site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Alevilerden Başkan Sengel’e Teşekkür Ziyareti

Alevilerden Başkan Sengel’e Teşekkür Ziyareti
16.01.2020
A+
A-

Alevi Kültür Dernekleri Efes Selçuk Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri; önceki gün İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine getirilen ve oy çokluğu ile kabul edilen Cem Evlerine yasal statü verilmesinin ardından Başkan Sengel’e teşekkür ziyaretinde bulundular. Kültür ve medeniyetlerin buluştuğu Efes Selçuk’ta herkesin özgürce kendi ibadetlerini yapmaları gerektiğine vurgu yapan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Bizler bu kapsamda hiçbir mezhep ayrımı yapmadan her vatandaşımıza eşit mesafede yaklaşarak elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Kim ne derse desin; biz sadece yolumuza bakacağız ve işimizi yapacağız” dedi.

Hiçbir ayrım yapmadan küçük büyük herkese elini uzatan ve kentin her karışını korumaya yönelik çalışmalarını sürdüren Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, uzun süredir tartışmalara neden olan Cemevleri’nin ibadethane statüsünde sayılmasına ilişkin konuya olumlu görüş vermesi ve bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis toplantısında konunun oy çokluğu ile kabul edilmesi ilçedeki Alevi vatandaşlar tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

2014 yılında hizmete açılan Selçuk Kültür Merkezi’nin adının imar planında artık resmen ibadethane (Cemevi) olarak anılmasından dolayı büyük mutluluk yaşayan Alevi Kültür Dernekleri Efes Selçuk Şubesi Başkanı Haydar Yurdakul, beraberindeki yönetim Kurulu Üyeleri Düzgün Çellik, Daimi Malhatun, Ali Kamer Baba ile birlikte Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’i makamında ziyaret ederek teşekkür ettiler. Dernek Yöneticileri, aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e de bu konuda göstermiş olduğu kararlı duruşundan dolayı da teşekkür ettiler.

Yaptıkları bu ince ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “İlçemizde 2014 yılında hizmete giren Selçuk Kültür Merkezi artık yasal statüde yerini alarak ibadethane olarak hizmete devam edecektir. Bu konuda başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Sengel, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Örgütlü bir toplum olarak Alevilerin vazgeçilmez hedefi özgür, demokratik ve laik bir sistemde eşit vatandaşlar olarak yaşamaktır. Cemevleri Alevilerin “ibadethanesidir” ve her inanç grubu gibi Alevilerin de ibadet mekanlarını baskılardan uzak, özgürce tanzim etme ve kullanma hakkı vardır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.