site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Alevilerin Sofrası, Doldu Taştı

Alevilerin Sofrası, Doldu Taştı
21.11.2013
A+
A-

alevilerin-sofrasi (1)

Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit düşüşünün yıldönümü anısına 12 gün boyunca su içilmeden tuttukları matem orucunu kestikleri kurban ve aşureyle sonlandırdılar. Çok sayıda davetlinin katıldığı Alevilerin sofrası doldu taştı.

Muharrem Ayının onuncu gününden başlamak üzere 12 gün oruç tutarak yas tutan Selçuklu Alevi vatandaşların sofrasına çok sayıda davetli oturdu. Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Başkanı Düzgün Çellik, orucun son gününde kurulan sofrayla tüm katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında Aleviliği anlattı. Dernek Başkanı Düzgün Çellik şu ifadeleri kullandı: “Mensup olmaktan şeref duyduğumuz Alevilik inancına göre bu ay canların, Allah’ın rıza ve sevgisini kazanmak toplumsal birliği güçlendirmek, kardeşlik ve barış duygularını pekiştirmek, zulme ve haksızlığa karşı çıkmak, mazlumdan yana olmak için özü dara çekmek ve gönülleri insan olma onuruyla yıkama ayıdır.Bu ay sadece sevindirici olayların yaşandığı bir ay değildir. Muharrem ayı sevincin yanı sıra bir hüzün ayıdır. Tüm Peygamberler ve Hz. Muhammed için sevindirici olayların gerçekleştiği bu ay Ehl-i Beyt soyu için bir hüzün ve matem ayıdır. Tüm canların yası matemi kabul olsun”

Çok sayıda davetlinin yanı sıra Belediye Başkan Aday Adaylarının da konuk olduğu Alevilerin sofrasında oldukça güzel sohbetler edildi. CHP Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Adıgüzel, Özcan Işık, Hasan Uysal, Metin Çıtak, CHP İlçe Yönetimi, Kadın Kolları üyeleri, Ak Parti Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı Osman Başterzi ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcilerini de ağırlayan Selçuklu Alevi vatandaşlar, bu matem ayında sofralarına konuk olan herkese teşekkür ettiler.
HABER: NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY

alevilerin-sofrasi (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.