site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Akıncılar Huzurevi’nde 2015 yılı huzurla geçti

Akıncılar Huzurevi’nde 2015 yılı huzurla geçti
11.01.2016
A+
A-

Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinleri 2015 yılını huzurla geçirdiler. Hobi çalışmaları, düzenlenen geziler, gelen ziyaretçiler ve açılan el sanatları sergisi ile aktif bir yıl geçiren huzurevi sakinlerini yıl boyunca özel günlerde Selçuk protokolünün yanı sıra sivil toplum kuruluşları ileöğrenciler deyalnız bırakmadı.

Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi’nde 2015 yılı birçok etkinlik ve ziyaretle dolu dolu geçti. Hobi çalışmalarının hız kesmediği, sosyal faaliyetlerin, gezilerin yıl boyunca düzenlendiği Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi’ninhizmet kalitesini de giderek arttırıyor.

Kalite standartları yükseliyor

Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi’nde 5’i kadın, 17’si erkek olmak üzere toplam 22 sakin kalıyor. Bu 22 sakin için huzurevi bir barınma mekanın olmanın çok ötesinde yaşlıların hayat standartlarını yükseltmeyi amaçlayan, onların daha kaliteli bir zaman geçirdiği bir yer olma yolunda da hızla ilerliyor. Bu ilerleyiş huzurevi sakinlerinin faaliyetlerinde kendini göstermenin yanı sıra resmi belgelerle de bunlar kayıt altına alınmakta Kısaca Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi,Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Bakım Hizmetleri Kalite Standartları’nda hizmet vermeye devam ediyor.

Denetim sonuçları başarılı

Hem hizmet kalitesi açısından hem de dosyalama resmi evrak anlamında, önemli bir kıstas olan Bakım Hizmetleri Kalite Standartları’na geçiş yapmak için gerekli alt yapıyı tamamlayan Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerden de başarı ile çıktı.

“Amaç çok daha kaliteli hizmet”

Hizmet kalitesini giderek arttırmayı amaçlayan Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi personeli için eğitimlerin devam edeceğini belirten Selçuk Belediye başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Huzurevi personelimize bakanlığın yeni uygulamalarına geçiş için öngördüğü Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, Yaşlı Refakatçisi Sertifikası içinde ayrıca eğitim verdireceğiz. 520 saatlik bu eğitim programı için 2016 yılı içerisinde belediyemizle Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi arasında bir protokol imzalayacağız” dedi.

El sanatları sergisi ses getirdi

Yıl boyunca hobi çalışmalarına aralıksız devam eden Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinlerinin 2015 yılı Eylül ayında açtıkları El Sanatları Sergisi Selçuk Efes Kent Belleği’nde yılın en çok ilgi gören sergileri arasında yerini aldı. 1 Eylül 2015 günü Selçuk Efes Kent Belleği’nde açılan sergide huzurevi sakinleri boş zamanlarını değerlendirme ve fiziki aktivitelerini arttırma amaçlı; ahşap boyama, takı-tasarım, geri dönüşüm, taş boyama, maket yapımı, el örgüsü, bebek yapımı, resim ve dikiş-nakış gibi çalışmaları kapsayan sergi, Selçuk halkı ve sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Başkan Bakıcı, “4 Eylül 2015 tarihleri arasında açık kalması gereken sergimiz Selçuk halkının yanı sıra turistlerden de gördüğü yoğun ilgi nedeniyle süreyi uzattık. Bu güzel çalışmalar için emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Hobi çalışmaları yıl boyu hız kesmedi

Huzurevi sakinleri yıl boyunca yapmış oldukları hobi çalışmaları ile hayatlarını renklendirdiler. Resim, cam boyama, ahşap işleri gibi çalışmalarla zamanlarını daha iyi değerlendiren huzurevi sakinleri ayrıca huzurevi personelinin de yardımıyla vakitlerini geçirdikleri huzurevi bahçesini de güzelleştirdiler.

Piknik, doğum günü, doğa gezisi tam gaz devam ediyor

Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinlerinin hobi faaliyetleri gibi sosyal faaliyetleri ve yıl boyu misafirleri de eksik olmadı. Barutçu Gölü’ne, Şirince’ye, Gölova’ya düzenlenen doğa gezileri, pikniklerin yanı sıra çevre ilçelerdeki festivallere de katılan huzurevi sakinleri yıl boyu sinemaya gitmeyi ve birbirlerinin doğum gününü de kutlamayı da ihmal etmiyorlar. Yıl boyunca Selçuk’ta her kademede öğrenim gören öğrenciler, protokol üyeleri, resmi kurumlar da huzurevi sakinlerini sık sık ziyaret ettiler.

Sakinlerimiz çok mutlu

Başkan Bakıcı, huzurevinin hizmet kalitesinin giderek yükselmesinin memnuniyet verici bir gelişme olduğunu belirterek; “Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi 2015 yılını dolu dolu geçirdi. Huzurevi sakinlerimizi özel günler dışında da her zaman ziyaret etmeye özen gösteriyoruz. Huzurevimizin bugün verdiği hizmetle Aile ve Sosyal Bakanlığı tarafından belirlenen kalite standartlarına ulaşmış durumda olması bizim için oldukça sevindirici bir gelişmedir. Huzurevi sakinleri adeta bizim ailemiz gibi. Biz ve huzurevi çalışanlarımız,kendilerini her zaman bir yakınımız, bir büyüğümüz olarak görüyoruz. Çalışma prensibimiz bu olunca hem kalite standartları, hem de kayıtlara geçmeyen, yüzlerden okunan memnuniyet hepimizi sevindiriyor” dedi.

huzurevi_selcuk

huzurevi_selcuk2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.