site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Akbulut: Engellileri İnsan Yerine Koyduk

Akbulut: Engellileri İnsan Yerine Koyduk
18.09.2013
A+
A-

Ziyaeddin Akbulut

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Müjgan Serkan Karagöz Mesleki ve Özel Eğitim Merkezi’nin açılış törenine katılan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, hükümetinin engelliler için çıkardığı yasaları hatırlatarak, “2005 yılında çıkardığımız yasa ile biz engellileri insan yerine koyduk, adam yerine koyduk” dedi.

Çerkezköy’de yapımı geçen yıl tamamlanan Müjgan Serkan Karagöz Mesleki ve Özel Eğitim Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine AK Parti Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve çok sayıda öğrenci ile velisi katıldı. Binanın açılış töreninden önce konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, 2005 yılında AK Parti hükümetinin engellilere yönelik yasalar çıkardığını belirterek, “Bu insanlar sokağa çıkamıyorlardı, evlerde saklanıyorlardı. Anneleri babaları bu insanları sokağa çıkarmaya sıkılıyordu, utanıyordu. Ama hükümetimizin 2005 yılında çıkardığı yasa ile biz engellileri insan yerine koyduk, adam yerine koyduk. Bazıları ‘eskiden evimizdeki engelli, yatalaklar bir an önce ölse de kurtulsak diye Allah’a yalvarırdık’ diyordu. Şimdi ‘aman ölmesin, evimizin bereketi bu. Ben onun yüzünden devletten 450-500 lira bakım ücreti alıyorum, aman ona bir şey olmasın diye bakıyoruz’ diyorlar. İşte zihniyet değişikliği bu” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Akbulut, Yemişçi, Vali Yerlikaya ve beraberindekiler kurdele keserek binayı hizmete açarak sınıfları gezdi.

YORUMLAR
  1. hasan dedi ki:

    burada asıl önemli olan vatandaşın seni adam yerine koyup vekil yapması… ayrıca adamlığı da biz sizden öğrenecek değiliz.

  2. Anonim dedi ki:

    İnsan yerine koymak ne demek, bu nasıl ifade biçimidir . “Engellileri insan yerine koyduk” ne demek? Senin verdiğin değere göre mi insan oluyorlar? Bu insanlardaki patavatsızlığa anlam veremiyorum.

  3. Anonim dedi ki:

    Hayrola, yaradılandan pek memnun değilsiniz galiba. Sanki bir lutufmus gibi utanmadan soyluyor bir de…Ayrica eskiden evimizdeki engelliler olsun diye dua ederdik ne demek? Yaptigi resmen engellilere ve ailelerine saygisizlik.Kendisi o durumda olsa evindeki engelli olsun diye bekleyecek demek… Ne buyuk utanc ki boyle caprik dusuncelere sahip insanlar tarafindan yonetiliyoruz

  4. Anonim dedi ki:

    Insanlar cocuklarini 450-500 lira icin mi seviyorlar yani? Insanlar neden kendi cocuklarindan utansin ve eve kapatsin? Adam yerine koyduk? Insan yerine koyduk ne demek? Neresinden tutsaniz elinizde kaliyor bu konusma. Halk tarafindan secilen birinin halka bu sekilde hitap etmesi ancak Turkiye gibi ulkelerde gorulebilecek bir durum. Yazik ..

  5. deniz dedi ki:

    Eskiden ölsünler diye yalvaranlar şimdi 450 TL para aldıkları için bu engelliler bizim bereketimiz diyormuşşş. Şu dünyada nice engelliler vardır ruhları ve düşünceleri özgür, nice insanoğlu vardır, varlığı dahi insana keder verir. Şimdi böyle bir zatı kim nasıl ne şekilde vekil tayin ediyor? Nasıl oluyor da kalkıp hem engelliye hemde ailelerine hakaret etme hakkını kendinde buluyor ? Edep yahu !

  6. Hasan DURUCAN dedi ki:

    Senin gibi beyin engelli olunacağına Onurlu vicdanlı bedensel engelli olunur daha iyi ! Utanmaz adam !

  7. eski selçuklu dedi ki:

    AK PARTİ yonetiminin Düşünce olarak dediğim olay bu işte..İNSANLAR ONLAR İÇİN KOYUN BELKİDE DAHADA ÖTE..NE YAZIKKİ KOYUN MİLLETİMİZ UMARIM YEDİĞİ YEMİ BİRGÜN DEĞİŞTİRİR

  8. Anonim dedi ki:

    senin engellilere verdiğin 400-500 lirayı bizim vergilerimizle veriyosun siz bir ay geçinin bakalım o verdiğin maaşla yazıkki seni vekil seçenler utansın.önce kendini adam yerine koy öyle konuş

  9. LAZ OĞLU dedi ki:

    YAV BIRAKIN ŞUNLARI KENDİ HALLERİNE KAYLE ALMAYIN SON ÇIRPINIŞLARI DA FAYDA ETMEYECEK ÇIRPINDIKÇA BATIYORLAR BATTILAR DA GÜNDEM YARATMAYA DEĞMEZ

  10. Halil ÖZTÜRK dedi ki:

    sayın millet vekili siz engelli kardeşlerimizi hakaret edercesine adam yerine koyduk diyorsunuzya peki bu tavrınızla engelli kardeşlerimiz sizi adam yerine koyacakmı ?