site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Akp – Chp Çekişmesinin Sonucu İkiye Bölünmüş Konak’tır

Akp – Chp Çekişmesinin Sonucu İkiye Bölünmüş Konak’tır
26.05.2015
A+
A-

senem kilic konak

MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç Konak’ı hançer gibi ikiye bölen Konak Tünelleri’nden dolayı İzmirlilerin yaşadığı mağduriyetin İzmir’de çift kutuplu siyasetin bir sonucu olduğunu vurguladı. Kılıç bölgeye giderek vatandaşların ve esnafın sorunlarını dinledi.

MHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, Yeşildere Caddesi ile Konak Meydanı’nı birbirine bağlayan Konak Tünellerinden dolayı İzmirlilerin yaşadığı mağduriyeti yerinde inceledi. Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Meydanı arasındaki yaya geçişini engelleyen, yaya geçidini metro hattının içine yönlendiren Konak Tünelleri’nin tam bir plansızlık örneği olduğunu ifade eden Kılıç, esnaf ve vatandaşlarla görüşerek Konak Tünelleri’nin açılmasının ardından yaşadıkları zorlukları dinledi. Kılıç, dünyanın hiçbir yerinde kentin ana meydanının bu şekilde ikiye bölünmediğini ifade ederek, İzmirlilere reva görülen durumun çağ dışı olduğunu söyledi.

PLANSIZLIĞIN HESABINI SORACAĞIZ

“İnsanların uzaya turizm yolculukları düzenlediği, sınırların ortadan kalktığı, bir kaç saat içinde insanların kıta değiştirdiği bilgi ve teknoloji devrinde İzmirlilere Ortaçağ görüntüleri yaşatılmaktadır. İnsanlar gümrük bile görmeden ülke değiştirirken, İzmir’in tam ortasında Konak’ta İzmirliler karşıdan karşıya geçemez durumda bırakılmıştır. İzmir’i bu rezalete maruz bırakanlardan bu plansızlığın hesabını mutlaka soracağız” diye konuşan Kılıç, bir an önce üst geçit yapılarak bölgenin rahatlatılması çağrısında bulundu.

DOĞU KONAK-BATI KONAK

Berlin Duvarı’nın yıkılmasından tam 26 yıl sonra İzmir’in merkezinin Doğu Konak-Batı Konak diye bölündüğünü vurgulayan Senem Kılıç, “Bu durum İzmir’in AKP-CHP üstünden ikiye bölünmesinin artık İzmirlilerin hayatına ne denli yansıdığının da göstergesi. AKP ben yolu yapar geçerim, gerisi beni ilgilendirmez diyor; CHP ise Büyükşehir Belediyesi Binası’nın dibindeki vatandaşların mağduriyetini göremiyor. Sonuçta olan İzmililere oluyor. İnsanlar karşıdan karşıya geçebilmek için sıcağın altında ordan oraya gidip geliyor. Onlar ise sadece birbirlerini suçluyor” dedi.

İKİ TARAF DA SUÇLU

İzmirlilere iki kutuplu siyasetin 13 yıl sonunda pahalıya mal olduğunu dile getiren Kılıç, Milliyetçi Hareket Partisi olarak hem genelde hem de yerel siyasette İzmirlilere en iyi hizmeti sunacak parti olduklarını ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “AKP meslek odalarına danışmadan, toplumdan çıkan itirazlara kulak vermeden hareket ederek İzmir’e ve İzmirlilere ne derece saygılı olduğunu bir kez daha Konak Tünelleri ile göstermiştir. Tünel önce Hasan Tahsinlerin Kuva-i Milliye’yi örgütlediği tarihi Damlacık Mahallesi’ni yıkmış ardından Konak’ı hançer gibi ikiye bölmüştür. Yerelde iktidar olan CHP ise göz göre göre gelen sorunları görmezden gelerek şimdi suçu AKP’ye atmaya çalışmaktadır. İki kutuplu siyaset maalesef İzmir’e ve İzmirlilere büyük zarar vermiştir”

senem kilic konak 2

senem kilic konak 3

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.