site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ali Arslan’a Selçuk’ta Büyük İlgi

Ali Arslan’a Selçuk’ta Büyük İlgi
04.03.2013
A+
A-

ali-arslan-tiyatro-oyunu-selcukta-sergilendi (6)Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) kurucu lideri ve eski Genel Başkanı Merhum Alparslan Türkeş’in hayatını konu alan ‘Ali Arslan’ isimli tiyatro oyunu Selçuk Efes Tiyatro Salonunda sahnelendi.

Selçuk Ülkü Ocakları tarafından organize edilen İzmir Tiyatro Sahnesi’nin başarılı oyuncuları tarafından sahneye konulan tek perdelik oyun, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Selçuk Efes Tiyatro Salonu hınca hınç dolarken içeride ki kişi sayısı kadar kişinin de yer bulamayarak dışarıda kalması dikkat çekti.

Selçuk’ta sergilenen oyunda, asıl adı ‘Ali Arslan’ olan Alparslan Türkeş’in çocukluk yıllarından ölümüne kadar yaşadığı çileler, inandığı davası uğruna nelerle ve nasıl mücadele ettiği anlatıldı.

Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı Memiş Esener’in ameliyat olması sebebi ile katılamadığı programın açılış konuşmasını İlçe Başkan Yardımcısı Avukat İbrahim Soğutmaz yaptı. Soğutmaz yapmış olduğu konuşmada; Tiyatroyu izlemeye gelen misafirlere, göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür etti.

Alparslan Türkeş’in hayatı boyunca yaşamış olduğu sıkıntılardan pay çıkararak, kutlu davanın bugünlere nasıl geldiğini ve davanın önemini anlatabilmek için böyle bir program yapma gereğini duyduklarını ifade eden İbrahim Soğutmaz; “Başbuğumuzun, bu kutlu davanın bu günlere gelmesinde yaşadığı sıkıntıları siz değerli ülküdaşlarımıza anlatabilmek, çekilen sıkıntılardan pay çıkararak yolumuza hızlı ve kararlı bir şekilde devam edebilmek amacıyla böyle bir program düzenleme gereği duyduk” dedi.

Ardından Kürsüye çıkan İlçe Başkanı Levent Görür yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi; ‘‘ Karlı bir günde gözyaşları ve niyazlar eşliğinde Başbuğumuzu ebediyete uğurlamıştık. Rahmetli Türkeş Bey, bir yıldız gibi içimizden, yanımızdan kayıp gitmişti. Ama hala bir sancak gibi ufkumuzun ve yüreğimizin zirvelerinde dalgalanmakta; aziz emanetleriyle ve bizlere miras bıraktığı fikirleriyle pusulamız olmaya devam etmektedir. Merhum Türkeş Bey, devlet ve siyaset hayatında ideal, ahlak, ülkü ve erdem noksanlığını gideren, bu alanlardaki boşluğu sabırla dolduran millete mal olmuş bir değerdir. Uygun fırsat kollamaktansa, riskleri peşinen kabul ederek fırsat oluşturmanın; şans gözlemektense alın teri ve hamiyet mücadelesiyle yol çizmenin, alan oluşturmanın nasıl olabileceğini merhum Türkeş Bey’de görmemiz mümkündür. Siyasete seviye getiren üslubu, fikir mücadelesine derinlik kazandıran arzusu, aynı zamanda çağı ve insanlığı Türkçe okuma ve anlama kaygısı her zaman takdir edilmesi gereken özelliklerindendir. Kendisi yaşarken, her durumda ahlaki buhrana dikkat çekmiş, toplumu saran manevi boşluğun tehlikelerine göndermede bulunmuş; toplumsal huzurun ahlaklı ve dürüst insanlarla temelleneceğini ifade etmiştir. Darağacında bayraklaşan fidanları, yüreklerdeki ilk ve son olmayan sızımız, ilk göz ağrımız Ruhi Kılıçkıran’dan, Hasan Şimşek’e kadar şahadet şerbetini içme şerefine nail olan ülkücü şehitlerimizi bir kez daha hatırlıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet, kabirleri nur olsun’’ dedi.

Oyun sonunda izleyiciler marşlar söyleyerek salondan ayrıldılar.

ali-arslan-tiyatro-oyunu-selcukta-sergilendi (1)

ali-arslan-tiyatro-oyunu-selcukta-sergilendi (2)

ali-arslan-tiyatro-oyunu-selcukta-sergilendi (3)

ali-arslan-tiyatro-oyunu-selcukta-sergilendi (4)

ali-arslan-tiyatro-oyunu-selcukta-sergilendi (5)

YORUMLAR
  1. Selçuk-Efes dedi ki:

    Çok duygulanarak izledim oyun harikaydı ve kalabalıkta muhteşemdi teşkilatları bu kadar azimli çalışırken görmek beni çok sevindirdi. Emeği geçen herkese teşekkürler
    Geçmiş Olsun Memiş Başkan

  2. İbrahim Soğutmaz dedi ki:

    Memiş başkanımıza geçmiş olsun dileklerimizle…

  3. ALİ CAN dedi ki:

    Çok kalabalık ve inançlı bir kitlenin önünde sergilenen çok anlamlı bir oyundu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Memiş kardeşim çok geçmiş olsun.

  4. cihan ataç dedi ki:

    başkanım büyük geçmişolsun…