site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ak Parti İlçe Binası Yandı

Ak Parti İlçe Binası Yandı
03.06.2013
A+
A-

akparti-karsiyaka-yandiİzmir’de devam eden protestolarda Ak Parti Karşıyaka İlçe Binası’na yanıcı madde isabet etti. Karşıyaka’daki halk isyanı AK Parti’ye sıçradı. Bir grup eylemler sırasında ilçe binasına saldırdı. Bina alevler içinde kaldı. İzmir’deki Gezi Parkı direnişi Karşıyaka’da da büyük olaylara neden oldu.

Akşam saatlerinde eylem için sokaklara dökülen vatandaşlar arasında bir grup AK Parti İlçe binasına saldırdı. Saldırı sonucu Girne Caddesi’ndeki AK Parti binası alevler içinde kaldı.

İtfaiye anında müdahale etti. Yangın söndürüldü. Grup henüz dağılmış değil… Binada büyük hasar var. Kullanılamaz halde olduğu bilgileri geliyor. Girne Caddesi üzerindeki Atılgan Ofis’in zemin katında yer alan binada çıkan yangının ikinci kata da ulaştığı ancak ciddi bir zarar vermediği bildiriliyor. Binanın tamamının ofis olması konut olmaması büyük bir faciayı önledi.

Çevik kuvvet ekipleri bina önüne geldi. Toplanan kalabalığa set çekti. Çevre karakollardan takviye kuvvetler geldi. Saatler süren bekleyişin ardından polis kalabalığa müdahale etti ve ara sokaklara dağıttı.

İLK AÇIKLAMA DURAK’TAN
İlk açıklama Karşıyaka’nın CHP’li Başkanı Cevat Durak’tan… Başkan Durak, bina yakma olayını kesinlikle doğru bulmadıklarının altını çizerek, ‘Karşıyaka halkı demokrasiyi içselleştirmiştir. Akşam saatinden gecenin yarısına kadar Karşıyakalılar, yaşanan duruma karşı eylemlerini en renkli görüntülerle yaptılar. Ancak AKP binasını kimin yaktığını bilmiyoruz. Bina yakma olayını da doğru bulmuyoruz. Halkımızın her türlü provokasyona karşı uyanık olmasında yarar görüyorum. Tek sevincimiz can ve mal güvenliği açısından üzücü bir durumun yaşanmamış olması… Duyduğumuz kadarıyla yangını çıkaranların yüzleri maskeli olduğu söyleniyor. Karşıyakalıları her türlü provokasyona karşı bir kez daha uyarıyorum’ dedi.

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

yanioak

akparti-karsiyaka-yandi

YORUMLAR
  1. RÜZGAR dedi ki:

    BU MİLLET 12 YILDAN BERİ YANIYOR…

  2. AYYILDIZ dedi ki:

    sol parti iktidarlarında benim annem, babam, dedem şeker ,piknik tüp çay kuyruklarında yıllarca yandı.annem bana mama pişirmek için misafire ikram edilen cam şeker kullandığında ben bağırsak enfeksiyonu geçirdiğimde annemde çok yandı,sizin bugün olmasını istediğiniz ihtilallerde gözaltına alınan ve bir daha haber alınamayan gençlerin anneleri de çok yandı.bu millet diye genellemeyin.sandıkta gücünüzü gösteremiyorsunuz böyle yakıp yıkarak vandalit eylemlerle yada tencere tava çalarak demokratik gücünüzü gösteremezsiniz.keşke adından prim yapmaya çalıştığınız o büyük ATA dan birşeyler öğrenebilseydiniz.

  3. halk dedi ki:

    bu mudur sizin demokrasi anlayışınız.

  4. Anonim dedi ki:

    Rüzgar’ın demokrasi anlayışı bu işte. Tersi bir harekette CHP ilçe binası yansaydı,tepkiniz ne olurdu Sayın Rüzgar?
    Yok burda AKP’yi falan desteklediğimden söylemiyorum ama böyle bir olayda dahi partizanlık yapıyorsunuz ya,helal olsun size.