda teşvik edici çalışmaları var fakat henüz istenilen seviyeye gelinemedi. Selçuk Şube olarak başka ülkelerde faaliyet gösteren dağcılar ve kulüpleri ile bağlar kurmayı önemsiyoruz. Şubemiz Kosova, Yunanistan ve İran başta olmak üzere birçok ülkede faaliyet gösteren kulüpler ile güzel ilişkiler kurmayı başardı. Umut ediyorum ki Avusturya Alplerin de gerçekleşen faaliyetimizde etkinlik yelpazemizde güzel bir yerde olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.