site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

AK Parti İzmir’de Akay ve Ekibinin İstifası İstendi

AK Parti İzmir’de Akay ve Ekibinin İstifası İstendi
30.05.2014
A+
A-

OMER-CİHAT-AKAY-İSTİFA

Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Soylu İzmir İl Başkanı Akay ve yönetiminin istifasını istedi.

AKP’yi sarsacak büyük operasyon

Yerel seçim sonrası oy oranlarına göre İzmir’de 6 ilçeyi kazanan AK Parti’de değişim rüzgarları esiyor.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, flaş bir kararla Ankara’ya çağrıldı. Akay’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti sonrasında Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu tarafından genel merkeze davet edilmesi dikkat çekti.

AK Parti’de hareketli saatler yaşanırken Başkent önce İl Başkanı Murat Alparslan istifasıyla sarsıldı. Ardından Genel Başkan Yardımcısı Soylu’nun AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetiminin istifası istediği öğrenildi. Akay ve ekibinin dilekçeleri de en geç 3 Haziran Salı gününe kadar Genel Merkez’e iletmelerini istediği öğrenildi.

Akay Ankara’daki temasları sırasında Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada “Seçim sonrası ilçelerle ilgili bir rapor sunmuştuk. İlçelerin durumunu görüşmeye geldik” ifadelerini kullanmış görevden alma iddialarını da yalanlamıştı.

AKAY’IN AK PARTİ GEÇMİŞİ
İl Başkanlığına 2011 yılında atanan Akay, 2012 yılında yapılan kongreden de güven tazeleyerek çıkmıştı.

Akay ve yönetimi, 2014 yerel seçimlerine iddialı girdi, ancak İzmir’in 30 ilçesinden sadece 6’sını kazanabildi. Geçen 19 Nisan’da il başkan yardımcılarını yeniden belirleyen Akay’ın cumhurbaşkanlığı seçimine kadar görevde kalması bekleniyordu. Seçim sürecinde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile ters düşen Akay’ın görevde kalma şansı, AK Parti’nin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna Süleyman Soylu’nun oturmasıyla daha da azaldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yakınlığı ile bilinen Akay, AK Parti İzmir’de, Ali Aşlık’tan sonra en uzun süre görev yapan il başkanı oldu.

YERİNE KİM GELECEK?
İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın Salı gününe kadar yönetimi ile birlikte istifasını isteyen Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun İzmir ile ilgili özel çalışma yaptığı öğrenildi. Soylu, Akay’ın istifasını isterken bir yandan da yerine gelecek kişiler üzerinde görüşme yapmaya başladı. Potansiyel il başkan adayları arasında yerel seçim öncesi AK Parti’ye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın transfer ettiği Demokrat Parti eski Milletvekili Yıldırım Ulupınar’ın adı geçiyor. Uzun süredir Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Atilla Kaya da nabız yoklarken Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, İl Başkan Yardımcısı Bekir Pakdemirli ve Aliağa eski İlçe Başkanı Tansu Kaya da gündemdeki isimlerin başında geliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.