site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

AKP MHP’nin TIR’larına göz dikti

AKP MHP’nin TIR’larına göz dikti
18.10.2015
A+
A-

akp_mhp_nin_tir_larina_goz_dikti

AKP, 1 Kasım seçimlerinin kilit partisi MHP’nin seçim kampanyasını engellemek için elinden ne gelirse yapıyor. AKP MHP Buca İlçe Teşkilatına ait seçim TIR’ını Seçim Kuruluna şikayet etti.

MHP Buca İlçe başkanlığı, üzerinde Genel Başkan Devlet Bahçeli ile milletvekili adaylarından Senem Kılıç’ın fotoğraflarının bulunduğu TIR’ı, seçim çalışması için Çevik Bir Meydanı’na park etti. TIR’ın burada bulunmasına itiraz eden AKP üyeleri de, önce seçim kuruluna itiraz etti, ardından da kaymakamlıktan TIR’ın kaldırılmasını talep etti. AKP üyeleri, son olarak ise, bir başka seçim aracını, aynı meydana getirdi. MHP ile AKP arasında krize neden olan olay, ilçe yöneticilerinin kaymakamlıktan yasal izin aldıklarını gösteren belgeyi sunmaları üzerine sona erdi.

VURAL DA MEYDANA GELDİ

Yaşanan kriz üzerine MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural da, bilgi almak üzere Çevik Bir Meydanı’na geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Vural, ilçe başkanıyla aldıkları izni gösterdi. Yaşananlara tepki gösteren Vural, “Bizim seçimlerde kıt kaynaklarımız var, öyle havuzumuz yok. Bu kaynakları idareli kullanmak lazım. Seçim bürosu açmak maliyetli. Buca’da da salı gününe kadar park için izin almışlar. Kaymakamdan izin alınmış. AKP şikayetlere başlamış. Seçim kurulu, son 10 günde devreye girer. Bundan sonra kendileri LED sistemli TIR getiriyorlar. Her yerde baskı, yıldırma, sindirme. Sadece MHP’den korkuyorlar. Mersin’de, milletvekilinin önü kesiliyor. Koray Aydın’ın, Trabzon meydanında seçim otobüsü var. Zabıtalar, emniyet gelip kaldırmaya çalışıyor. Bundan önce AKP’nin vardı. Hiçbir hakları yok” dedi. İzmir’e yaşananların yakışmadığını da anlatan Vural, “İzmir’de bunlara ne gerek var ya. İzin alınmış ona baskı yapmak, bürokrata baskı yapmak, burası zorbalık rejimi değil ya. Bir zorbalıkla karşı karşıyayız. Eğer bir dertleri varsa, ilçe başkanlarına söyler. Bu TIR, kimi rahatsız edecek ya. Bundan niye rahatsız oluyorsunuz. Her yerde varsınız maşallah MHP’den ürküyorlar” diye konuştu.

senem-kilic-tir

senem-kilic-tir-engelleme

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.