site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Adıgüzel: Selçuk’ta Demokrasiyi İşleteceğiz

Adıgüzel: Selçuk’ta Demokrasiyi İşleteceğiz
12.10.2013
A+
A-

ibrahim-adiguzel-chpselcuk (2)

CHP Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Adıgüzel: “Yerel yönetiminde, 8 bin yıllık tarihimizi de gözeterek turizm ve tarımsal kalkınmasını sağlayacak o vizyonu sağlayalım”

Yerel seçimlere sayılı günler kala aday adayları ile yaptığımız söyleşiler devam ediyor. CHP Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Adıgüzel ile Demokrasi, adaylık süreci ve projelerine yönelik yaptığımız söyleşi şöyle: 

“2014’de yeni bir süreçle, yeni bir anlayışla ve Selçuk un hak ettiği ayrıcalıklı bir İlçe olabilmesi için her kararda görüşünüzün olacağı yeni bir yola çıkalım. Demek istediğim öncelikle ilçemizde demokrasiyi işletelim.

DEMOKRASİ

İlçemizde Mart 2014 seçimleriyle Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyelerini seçeceğiz. Selçuklu hemşerilerim, ilçenin stratejik planlarını, bütçe oluşumu ve denetlenmesini, imar planları, ihale kararlarını, iç denetimi, kararlarını alma, denetleme yetki ve sorumluluklarına sahip kişilerini seçecekler.

Biz diyoruz ki, Tüm sorunların üstesinden gelme iddiasında olan ve yetkilerini paylaşmayan aşırı merkeziyetçi, maalesef temsili demokrasinin yetersizliğinden de kaynaklanan, “Tek Adam Başkan ve Adamları” dönemine son verelim.

Katılımcı, etkin, hızlı kararların alınmasıyla, diyalog zenginliği yaratarak, ilçemizdeki tüm STK’ların yer alacakları demokratik yönetimle pasif kentli bireyden,aktif kentli topluluklara kadar yeni bir başlangıç yapalım.

Burada, yerel yönetimde yeni anlayışımızla ilgili başlıklar vereceğim ve detaylarını bir başka söyleşide aktaracağım.

Özgür ilçe konseyinin oluşturulması

Mahalle meclisleri

Sokak Temsilcileri

Özgür Bağımsız İlçe Denetçilerinin oluşturulmasıyla;

Bağımsız ve etkin şikayet mekanizmasının kurulması,

Etik kurul oluşturularak rüşvet, yolsuzluk ve kayırma gibi ahlaka, dürüstlük kurallarına aykırı uygulamaların izlenme ve incelenmesi;

Anlaşmazlıkların uzlaşma ile çözümlenmesinde kişi ve kurumlara arabuluculuk yapma;

Meslek odaları ve üniversitenin aktif katılımını sağlama;

Komisyonlar ve ihalelerde şeffaflık sağlama;

Katılımcı stratejik plan-bütçe;

Çalışmaların tamamında şu iki ilke, şeffaflık-hesap verilebilirliğin hayata geçirilebilmesi; İlçe Denetçiler kurulu, Mahalle meclisleri ve forumları, Sokak temsilcileri ile sağlanarak sosyal demokrat belediyeciliğin yerinden yönetim anlayışına katkılar koyacaktır.

EKONOMİK KALKINMA

İlçemizin son beş yıllık dönemine bakıldığında yıllık nüfus artışı hızı İlçe merkezinde %0.6 düzeyinde gerçekleşmiş. Köylerle birlikte toplam artış hızı ise %0.4 düzeyindedir. Komşu ilçelerin nüfus artışları Torbalı da%3,Tire de %2.1,Kuşadası’nda %4.5 tir.

Burada ikinci önemli gelişmede ilçe nüfusunun gittikçe yaşlanıyor olması. Yani diğer bir deyişle genç ve üretken nüfus azalmakta.Kimilerinin dediği gibi emekliler kenti olmaktayız. Bu veriler bize ilçemizde ekonomik gelişmenin iyiye gitmediğini gösteriyor.

Selçuk un ekonomik kalkınmasını sağlayacak bir kurula ihtiyacı var.

İlçemizde refahı sağlayamazsak, insanlarımızın ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak, gelişmeye ayak uyduracak canlılığı yaratamaz isek,dolayısıyla yeni nesle gelecekle ilgili umut veren bir ilçe olamazsak,tablo yukarda örneğini verdiğim nüfus özelliklerini göstermeye başlar.

Yeri gelmişken söylemek istiyorum…İlçemizde girişimciler için bir destek merkezi, istihdam sorununda Belediyenin de yükünü azaltmasını sağlayacak İnsan Kaynakları ofisi oluşturmalıyız.Her iki büronun da oluşmasında, meslek odaları ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışma yürütmeliyiz.

İlçemiz, iki önemli sektörün öne çıkarak ekonomisine yön veren elverişli bir bölgenin merkezinde yer almaktadır.Bunlardan biri turizm diğeri de tarım (özellikle bahçecilik)dir.

Öncelikli sektörümüz turizm gözükmekte ve ilçe bu anlamda altyapısını sektörün daha da ilerlemesine yönelik geliştirme çabası içindedir. Bölgemizdeki havaalanı, çevre yolları, konaklama tesisleri Selçuk’ta yerel yönetimi sektöre hareketlilik sağlayacak yeni birtakım projelere zorlamaktadır.

Selçuk ve Turizm Konferansı diye adlandırabileceğimiz bir çalışma ile bu sektörde zayıf ve güçlü yanlarımızı,ilçemizin tanınırlığını tartışarak yeni pencereler açmalıyız.. Örneğin; Selçuk-Efes tanıtım lobisi ilçemizin acil ihtiyaçlarından biridir. Turizmi etkileyen en önemli faktörlerden çevre kirliliğine karşı yeni projeler ve etkin mücadele alanları yaratmalıyız. Bu konuda çevre derneklerinin özverili,dirençli ve kararlı çabalarına destek vermeliyiz.

Selçuk halkına bir sonraki söyleşimde; Avrupa Kentsel Şartı metnini açarak Selçuk koşullarında uygulanabilirliliğini tartışmaya açacağım.. Ancak yinede burada yeri gelmişken başlıklardan bazı örnekler vermek istiyorum…

-Güvenlik, Kirletilmemiş sağlıklı bir çevre, Konut, Ulaşım ve dolaşım, Kaliteli bir mimari ve fiziki çevre, Ekonomik kalkınma, Sürdürülebilir kalkınma, Kişisel bütünlük, Belediyeler arası işbirliği.

Biz bu ilçenin sahibi olmalıyız, hizmetlerine de, zenginliklerine de… Saygılarımla…

HABER: NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY

ibrahim-adiguzel-chpselcuk (3)

ibrahim-adiguzel-chpselcuk (1)

YORUMLAR
  1. AKP Selçuk Ilçe dedi ki:

    Kendinizi kandirmayin bizim oldugumuz yerde proje ancak bizden sorulur bizsiz Selçuga bir çivi bile çakamazsiniz! Bunu Halk da goruyor artik! Iktidar partisinin istekleri Selçukta yerine gelecek sonra Selçuklunun da karni doyacak oyle kuru kuruya Ataturkçuluk yok ! Bizim de isteklerimiz olacak Halk bazi kotu zihinlerinden feragat edecek sonra Ampulumuz Selçuga da aydinlik getirir merak etmeyin! Tum Selçuk Halki birbirine bu mesaji yayarsa bilinçli bir sekilde seçim yapilir kimin ne yapacagi bellidir! Aday adaylarimiz birbirinden kiymetli ve guçlu isimler ! Selçugu akplestirecegiz ve bu kadro goreceksiniz Konya da Kayseride ne basarildiysa burada da o yapilacak ama zihinlerin evvela su kuru bagnaz Ataturkçulukten kurtulmasi lazim ! Herseyden evvel biz once muslumaniz ve kardesiz bunun etrafinda toplanirsak herseyin altindan kalkariz evvelAllah

    1. Cevap dedi ki:

      Siz Müslümanlıktan önce insan olmayı,vatanı satmamayı,birilerine yaranmak için bangır bangır bağırarak savaşa girmemeyi,zengini zengin yapmamayı öğrenin!!!! Ki bu insanlar size oy verebilsinler syn AKP ilçe teşkilatı

  2. Anonim dedi ki:

    Cok komik kacmis adiguzel. Madem yetkileri paylasmadigini ve tek adamligindan rahatsizdin neden o zaman o partide gorev surenin sonuna kadar ilce bsk ligi yaptin. Neden bsk iken engel olmadin chp ilce baskaniyken yapamadiklarini ne zaman yapmayi dusunuyorsun. Birak palavrayi.sen once yolda selam vermeyi ogren oturup iki kisiyle cay jahve icip hal hatir sormayi ogren. Aci ama gercek selcuktan 50 oy alamazsin.