site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Akiller Heyeti Ayran Mı İçmiş?

Akiller Heyeti Ayran Mı İçmiş?
30.06.2013
A+
A-

fikri-atilbaz211Allah insanın şaşırmasına, sapıtmasına izin vermesin. Ancak Allah ne buyurursa buyursun bazıları hala kendileri kötü yolu seçip, o yolun yolcusu oluyorlar. Hürriyet tepesinde diken olmaktansa bataklık gülü olmayı yeğliyorlar. Battıkça da pislik boğazlarına kadar içine çekiyor. Onlar o vaziyette dahi sureti haktan görünüp konuşmaya devam ediyorlar.
Akil insanlar heyeti Doğu Anadolu Grubunun Kamu Düzeni ve Müsteşarlığı aracılığıyla Başbakan Erdoğan’a sundukları rapor bir felaket. Sürece ilişkin öneriler ve talepler 6 başlık halinde toplanmış. Bu talepler içinde neler yok ki…
“-Sürece zarar veren dilin (terör örgütü, bebek katili vb.) bırakılması
-1937 ve 1938 Dersim soykırımlarının kınanması
-Bu ülke artık tek din, tek dil gibi söylemleri kaldırmıyor.
-Tekçilikten vazgeçilmeli. Tek dil, tek millet değil, ortak vatan, ortak devlet denmeli.
-Kalıplaşmış deyimlerden vazgeçilmeli: Türk Bayrağı, Türk Milleti, Ne Mutlu Türküm diyene, Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur, Türkiye Türklerindir, bir Türk dünyaya bedeldir gibi.
-Yeni anayasa.
-Anadilde eğitim.
-TMK’nın kaldırılması.
-Siyasal genel af.
-Öcalan’ın serbest bırakılması.
-Türkiye milletvekilliği, yerel parlamentolar olmalı. Eyalet sistemi olmalı.
-Sadece PKK ve silahlı güçler muhatap alınmamalı. Bölge halkı topyekün muhatap alınmalı. Şeyhleriyle, Seydalarıyla ve diğer yapılanmalarıyla birlikte.
-Diyanet İşleri Başkanlığıyla görüşün: ümmet dili kullanılsın. Kavmiyetçi ifadeleri çıkarsınlar. Türk kelimelerini çıkarıp Kürt yazsanız ve aynı hutbeleri Yozgat’ta okusanız ne olur?
-Eğitim sistemi baştan aşağı sıfırdan yenilenmeli. Sıkıntıların temelinde eğitim sistemi var.
-Medyanın kullandığı dili değiştirmesi, süreci destekleyen bir dil kullanılması
-Eğitim programlarının bölgeye göre yeniden yapılandırılması. Tarih ve mantık dersleri üzerine eğilmek gerekiyor.
-Andımızın kaldırılması
İki pınar Şeyh Said ve Said- Nursi. İade-i itibar olmalı.
-Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu gibi kurumlar yanında Kürt Dil Kurumu, Kürt Tarih Kurumu gibi kurumlar da olmalı.”
***
Bunlar taleplerden bazıları. Bu raporda yazılanları okuyunca insan ne içmiş bunlar demekten kendini alamıyor. Acaba Erdoğan’ın ayranından mı içtiler diye insanın aklına geliyor. Yoksa normal kafadan çıkacak bir rapor değil bu. Bunlar aynısıyla bebek katilinin, PKK’nın, BDP’nin istekleri. Bütün bunları yeniden gündeme getirmek için mi, malumu ilam etmek için mi bu akile heyetini kurdurttu bebek katili. AKP hükümeti ve başı bu istekleri talepleri zaten önceden biliyordu. Şimdi bu sözde Akile Heyeti tarafından söyletince resmileştirmiş mi oldu?
Anlaşılan sadece Akileler değil bu cenahtaki herkes Erdoğan’ın ayranından içmiş. Raporu yazanlar o kadar kurnaz ki, cemaatin iktidar içindeki gücünü bildiklerinden onları da göz ardı etmemiş rapora onları da ilgilendiren birkaç madde koymuşlar. Neredeyse hepsi dinci kesilmiş. Kim adına bebek katili adına… “Muhammed kaybetti Marks kazandı” diyen kendini filozof sanan, kibirde Erdoğan’la yarışan bebek katili adına İslamcı olmuşlar.
Şimdi bu Akile Heyetinin bu raporu yazması için günlerce dolaşmalarına gerek yoktu. Bunlar zaten zaman zaman PKK, zaman zaman BDP, her zaman bebek katili tarafından dillendirilen taleplerdi. Ama bu sefer bu taleplerin akiller tarafından bir çalışma ürünü olarak açıklanması ayrı bir hava katmış oluyor. Ancak nasıl bir hava katmış olursa olsun Türk milleti havanızı alır, lastik gibi sönersiniz. Evet sayın Gencebay, işte size şarkılık bir malzeme. Patlat bakalım; bilmiyordum, böyle olacağını bilmiyordum. Ben mi yarattım kaderin böylesini ben mi yarattım batsın bu dünya, bitsin bu rüya bebek katiline ulaklık edenlere yazıklar olsun.
Yazıklar olsun! Tek dilden, tek vatandan, tek milletten, Türk bayrağından, tek dilden nefret edenlere, bu kutsal değerlerle oynayanlara, onların olmasını istemeyenlere… Batsın bu dünya.
Sağlıcakla kalın!

Fikri Atılbaz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.