site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

AK Parti’de İzmir adayları tamam gibi: İşte o isimler!

AK Parti’de İzmir adayları tamam gibi: İşte o isimler!
21.12.2018
A+
A-

Yerel seçim ateşinin yandığı İzmir’de Nihat Zeybekçi ile yarışa giren AK Parti ilçelerde isimleri büyük oranda belirledi. MHP ile ittifak görüşmelerini sürdüren parti sürpriz isimlerle yarışa girecek. Selçuk’ta İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Osman Başterzi’nin ismi ön plana çıktı.

Ekonomi eski Bakanı ve Denizli eski Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi’yi İzmir’den aday gösteren AK Parti ilçeler üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. 2014’ün Büyükşehir adayı İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın başkanlığında Ankara’da toplanan İzmir ekibi ilçeleri masaya yatırdı. Zeybekçi ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, milletvekilleri ve İl Başkanı Aydın Şengül’ün de katıldığı toplantıda ilçelerin fotoğrafı netleşti. Partide, adaylık için sürpriz isimlerin adı ön plana çıktı.

Üzerinde büyük oranda uzlaşılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da 3 büyük ili önemsediği için göreceği İzmir listesinin kesin olmayan isimlerinde parti içinden ve dışından isimlere yer verildi.

KONAK’TA ŞANLI
AK Parti Konak’ta büyük bir sorun çıkmazsa Belediye Meclis Üyesi Ömür Şanlı’yı aday gösterecek. 2014’te eski Milletvekili İlknur Denizli’yi aday gösteren parti bu kez uzun yıllardır Kordon İşadamları Derneği Başkanlığı’nı da yapan Şanlı ile yarışa girmeyi planlıyor. İzmir’de partinin “yaşam tarzı ve özel yaşama müdahale” konuları nedeniyle zorlandığı varsayıldığında Şanlı’nın kilidi açabilecek simge isimler arasında düşünüldüğü belirtiliyor. Zeybekçi’nin görevi alır almaz yaptığı açıklamalar arasında yer alan “rakı” tartışmaları da Şanlı’nın adaylığını güçlendirdi. İzmir’in en prestijli bölgesi Kordon’da uzun yıllardır alkollü mekanlar da işleten Şanlı’nın Balkan göçmeni kimliği de bulunuyor. Batı Trakya kökenli Şanlı’nın İzmir dışında İstanbul, Bursa ve Ankara’daki Balkan dernekleri üzerinden de destek aldığı ifade ediliyor.

ÖZALAN PLASE!
İzmir’de CHP’nin rekor oyla seçim aldığı ilçelerin başında gelen Karşıyaka’da Milletvekili Alpay Özalan’ın ismi ön plana çıktı. Özalan, yerel seçim sürecinde aday olmak istemediğini parti yönetimine bildirince bu kez ibre “kadın aday” arayışına döndü. Bu kapsamda, partinin Mavişehir gibi en az oy aldığı bölgede uzun süre mahalle başkanlığı yapan İl Yönetim Kurulu Üyesi Gülşen Gezici’yi aday göstermeyi planladığı öğrenildi. Gezici dışında başka isimleri de araştıran parti 2014 yerel seçimlerine İl Başkanı Şengül’ün A Takımı’nda yer alan Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Tanfer Kemerli ile gitmişti.

SÜREKLİ Mİ, ASLAN MI?
Parti İzmir’deki metropol ilçeler arasında en büyükler içinde yer alan Bayraklı’da da çalışmalarını yoğunlaştırdı. 2009 yılında Karşıyaka ve Bornova’dan bölünerek ilçe yapılan, 10 yıldır da CHP’li Belediye Başkanı Hasan Karabağ tarafından yönetilen belediyeyi almak için çalışan AK Parti’nin gündeminde güçlü isimler bulunuyor. Bu kapsamda ilk olarak Eski Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Kerem Ali Sürekli’nin ismi ön plana çıkıyor. Sürekli dışında partide uzun yıllar il yöneticiliği ve ilçe başkanlığı yapmış kıdemli isim Ali Aslan da yer alıyor. Parti, Haziran seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmeyince tepki gösteren, ‘topçuları önümüze yazdılar” diyen 2014’ün adayı İsmail Sarı’ya da kapıyı açtı. Sarı ile görüşmelerini sürdüren parti yetkilileri üç isimden birisini tercih ederek güçlü oldukları Bayraklı’da yarışa girecek.

KAYMAKAM ADAY MI OLACAK?
AK Parti Bayraklı gibi CHP’ye yaklaştığı Karabağlar’da da çalışmalarını hızlandırdı. Eski Milletvekili Necip Kalkan ile yarışa giren parti bu kez görevinden istifa eden Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç üzerinde uzlaştı. Tunç’un aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılırken olası sorun yaşanması halinde adaylığın Büyükşehir Belediyesi eski Grup Başkan Vekili Bilal Doğan’a geçebileceği ifade ediliyor. Saha çalışmalarını sürdüren Doğan dışında ilçede başka aday adayları da yer alıyor.

DOKTOR ADAY
Parti, İzmir’in büyük ilçeleri arasında yer alan Çiğli’de de yarışa sürpriz bir isimle girmeyi düşünüyor. 2014’de eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Yılmaz ile yarışa giren partinin aday adayı listesinden ön plana Dr. Okan Korkmaz ismi çıktı. Çiğli Devlet Hastanesi’nde Başhekim Yardımcılığı görevinde bulunan Korkmaz’ın aday gösterilebileceği ifade edildi.

ESNAFIN BAŞKANI O İLÇEDE OLACAK
Yine, Bornova’da eski Milletvekili İlhan Kaya ile yarışa giren AK Parti bu kez tanınmış bir isimle yarışa girecek. İzmir esnaf teşkilatının yakından tanıdığı isimler arasında yer alan Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk’ün aday gösterilmesi düşünülüyor. MHP’nin ittifak görüşmelerinde “bize bırakın” dediği yerler arasında bulunan Bornova’da eski MHP Milletvekili Murat Koç da “ittifak adayı” olmak istiyor. AK Parti ise şimdilik ilçeyi MHP’ye bırakmayı düşünmüyor. Pazarlık görüşmeleri ise sürüyor.

ŞEBOY MU, ARSLAN MI?
İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Ahmet Priştina’nın oğlu Levent Piriştina tarafından 5 yıldır yönetilen Buca’da AK Parti iki isim üzerinde çalışmaları hızlandırdı. 2014’ün adayı ve eski Milletvekili Cemil Şeboy ile birlikte eski İlçe Başkanı Mustafa Arslan üzerinde mutabakata varıldı. Parti, ilçede iki isimden birisini aday gösterecek.

YILMAZ FAVORİ İSİM
Parti, 2009 yılında CHP’li Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a kaybederek çekilmek zorunda kaldığı Gaziemir’de ise bu kez 2014 adayını tercih etmedi. İzmir Kızılay Başkanı Kerem Fahri Baykalmış ile yarışa giren parti bu kez ilçede görevinden istifa eden İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz’ı aday göstermeyi planlıyor. Bulgaristan göçmeni vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Gaziemir’de merkez sağ kökenli oylara talip olan Yılmaz’ın partide geçmişte il başkan yardımcılığı görevi de bulunuyor.

BAKIRÇAY HAVZASI’NDA SON DURUM

SAVCI SÜRPRİZİ
AK Parti, dört dönemdir CHP’li Belediye Başkanı Tahir Şahin’in seçim kazandığı Bakırçay Havzası’nın kilit ilçesi Menemen’de yerli bir isimle yarışa girmeyi planlıyor. İlçede uzun yıllar avukatlık yaptıktan sonra Adalet Bakanlığı bünyesine geçen isimler arasında bulunan Durmaz Bayraktar ismi 2019 süreci için öne çıktı. Kemalpaşa ve Denizli eski Cumhuriyet Savcısı Bayraktar’ın ilçede aday gösterilebileceği belirtildi.

BERGAMA’YA İLÇE BAŞKANI
Parti, MHP’nin ısrarla istediği ilçe olan Bergama’da ise Eski İlçe Başkanı Hakan Koştu’yu aday göstermeyi planlıyor. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Koştu’ya “hazır ol” diyen partinin MHP ile ittifak görüşmeleri sürüyor. CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in 10 yıl aradan sonra “görevi bırakacağım” açıklaması da partiler arasındaki rekabeti kızıştırdı. Üç siyasi partinin arasında rekabete sahne olan Bergama’nın MHP’ye bırakılması halinde eski Başhekim Yalçın Koçyiğit aday gösterilecek.

FOÇA VE DİKİLİ’DE SON DURUM
AK Parti, üzerinde uzlaşılan listeye göre Foça’yı MHP’ye bırakma kararı aldı. MHP’nin adayı Serdar Mersin’in desteklemeyi düşünen AK Parti, bu ilçede aday çıkartmayacak. Dikili’de ise, CHP’li Belediyle Başkanı Mustafa Tosun’un Park Bahçeler Müdürü Abdullah Özüdoğru ile yarışa girecek.

Yine, Aliağa’da MHP’li Başkan Serkan Acar’ın yeniden aday gösterilmesi üzerine AK Parti aday arayışını dondurdu. MHP ile yapılan ittifak görüşmelerinde Aliağa MHP’ye bırakıldı.

MENDERES HAVZASI’NDA HAREKET VAR

İÇELLİ KARDEŞLER FAVORİ
Partinin Menderes Havzası’ndaki iddiası ise sürüyor. AK Partili belediye başkanlarının görev yapmadığı Tire’de 2004-2009 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Sıtkı İçelli’nin kardeşi eski İlçe Başkanı Selman İçelli’nin aday gösterilmesi planlanıyor. Aynı zamanda Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in de kayınbiraderi olan eski Başkan İçelli’nin bu kez kardeşine destek vereceği öğrenildi. İçelli kardeşler, 2019 yerel seçimleri için çalışmalarını sürdürüyor.

Parti, Bayındır’da eski İlçe Başkanı Uğur Demirezen ile yarışa girmeyi planlarken Beydağ’da ise eski İlçe Başkanı Ogün Asil Aydoğdu’yu bir sorun çıkmazsa aday gösterecek.

YARIMADA NE OLACAK?
AK Parti, İzmir genelinde en zayıf olduğu Yarımada Bölgesi’nde Narlıdere, Çeşme ve Güzelbahçe’yi MHP’ye bırakmayı düşünüyor. Buralarda şimdilik adayları netleştirmeyen parti, MHP ile görüşmelere kitlendi.

Balçova’da eski İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Evrim Özen ile yarışa girmeyi düşünen parti Urla’da ise Devlet Hastanesi eski Başhekimi Adıgüzel Demirel’i aday gösterecek. Karaburun’da ise eski Mordoğan Belediye Başkanı Ferhan Eroğlu’na teklif götüren parti çalışmalarını kısa sürede sonlandıracak.

İKİ İLÇEDE KARAR ÇIKMADI
Öte yandan partinin 2014 yerel seçim sonuçlarına göre belediyeleri kazandığı 7 ilçedeki çalışmaları sürüyor. Menderes, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Torbalı’da mevcut başkanlarla yola devam etmeyi planlayan partinin Ödemiş ve Selçuk’taki süreci ise tamamlanmadı. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in yerine Doğru Yol Partisi’nden geçmişte başkanlık yapan Münir Bezmez ismi ön plana çıkarken Selçuk’ta ise İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Osman Başterzi’nin ismi ön plana çıktı.
EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.