site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ak Saray’ın faturası 1 milyonu geçti

Ak Saray’ın faturası 1 milyonu geçti
18.02.2015
A+
A-

aksaray3

Bir aylık faturasının 1 milyon TL’yi aştığı belirtilen Saray’ın borcuna da sadık olmadığı ortaya çıktı.

Kaçak Saray’ın vatandaşa maliyeti giderek artıyor. Sarayın elektrik faturası ise ortalığı karıştıracak. Sadece bir aylık fatura bedeli 1 milyon lirayı aşan Saray’ın borcuna da sadık olmadığı ortaya çıktı.

100 bin liralık gecikme bedeli olduğunu belirlediklerini söyleyen CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, “Sarayın elektriğini kesecek mert bir memur arıyorum. Vatandaşı bu beladan kurtarsın” dedi.

CHP Adana Milletvekili Ali Demir yaptığı açıklamada, Kaçak Saray’ın elektrik faturasını ellerine ulaştığını belirtti. Konuyu TBMM’ye taşıyacağını ve takipçisi olacağını belirten Demirçalı faturanın ayrıntıl

fatura-iş

arını da SÖZCÜ’ye açıkladı. Kaçak Saray’ın 18.12.2014 ve 21.01.2015 tarihleri arasındaki elektrik faturası bedeli 1 milyon 140 bin 567 TL. Söz konusu dönemde 89 bin 262,053 kilovat elektrik tüketimi yapılmış. Enerji fonuna 8 bin, TRT’ye 16 bin TL’lik kesinti yapılmış. KDV matrahı 974 bin Katma Değer Vergisi ise 175 bin TL.

Faturanın son ödeme tarihi ise 18.2.2015 olarak düzenlenmiş. Faturadaki en önemli detay ise önceki dönemden 106 bin 770 TL’lik borcun olması. Faturada bu borç ödenmez ise elektriğin kesileceği belirtiliyor.

Söz konusu devreden borç Saray’ın borcuna sadık olmadığını gösteriyor ya da fatura o kadar kabarık ki ödenememiş. Sarayın elektriğini kesecek mert bir memur arıyorum. Vatandaşı bu beladan kurtarsın.Yoksulluğun, işsizliğin bu kadar arttığı, emeklinin evine ekmek götüremediği bir ortamda sadece Saray’ın Atatürk’ün mirasının katledilerek yapılması, binanın inşaat maliyeti değil bundan sonra da vatandaşın vergileriyle oluşan bütçenin sırtında bir kambur olarak kalmaya devam edeceği ortadadır. Sadece elektrik faturası 1 milyar lirayı aşan bu yapı AKP zihniyetinin topluma bakış açısının da göstergesidir.

Hükümet yetkililerinin maliyeti gizlemek, küçük göstermek için “Burası bir temsil makamıdır” yönündeki açıklamaları ise gülünçtür. Burası ancak savurganlığı, saltanat düşkünlüğünü, yüksek duvarlar arasındaki korkuyu temsil edebilir.

Kaynak: Sözcü Gazetesi

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    AKP nin lüks sarayının elektrik faturasını fakir fukara ödüyor. Ocak ayında iki kere fatura geldi. Sizi Allah’a havale ediyorum. Er ya da geç ilahi adalet tecelli edecektir.

  2. ALİ MURAT dedi ki:

    ÜLEN HİÇ OLMAZSA,GAÇAK MAÇAK DA OLSA ABONELİK ALMIŞLA YA DA NE İSTEPDURUSUNUZ?

  3. ALİ MURAT dedi ki:

    ÜLEN GAÇAK MAÇAK ADAMLAR UĞRAŞIP DİDİNMİŞ,ABONELİK BİLE ALMIŞLA DA NE İSTEYİP DURUSUNUZ?