site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

AKP’den Kurnaz Taktik!

AKP’den Kurnaz Taktik!
17.07.2013
A+
A-

tutukluvekiller

AKP muhalefeti ‘48’ ısrarıyla sıkıştıracak: “48’e destek ver tutuklu vekili kurtar!”
Cumhuriyet – AKP, MKYK’de aldığı anayasada uzlaşılan “48 maddede ısrar edilmesi” kararıyla muhalefeti sıkıştırmayı planlıyor.

Muhalefetin bu öneriye sıcak yaklaşmaması üzerine AKP, konuyu sürekli gündemde tutarak “Muhalefet partileri kendi onay verdikleri maddeleri bile istemiyorlar. Samimi değiller. Anayasa yapmak için değil yaptırmamak için masaya oturdular” söylemini işleyecek. AKP, CHP’nin tutuklu vekil koşuluna da “Bu sorunu çözecek madde, 48’in içinde var” dedi.

CHP ise son TMMOB örneğini vererek “AKP’nin ipiyle kuyuya inilmez” görüşünü bildirdi.
AKP, anayasada uzlaşılan 48 maddenin çıkarılması önerisiyle ilgili tartışmaları daha ileri bir boyuta taşıma kararı aldı. Öneriyle ilgili olarak MHP ile AKP arasında sert tartışmalar yaşanmıştı. AKP’nin önceki gün yapılan MKYK toplantısında “48 maddenin çıkarılması için ısrar edilmesi” kararı çıktı. AKP, bu kararla öneriye sıcak yaklaşmayan muhalefeti daha da sıkıştırmayı, süreci samimiyet testine dönüştürmeyi planlıyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, “Anayasa konusunda sözümüz var, kısmen de olsa yerine getirmeye çalışabiliriz. Muhalefetle 48 maddede mutabık kaldı. Çalışmalar sürer, bu madde sayısı 58 olur, 68 olur. Meclis’i erken toplayabilir ve mutabık kalınan maddeleri çıkarabiliriz” dedi. Şentop, sürecin muhalefet için “samimiyet testi” olacağını belirtti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de, NTV’de yaptığı açıklamada, CHP’nin tutuklu vekil koşuluyla ilgili olarak “48 madde çıkarsa bu sorunun da çözüleceği kanaatindeyim. Çünkü tutuklu milletvekillerini ilgilendiren 14. maddenin kaldırılması uzlaşılan maddeler arasında mevcut. 83. maddenin 14. maddeye yaptığı atfı ortadan kaldırırsanız ortada sorun kalır mı? Böylece milletvekilleri dokunulmazlık ihlalinden yararlanırlar diye düşünüyorum” diye konuştu. AKP’ye bu konuda güvenmeyen CHP ise tutuklu vekil sorununun çözüleceği konusunda Erdoğan’dan kesin taahhüt vermesini istiyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, AKP’nin ipiyle kuyuya inilmeyeceğini şimdiye kadar yapılan uygulamalarla öğrendiklerini belirterek, “AKP ile iş tutmak varsayımlarla olmaz. Deneyimli durumdayız. TMMOB yasasında son dakika şeylerde olduğu gibi. Şahin ağzıyla kuş tutsa, Başbakan’ın talimatı olmadan bir şey yapamaz” dedi.

YORUMLAR
  1. RÜZGAR dedi ki:

    AHLAKSIZ TEKLİF…UTANMADAN İNSANLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÜZERİNDEN ŞANTAJ YAPIYORLAR.

  2. cnyt dedi ki:

    tutuklu vekillerin tutuklu kalmasını sağlayan anayasa maddesinin tek bir kelimesi değişirse apo piçi serbest kalır.yeri doldurulabilir kişileri kurtarmak için geri dönüşü imkansız hatalar yapmamak gerek.

  3. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    Sayın Cnyt ne demek istediğini anlamadım. Yani hapishanede suçsuz yere hapsedilen insanlar sıradan basit yeri doldurulabilir insanlar. Apo çıkmasın, onları feda edelim hapiste çürümeye devam etsinler mi demek istiyorsun. Eğer öyle ise yazıklar olsun. Şunu aklınızdan çıkarmayın Silivri ve Hasdal’daki vatanseverler merhamet istemiyor adalet istiyor.