site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Akıllı Tahtanın Geleceği Karanlık

Akıllı Tahtanın Geleceği Karanlık
09.09.2012
A+
A-

Okullarda tablet ve akıllı tahtalara veri aktaracak altyapı hala tamamlanamadı. Yeni sisteme geçileceği için kitap da basılmayınca, okullar açılmadan kriz kapıya dayandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2011-2012 eğitim-öğretim yılında pilot uygulama ile başlatılan Eğitimde Fatih Projesi’nde alt yapı sistemlerinin bir türlü kurulamaması yeni eğitim döneminin başlamasına sayılı günler kala tedirginlik yarattı. Yeni döneme yetiştirilmeye çalışılan projede akıllı tahta ve tabletlere müfredatı aktaracak, okul içinde ve dışında kurulacak kablolama altyapı ihalesi Türk Telekom tarafından alınarak her bölgede alt firmalara ihale edilerek sürdürülmeye başladı.

Kara tahta benzetmesi
Fiberobtik kablo ve akıllı tahta kurulumlarının hala devam ettiğini ve yer yer ihale iptalleri yaşandığını ifade eden Türk Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyüp Demir sistemin yetişmeyeceği uyarısında bulundu. Demir “Bazı okullarda tabletler dağıtıldı ancak akıllı tahtalar kurulmadı. Kurulum bekleyen okulların sayısı bir hayli fazla. Tahta ve tablet bir bütün. Biri olmadan diğeri çalışmıyor. Bu şartlarda yeni dönem sıkıntılı başlayacak. Akıllı tahtası yetişmeyen, elinde kitap da olmayan öğrenci ne yapacak?” dedi.
İzmir’de 4 okulla başlayan uygulamada bu yıl meslek liseleri hariç tüm 5 ve 9’uncu sınıflarında akıllı tahta ve tablet sistemi hedeflendi.

Tablet oyun aracı oldu

Bakanlık tarafından projenin pilot olarak uygulandığı okullarda öğrenci velilerini kapsayan anket çalışmalarının sonuçlarının iç açıcı olmadığına değinen Demir, “Veliler çocuklarının tabletleri ders amacıyla kullanmadığını, oyun oynayarak bir zaman değerlendirme aracı olarak kullandığını belirtmiş. Büyük bir kesimin tablet uygulamasına olumsuz bakışı olduğunu söylemek yanlış olmaz” dedi.

Proje beş yılda tamamlanacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Eğitimde Fatih Projesi” Ulaştırma Bakanlığı tarafından destekleniyor. 5 yılda tamamlanması planlanan projede ilk yıl ortaöğretim okulları, ikinci yıl ilköğretim ikinci kademe, üçüncü yıl ise ilköğretim birinci kademe ve okul öncesi kurumlarının tüm ihtiyaçlarının karşılanması hedef-leniyor. Türkiye genelindeki okulöncesi, ilköğretim ve ortaoğretim düzeyindeki 570 bin derslikte bu sistem kurulacak.

Milliyet

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    yine fiyasko her işte olduğu gibi akılllı tahtada da sınıfta kaldık hey gidi fatih projesi hey