site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ali Efe’den Sokak Hayvanlarına Şefkat Eli

Ali Efe’den Sokak Hayvanlarına Şefkat Eli
22.01.2015
A+
A-

Untitled-1

Kış kendini iyice hissettirmeye başladı. İnsanlar kadar hayvanlar da kışın bu çetin, olumsuz ve zor şartlarından etkilenmeye başladılar.

Selçuklu Gökhan ve Özen Kanap çiftinin yardımsever oğulları 6 yaşında ki Ali Efe Kanap büyüklere dahi örnek olabilecek bir projeye ve çalışmaya imza attı. Kendi imkânlarınca sokakta bulunan belli noktalara sokak hayvanları için yemek yeme kapları yerleştiren Ali Efe Kanap, kötü hava şartlarında sokakta yaşayan hayvanlar aç susuz kapılarımızın önüne yemekler koyalım, sokakta ki dostlarımıza yardımcı olalım dedi.

Kış şartlarında her canlı için, dışarıda kalmak hayli zor ve meşakkatli oluyor. Soğuk havalarda sokak hayvanlarının da beslenmeye ve ısınmaya ihtiyaç duyduklarının unutulmaması gerekiyor. Hayatta kalabilmek, yaşama tutunabilmek için, her canlının yoğun gayret ve çaba sarf etmesi gerekiyor.

Her Canlı için Kışın dışarıda kalmak zor

Kuşlar, kediler, köpekler gibi daha birçok canlının bu kış günlerinde yaşamlarını devam etmeleri için, elbette yapılabilecekler, yapabileceğimiz şeyler muhakkak vardır.

Hemen herkesin yediklerinden artan ekmek kırıntıları ve yiyecek artıklarını uygun yerlere katabiliriz. Yemek artıklarını ve ekmek kırıntılarını penceremizin pervazlarına, balkonların bir köşesine koyabiliriz. Kuşlar için ufak evcikler yapabiliriz.

Evimizin etrafına belirli yerlere kediler, köpekler için yiyecekler koyabilir, barınaklar yapabiliriz. Havaların güzel olduğu zamanlarda, hangimiz kuş sesleri duymak istemez, hangimizin içine huzur dolmaz, kedilerin miyavlamalarını, köpeklerin o havlamalarını kim istemez. İnsanlar, hayvanlar, bir bütünün tamamlayan parçalardır. Unutmayalım, herkes birbirine muhtaçtır. Günü gelir şartlar, sıkıntılar ve zorluklar herkes için geçerli olabilir.

Evlerimizde artan yemekleri bir kaba koyarak sokak hayvanlarının ulaşabileceği yerlere bırakmanın hayvanlarımızı açlıktan kurtaracağını unutmamamız gerekir.

Sokak hayvanları kış aylarında özellikle yemek bulma noktasında büyük bir sıkıntı yaşıyor. Bu konuda her insanın çevresinde mutlaka bir hayvansever vardır. Çöpe atacağımız bu yemekleri çöp yerine lütfen bu insanlara ulaştırın. Kediler, köpeklere göre daha çok yemek bulabiliyorlar. Ama köpekler maalesef bulamıyorlar. Aç oldukları için de ister istemez saldırabiliyorlar. Halkta bundan tedirgin oluyor. Hayvanların açlık dürtülerini kontrol etmemiz lazım. Böylelikle hem biz israf etmemiş oluruz hem de bizim yemediklerimizi başka canlıların yemesini sağlamış oluruz. Öte yandan yine atık yemeklerimizi çöpe değil de ayrı bir poşete koyup, çöp kutularının hemen yanına açık bir vaziyette koyabiliriz. Bu çokta zor bir şey değil.

Her şeyden önce Allah’ın yarattığı canlara saygı duymamız gerekiyor. Onları da göz ardı etmememiz lazım. Bu konuda bizler vatandaşlarımıza da güveniyoruz. Dışarıda, soğukta yaşamaya çalışan hayvanları göz önünde bulundurmalarını istiyoruz.

ali-efe (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.