site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

AKP’ye transfer CHP’liler hüsrana uğradı

AKP’ye transfer CHP’liler hüsrana uğradı
11.04.2015
A+
A-

akpye_transfer_chpliler_husrana_ugradi

CHP’de uzun yıllar parti yöneticiliği ve milletvekili yapan ancak adaylık başvurularının yapıldığı dönemde AKP’ye geçerek bu partiden aday adayı olan CHP’li Mesut Değer ve Mehmet Yıldırım aday bile yapılmadı. Savcı Sayan ise AKP’nin geçen dönem sadece 5 milletvekili çıkarabildiği İzmir ikinci bölgede 7. sıradan aday yapıldı.

Partilerin listelerinin belli olmasıyla birlikte CHP’den istifa ederek AKP’den aday olan eski CHP’lilerden Mesut Değer ile Mehmet Yıldırım AKP milletvekili listelerine alınmazken, Savcı Sayan ise seçilmesinin çok zor olduğu bir sıradan İzmir’den aday gösterildi.

SAVCI SAYAN İZMİR 2. BÖLGE 7. SIRADA

AKP’den adaylık başvurusu yapan eski CHP’li Savcı Sayan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2. sıradan aday olduğu İzmir ikinci bölgede 7. sıradan aday yapıldı. Deniz Baykal’ın son MYK’sında görev yapan Sayan, katıldığı TV programlarında Kılıçdaroğlu’na yönelttiği ağır eleştiriler nedeniyle partiden ihraç edilmişti. AKP’den aday adaylığı için başvuran Sayan’ın, Kılıçdaroğlu’nun seçime girdiği bölgeden aday gösterilmesi dikkat çekti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Savcı Bey’i tanıyoruz, şahsen de tanıyorum, televizyon programlarındaki performansıyla da tanıyorum. Savcı Bey’in katkısı ile biz 7’yi alırız orada diye düşünüyorum 2. Bölge’de. Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun karşısında da bu siyaseti bilen en önemli güç” demesine karşın, Sayan’ın AKP’nin yükselişte olduğu 2011 seçimlerinde sadece 5 milletvekili çıkarabildiği İzmir 2. Bölge’de 7. sıradan seçilmesi mümkün görünmüyor.

‘SES’İ AKP YÖNETİCİLERİ DUYMAMIŞ
CHP’den istifa ederek AKP’den aday olan Kastamonu eski milletvekili Mehmet Yıldırım ise milletvekili adayı yapılmadı. 30 Mart 2014 seçimlerinde CHP’nin Kastamonu milletvekili adayı olan Yıldırım, CHP içinde “Baykalcı” olarak tanınan milletvekilleri arasındaydı.
AKP’ye katılım töreninde, “Eyüp Sultan Camisi’nde cuma namazını eda ettim. Bir ses geldi, ‘CHP’den istifa et, Adalet ve Kalkınma Partisi saflarına katıl’ diye. Ben de katılıyorum” şeklinde ilginç bir konuşma yapan Yıldırım’ın Eyüp Sultan’da duyduğunu söylediği sesi, milletvekili aday listelerini belirleyen AKP’li yöneticiler duymamış.
Yıldırım, milletvekili olduğu dönemde AKP’nin anayasa değişikliğini desteklemesi için kendisine “mesaj” çeken, Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Kastamonulu iş adamı Remzi Gür ile de mahkemelik olmuştu.

AKP, DEĞER’İN DE ‘DEĞERİNİ’ BİLMEDİ
CHP’de, Diyarbakır Milletvekilliği, Genel Sekreter ve Genel Başkan Yardımcılığı yapan Mesut Değer seçimler öncesinde HDP ile yaptığı temaslardan sonuç alamayınca AKP’de karar kıldı. AKP’den aday adaylığı başvurusu yapan Değer’e AKP aday listesinde yer verilmedi. Zaza kökenli olan Değer, katılım toplantısında, Diyarbakır ve Bingöl bölgesindeki Zazaların yüzde 65’nin HDP’yi desteklediklerini belirterek, “Zazaların ileri gelenleri bana Ak Parti’den aday olmamı söylediler. Ben de bunun üzerine ‘Çözüm süreci’, ‘yeni anayasa’ ve ‘başkanlık sistemi’nin tartışıldığı yeni dönemde Meclis’te olmam gerektiğine kanaat getirerek karar verdim” demişti.

AKP; PKK ile yürütülen “Çözüm sürecine” ve başkanlık sistemini de içeren “Yeni Anayasa” çalışmalarına destek vermek için Meclis’te olmak isteyen Değer’i de aday olarak tercih etmedi

Zihni Erdem / Ankara-Aydınlık

akp-chp-transfer

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.