site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Albatros Denizcilik Meslek Lisesi hızla büyüyor

Albatros Denizcilik Meslek Lisesi hızla büyüyor
18.11.2015
A+
A-

Türkiye’nin ikinci, Ege Bölgesi’nin ilk özel denizcilik lisesi Torbalı’da eğitime kapılarını açtı. Yazıbaşı’da eğitime başlayan İzmir Albatros Mesleki ve Teknik Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi ‘denizciliğin merkezi’ olma yolunda hızla ilerliyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından verilecek yeterlilik belgesinin ardından okulda, vatandaşlara yönelik gemi adamı kurslarına başlanacak.

TORBALI YAZIBAŞI’DA Özbek Eğitim Kurumları tarafından açılan İzmir Albatros Mesleki ve Teknik Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi erken yaşta meslek sahibi yapıyor. Yazıbaşı’daki eski bir iplik fabrikasını eğitim yuvasına çeviren okul, denizciliğin merkezi haline geldi. Güverte işletme ve Gemi Makineleri İşletme bölümlerinin yer aldığı okulda yeni dönem hazırlıklarını sürdürülüyor. Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye’de bu sektörde kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını ifade eden Kurum Müdürü Ömer Barış, “Vereceğimiz eğitimlerle bu sorunu gidereceğiz. Önümüzdeki haftalarda gemi adamı kurslarını da başlatıyoruz” dedi.

YETERLİLİK ALININCA 50 FARKLI KURS AÇILABİLECEK

ŞU günlerde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı denetmenleri tarafından denetimlere tabi tutulan kurum, son aşamaya geldi. İzmir Albatros Mesleki ve Teknik Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi önümüzdeki haftalarda yeterlilik belgesini alacak ve kurslara kayıt almaya başlayacak. Serpil ve Sevil Özbek isimli yatırımcıların kurduğu okulda 50 farklı kurs açılabilecek . Uzun vadeli kurslarda yakın çevredeki otellerle protokol yapacaklarını söyleyen Kurum Müdürü Ömer Barış, bu sayede kursiyerlerin barınma ihtiyaçlarının karşılanacağını kaydetti. Barış, “Yeterlilik belgesini aldığımız zaman başlatılacak olan kurslarımız; denizciliği seven ya da profesyonel olarak denizcilik alanında çalışmak isteyen ancak; meslek lisesi, yüksekokul ve fakülte eğitimleri almamış ya da uzmanlığını geliştirmek isteyen kişiler için düzenlenmekte ve bu alana eğitilmiş personel hazırlayan programlardan oluşuyor” şeklinde konuştu.

SEKTÖRDEKİ TEK OKUL

10 DÖNÜM arazi üzerine kurulan kolej 3 bin metrekare kapalı alana, 18 sınıfa ve 480 öğrenci kapasitesine sahip. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak eğitim veren Albatros Koleji aynı zamanda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile de bağlantılı olarak hizmet veriyor. Okul, Türkiye genelinde güverte ve gemi makine zabiti eğitimlerini öğrencilerine aynı çatı altında sunabilen tek özel okul. Albatros Mesleki ve Teknik Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nde dört yıl boyunca örgün eğitim gören öğrencilerin okullarını iş bulma olanağına sahip olabileceğini kaydeden Ömer Barış, “Denizcilik yeterince iyi anlatılamadığı ve tanıtılamadığı için günümüzde gençlerimiz tarafından maalesef çok fazla tercih edilmiyor. Halbuki denizcilik birçok mesleğe göre daha keyifli, mali kazancı daha yüksek, istihdam alanı geniş ve okulundan mezun olan bir öğrenci için hemen iş bulabilme noktasında çok daha büyük potansiyele sahiptir. Zira ülkemizde denizcilik bölümünden mezun olan kişi sayısı sektörün ihtiyacını karşılamıyor” dedi.

KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRECEK

ALBATROS Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nde, Güverte İşletme (3000 GRT) ve Makine İşletme (3000 KW) bölümleri bulunuyor. Modern yapısı, uzman eğitim kadrosuyla dikkat çeken Albatros, öğrencilerine çok iyi bir İngilizce öğretmeyi de vaad ediyor. Aynı zamanda mesleki İngilizce eğitimi vereceklerini de ifade eden Kurum Müdürü Ömer Barış, öğrencilerinin mesleki ve bilimsel gelişiminin yanında kültürel, fiziksel ve biyolojik gelişimini de çok önemsediklerini dile getirdi. Liseyi bitirir bitirmez meslek sahibi olacak olan Gemi Yönetimi Güverte bölümü mezunu öğrenciler 3 bin Groston’a kadar olan gemilerde 3. kaptanlık yapabilecek” diye konuştu.

GEMİ ADAMLARINA IMO STANDARTLARINDA KURS İMKÂNI

DENİZCİLİK yönetmeliğine uygun olarak hazırlanan okulda, bir de havuz bulunuyor. Denizcilik sektöründe gemi adamı olarak çalışmak için ilk defa gemi adamı ehliyeti almak isteyenlere ve ehliyet sahibi mevcut gemi adamlarının terfi dönemlerinde aldıkları kurs hizmetini de verebilmek adına bir süredir hazırlık çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Barış, “Ülkemizde bugüne kadar gemi adamları kursları teorik olarak kağıt üzerinde gerçekleştirildi. Biz, denizcilik gibi ciddi bir meslek eğitiminin formaliteden ibaret olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle de elzem olan her türlü donanıma sahip olan eğitim kompleksimizde tıpkı öğrencilerimizde olduğu gibi her yaştan kursiyerlerimizde de IMO standartlarında uygulamalı eğitimi hayata geçirdik. Gemi adamı kurslarımıza herkes katılabilir” diye konuştu.

GEMİ ADAMLARINA IMO STANDARTLARINDA KURS İMKÂNI

DENİZCİLİK sektöründe gemi adamı olarak çalışmak için ilk defa gemi adamı ehliyeti almak isteyenlere ve ehliyet sahibi mevcut gemi adamlarının terfi dönemlerinde aldıkları kurs hizmetini de verebilmek adına bir süredir hazırlık çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Okul Kurucusu Serpil Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde bugüne kadar gemi adamları kursları teorik olarak kağıt üzerinde gerçekleştirildi. Biz, denizcilik gibi ciddi bir meslek eğitiminin formaliteden ibaret olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle de elzem olan her türlü donanıma sahip olan eğitim kompleksimizde tıpkı öğrencilerimizde olduğu gibi her yaştan kursiyerlerimizde de IMO standartlarında uygulamalı eğitimi hayata geçireceğiz.”

YEREL YÖNETİMLERE VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE ÇAĞRI

DENİZCİLİĞİ sevdirmenin ve yaygınlaştırmanın hem topluma hem de ülkeye büyük fayda sağlayacağını sözlerine ekleyen Özbek, “Biz Albatros Denizcilik Koleji Anadolu Meslek Lisesi olarak son derece iddialıyız. Türk denizcilik sektörüne nice başarılı denizciler kazandırmayı hedefliyoruz. Özellikle İzmir’de denizcilik eğitiminin lokomotifi olmak istiyoruz. Bu bağlamda yerel yönetimlerle denizcilikle iştigal eden sivil toplum örgütleriyle iş birliği yapmaya hazırız. Foça, Aliağa ve Dikili sahil ilçelerimizde şubeler açmayı ve yine sivil toplum örgütlerimizin öncülüğünde gemi adamı yeterlilik kursları organize etmeyi planlıyoruz” diyerek, yerel yönetimlere ve sivil toplum örgütlerine çağrıda bulundu.

torbalihaberleri.com

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.