site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Allah Zalimleri Sevmez

Allah Zalimleri Sevmez
17.08.2013
A+
A-

cuma-hutbesi

Selçuk’ta görev yapan Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı din görevlileri, cuma hutbesinde Mısır’da yaşanan katliama ve zulme dikkati çekti. Türkiye’de olduğu gibi Selçuk’ta ki bütün camilerde imamlar Mısır’da yaşanan katliamlar ile ilgili olarak aynı hutbeyi okudu.

TÜRKİYE genelinde olduğu gibi Selçuk’ta da bütün camilerde de Mısır’da yaşanan katliamı anlatan hutbe okundu. “Mazlumun ahı, titretir Arş-ı Rahman’ı” hutbesi, “Zulmedenlere asla meyletmeyin, yoksa size de ateş dokunur. Sizin Allah’tan başka dostunuz yoktur. Sonra size yardım da edilmez” ayetiyle başlayan cuma hutbesinde Kur’an-ı Kerim’in en çok üzerinde durduğu kötülüklerden birinin zulüm olduğuna işaret edildi. Bütün peygamberlerin tevhid mücadelesinin aynı zamanda insanların onurunu, izzetini, şerefini ve haysiyetini ayaklar altına alan her türlü baskı ve zulmü ortadan kaldırmaya yönelik olduğu vurgulandı.

“ZULÜM BÜYÜK BİR GÜNAHTIR”

“ZULÜM, haddi aşmaktır. Hak ve hukuk tanımazlıktır. Adaletsizliktir, haksızlıktır. İnsanı insan yerine koymamaktır. İnsan haklarını, kul hakkını en büyük ihlaldir. Bu sebeple zulüm, hem bu dünyada hem de ahirette cezası şiddetli olan büyük bir günahtır. Zalimler asla kurtuluşa eremeyecektir. Onlar, kıyamet gününde karanlıklar içinde kalacaklardır. Yollarını bulamayacaklardır. Çünkü zalimler, dünyada zulmettikleri insanların hayatlarını karartmışlardır. Onlara dünyayı zindan etmişlerdir. Mazlumların beddualarını almışlardır. Şimdi hesap gününde karşılaştıkları zor ve çetin manzara, mazlumlara yaptıklarının kendi başlarına gelmesinden başka bir şey değildir” ifadelerine yer verilen hutbede, zulme yardımcı olanların ise peygamberin ifadesiyle Allah’ın gazabına uğrayacağı belirtildi.

“BİZ BİLİYORUZ Kİ ALLAH ZALİMLERİ SEVMEZ”

HUTBEDE, Allah’ın zalimlere yardım edenlerle ahirette asla görüşmeyeceği, zulme sessiz kalanlara ve zulmü görmezden gelenlere de merhamet edilmeyeceği dile getirildi. Hutbede, hiçbir dünyevi hırsın, çıkar ve siyasetin bir insanı yaşatmaktan daha değerli olmayacağı vurgulandı. Masum insanları katledenlerin, bu duruma maddi ve manevi destek verenlerin gerçekte bütün bir insanlığı katlettiklerine değinilen hutbede, bunların dünyada ve ahirette cezalarını bulacağı bildirildi. Ramazan ayında ve Ramazan Bayramı’nın hemen ardından bu hafta boyunca Mısır’da binlerce insanın katledildiği, bir insanlık suçu işlendiği belirtilen hutbede, “Bu acı hadise, hepimizi derinden yaraladı. Acılarımızı kat be kat artırdı. Ama biz biliyoruz ki mazlumların ahı büyüktür. Biz biliyoruz ki masumların kanları üzerine kurulu hiçbir saltanat, hiçbir hükümranlık ayakta duramaz. Biz biliyoruz ki Allah zalimleri sevmez. Biz biliyoruz ki Allah zalimleri hidayete erdirmez” ifadesine yer verildi.

“ZALİMLER ASLA SEVİLMEZ”

Selçuk’ta camileri dolduran yüzlerce cemaatin okunan hutbe karşısında duygulu anlar yaşadıkları gözlendi. Hutbe, din görevlisi tarafından şu sözlerle son buldu: “Şartlar ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin, dünyanın neresinde olursa olsun, hangi gerekçe ile yapılırsa yapılsın, dini, ırkı, rengi ve coğrafyası ne olursa olsun Müslüman, her zaman zulmün ve zalimin karşısında, mazlumun ise yanında yer almalıdır. Zulme şahit olan herkes, en az zulme uğrayan kadar zulme karşı durmalıdır. Kur’an-ı Kerim değil zulme razı olmayı, zulmedenlere meyletmeyi bile yasaklamıştır. O halde Müslüman, zulmü alkışlayamaz, zalimi asla sevemez. Zulme göz yumamaz. Kanayan bir yara gördü mü ciğeri yanar. O yarayı iyileştirmek için her türlü sıkıntıya göğüs gerer. Fakat hiçbir zaman ‘aldırma da geç git’ diyemez. Her zaman hakkı tutar ayağa kaldırır. Zalimin hasmı olur, mazlumun dostu.”

YORUMLAR
  1. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    Tayyibin zulmünü niye görmezler ?

  2. Anonim dedi ki:

    ya zalimlerle zulüm yapanlarla bir olanlar ne olacak, bop eş başkanları ne olacak
    ortadoğuyu kan gölüne çevirenlere seyirci kalanlar ne olacak

  3. LAZ OĞLU dedi ki:

    Tayyiibin zulmünü sandıkta halk güzel gösterecek geldikleri gibi ankara marşıyla gelen izmir marşıyla gider