site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Adıgüzel’den 1 Eylül Dünya Barış Günü Açıklaması

Adıgüzel’den 1 Eylül Dünya Barış Günü Açıklaması
01.09.2012
A+
A-

Türkiye,1 Eylül Dünya Barış gününde, AKP iktidarının izlediği emek ve demokrasi karşıtı uygulamalarının yanı sıra Ortadoğu’da ve ülkemizde uyguladığı barış karşıtı politikaları nedeniyle ciddi sorunların içine itilmiştir.

ABD ’nin başında olduğu emperyalist güçler ve bölgedeki taşeronları Suriye üzerindeki emperyalist hesapları meşrulaştırmak ve İran üzerine çullanmak için gün sayıyor. Türkiye (AKP iktidarı) Ortadoğu ve Arap ülkelerine model olma hevesiyle yanıp tutuşurken kendisine verilen rolleri de büyük bir iştahla yapmaktadır. Ortadoğu halklarını birbirine düşüren ve ülkemizi de savaşın eşiğine getiren politikaları yerine getirmekten çekinmemektedirler.

Suriye de bir iç savaş ve ardından askeri müdahale, bölgesel  savaşın tetikleyicisi olur.Tüm Ortadoğu etnik,dini ve mezhepsel  savaşa ,tam bir kaosa sürüklenirken AKP iktidarı da  ne yazık ki Türkiye yi bu ateşin içine çekmektedir.

Bölgemizde savaşı tüm sıcaklığı ile hissettiğimiz bu günlerde, barış talebi ülkemiz için hiç bu kadar yakıcı ve acil olmamıştır.

Şimdi, kardeş ve komşu halklar arasında kirli emperyalist hesaplarla körüklenmeye çalışılan kin ve nefret söylemlerine ırkçı, dinci, mezhepçi  kışkırtmalara  karşı inatla ve  bir arada  yan yana durmanın, anti emperyalist dayanışmayla, barış, özgürlük ve adalet söylemlerimizle haykırmanın zamanıdır.

İbrahim ADIGÜZEL
Selçuk CHP İlçe Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.