site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Akıllı kimlik aklımızı karıştırdı

Akıllı kimlik aklımızı karıştırdı
30.10.2014
A+
A-

akilli-kimlik-aklimizi-karistirdi1

Akıllı kimlik” olarak adlandırılan yeni çipli kimlik kartları aralık ayından itibaren 18 TL karşılığı dağıtılacak. Vatandaş hizmeti son derce güzel bulurken, karşılığında para alınmasını eleştiriyor.

YENİ çipli kimlik kartlarının aralık ayından itibaren vatandaşlara 18 TL karşılığında dağıtılacağını duyan birçok kişi sitem etmeye başladı. Yeni kimlik kartları 3 yıl içinde herkese dağıtılacak.Yeni çipli kimliklerden talep edilen 18 liralık ücret vatandaşları çileden çıkarmış durumda. Fiyatların 18 TL olduğunun söylenmesinden sonra özellikle sosyal medyada çok fazla tepki yağdı. İlçe halkının da fiyatı yüksek bulduğu uygulamada fiyatların minimum düzeye inilmesini istendi. Maliyeti 5 lira olan kimlikler için 18 lira para istenmesi fazla nüfuslu aileleri düşündürmeye başladı. Selçuk’ta kalabalık ailelerin çok fazla olması aile babalarını düşündürür duruma soktu. Ayın sonunu zor getiriyoruz ve bazen cebimizde ekmek alamayacak kadar paranın olmadığı dönemler oluyor diyen Vatandaşlar bu hayat zorluğunda 18 lira nasıl öderim diye isyan ettiler.

HİZMET GÜZEL, ÜCRET FAZLA

Hizmeti güzel ama ücreti yüksek bulduğunu söyleyen Maksut Çalışkan; “Hizmet çok güzel. Bence Türkiye bu sisteme geç kalmıştı ama geçte olsa bu uygulamaya geçmek gerçekten güzel bir adım. Ancak Selçuk’ta vatandaşların gelir düzeyi ortada. Bu hayat zorluğunda 5 kişilik bir aile kişi başı 18 tl den yeni kimliklerini almaya kalksa 90 tl yapar. Her vatandaşımızın bunu ödemesi çok zor. Bence hizmet güzel ama ücret fazla” diye konuştu.

ÜCRETSİZ OLMALI

Selçuk’ta turizm işi ile uğraşan İbrahim Kural, “Bu uygulamayı haberlerde birkaç defa okumuştum. Bunun karşılığında ücret alınacağını yeni öğrendim. Ben 3 kişiye kimlik çıkartmak zorundayım. Ben bu parayı verebilirim ama 18 TL’yi ne yalan söyleyeyim yüksek buluyorum. Yıllardır esnaflık yaptığım için bu parayı ödemekte zorluk çekecek kişilerin olduğunu biliyorum” dedi.

ÜCRET ALINMASI YANLIŞ

“Bence bu uygulamayı devlet ücretsiz yapmalı” diyen Selçuklu Mehmet Cihanger, “ Ne güzel sürekli yenilikler yaşıyoruz. Ama bu yenilikleri neden vatandaş kendi imkanlarıyla sağlıyor? Devlet kavramı bu tarz imkanları sunmak için yok mu? Ben bu kimlik uygulaması için para alınmasını yanlış buluyorum” diye konuştu.

HABER: Seda Konukwww.selcukhaber.com

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Maskut abi sana ücretsiz yapacaklarmiş kiyakli

  2. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    PEKOS MEHMET ABIME KATILIYORUM AMA! BIZ BURDA BI KIMLIGE 80 EURO ODUYOZ INSAN BASINA O NASIL OLCAK 4 KISI 320 EURO YAPIYO HEYYY MILLET. SIZINKI ORDA YANI NERDE ISE BEDAVAYA GELIYO! AVRUPA BIRLIGINE GIRSENIZ O ZAMAN YANDI ORTALIK!!! 18 TL 3 EURO YAPIYOR MAALESEF… ARADA KI FARKI HESAPLAYINIZ LUTFEN.

    1. Anonim dedi ki:

      ah apasaslı ah senin aklın karıştı galiba 🙂
      3 euro 18 tl yapmaz be apasaslı hadi 9 tl diyelim ama 18 tl olmaz be apasaslım.hadi 18 tl 6 euro desen olurdu bu iş yine ama olmadı bee apasaslım olmadı hesabın 🙂

      1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

        abi yanlis hesap her zaman bagdat tan donmustur. ben burda hemen frank ile euro yu hesapladim ondan!!! pardon yani… dediginiz gibi 9 euro yapiyor. biz ise 10 misli oduyoz! 🙂

    2. cesur ses dedi ki:

      arkadaşım o yaşadığın ülkeyle burayı birmi tutuyon ordaki asgari ücret nedir ordaki işsizllik maaşıyla türkiyeye tatile gelen insanlar biliyorum o yüzden kıyasın son derece yanlış .

      1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

        turkiye de bir ekmek tanesi 1 tl. burda 1 euro. bi ev kirasi 750 euro burda turkiyede 500 tl aradki farki gormek lazim.! issizlik parasinla geliyom diyen kim bilir kaç aylardan beri ekonomi yapiyo ve en ucuz olan TR yi seçiyorlar burdakiler maalesef!!! burda askeri ucret 1280 euro. ama ev kirasi ile ekmek parasinda ki farki hesaplarsaniz biz yine bi kimlik için size gore çok pahalli hem haddinden fazla oduyoz abim cesur bey kardesim. 🙂 slm tum efestekilere…

        1. cesur ses dedi ki:

          as kardeşim de kişi başına düşen milli geliri var bu işin sosyal dewleti var,adaleti var var da var avrupanın sadece güneşi yok güneşimiz için geliolar ve de ucuz olduğu için düşün kendi ülkende tatil için bi turistin hemen hemen 2 katını ödüyosun yani turiste daha ucuz,lafım sana deil ama çogu gurbetçi yaşadığı ülkeyi her yönden kötülüyor ama yinede orda yaşamaya dewam ediyor çıkıp gelmiyorlar Türkiye ye bide nasihat Türkiyenin kıymetini bilin diye 🙂

  3. sivri sinek dedi ki:

    Maksut Abi şu ilçenin birde sivri sinek sorununa el atsan iyi olur. Çünkü bu sivri sinekler ortalığı bastı. Ve hiç bir önlem de yok abi.