site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Adıgüzel Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Adıgüzel Gazetecilerle Bir Araya Geldi
04.12.2013
A+
A-

ibrahim-adiguzel (1)

CHP Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Adıgüzel, yaklaşan yerel seçimler sürecinde basın mensupları ile bir araya gelerek ilçenin sorunlarını masaya yatırdı. Adıgüzel, ilçede önemli olan ve biran önce yapılması gereken çalışmalardan da örnekler verdi.

Selçuk’un genel sorunlarını basın mensupları önünde tartışmaya açan Adıgüzel, öncelikle her fırsatta tekrar ettiği ilçenin gelecekteki yönetim anlayışına nasıl bakılması gerektiğini, burada en önemli ilkenin “Katılımcılık ve Birlikte Yönetim” anlayışı olduğunu ve bu anlayışı Selçuk’ta mutlaka yerine getireceklerini kaydetti. Bu çalışmayı yaparken “Kent Konseyi”nin mutlaka oluşturulması gerektiğini, mahalle muhtarları ve tüm sivil toplum kuruluşlarının içinde yer aldığı mahalle meclislerinin önemine dikkat çeken Adıgüzel, partisinin kendisine görev verdiği durumunda doğrudan demokrasiyi işler hale getireceklerini söyledi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan ve “Göreve gelirseniz eğer, siz de şu andaki düzenle mi bu ilçeyi yöneteceksiniz?” sorusuna cevap veren Adıgüzel, demokrasi üzerine vurgu yaparak bununla ilgili ilkelerin olduğunu, bu konuda birtakım birimler oluşturulacağını söyledi. Geçmişe bakıldığı zaman Selçuk halkının yerel yönetimlerle yaşadığı sıkıntılardan bahseden Adıgüzel,  burada daha çok merkezi iktidarla yerel yönetim arasındaki olumsuzlukların vatandaşın aleyhine sonuçlandığını, buna örnek olarak Selçuk ilçesinin bir turizm kenti olmasına rağmen bir türlü gerekli olan diyalogun sağlanamadığını dile getirdi.  Burada farklı partilerin temsilcileri olarak değil, Selçuk’un içerisinde kamuoyunun baskısını öne çıkararak sivil inisiyatif olarak öne çıkmak, yani Selçuk’taki kamuoyunu harekete geçirmek gerektiğini ifade eden Adıgüzel, öne çıkan siyasi iradenin bu anlamda baskı yaratabileceğini, bir Belediye Başkanı seçimi kazandıktan sonra yakasındaki rozeti çıkarıp, artık o ilçenin belediye başkanı olduğunu göstermesi gerektiğine dikkat çekti.

SELÇUK’U İZMİR’İN TURİZM MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ

Göreve geldikleri taktirde Selçuk’u İzmir’in Turizm Merkezi haline getireceklerini, burada turizm merkezi için gerekli alt yapının var olduğunu ve ilçenin çok büyük tarihi zenginliklere sahip olduğunu hatırlatan CHP Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Adıgüzel, Selçuk’a öncelikle farklı bir yönetim anlayışı tasarladığını, ayrıca parti içerisinde demokrasiyi çalıştırarak kendi içlerinde alternatif yaratmaya çalışarak bir anlamda da diğer partilere örnek olduklarını belirtti.

Bugün Selçuk’un alt yapı sorununun olmadığını, çevre il ve ilçelere bakıldığı zaman birçok ev ve işyerlerine su baskını olduğunu, ancak Selçuk’un böyle bir sorunu olmadığına dikkat çeken Adıgüzel, “Belediyenin yapması gereken çalışmalardır bunlar. Ama bunu yapamayan belediyeler de var. Bunları görmek lazım” diyerek, bu tür çalışmalarla ilgili çok önemli adımlar olduğunu, bahsettiği yönetim anlayışını Selçuk’ta sağladıktan sonra  bu adımların devamını sağlayacakları ifadesinde bulundu.

Selçuk’ta müzeleri artırarak ilçeyi bir Müze kentine dönüştürmek gerektiğini, bu anlamda Müzelerin ilçenin tanıtımı açısından çök önemli olduğuna dikkat çeken Adıgüzel, buna örnek olarak Efes Müzesi ve Kent Belleğini gösterdi.

Bir dönem için aday olduğunu, yeni yönetim anlayışının Selçuk’ta yerleşmesi halinde gelecekteki belediye başkanlarının da bu anlayışın dışına çıkamayacakları inancında olduğunu ifade eden CHP’li Aday Adayı İbrahim Adıgüzel, basın mensuplarına Selçuk için hazırladığı bazı proje başlıklarından bahsederek, bunların dışında sosyal projelerin öne çıkması gerektiği ifadesinde bulundu.

HABER: NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY

ibrahim-adiguzel (2)

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. boşa geçen 25 yıl dedi ki:

    kamil vefa sema zeynel aynı yıllarda gorev yaptı.vefa ve adıgüzel aynı yıllarda görev yaptı..ne değişiyor neler oluyor hangi menfaat çatışmaları varki bir süre sonra birbirlerine muhalefet ve rakip oluyor…SONUÇ ŞU SOSYAL DEMOKRAT VEYA BUNDAN GEÇİNENLERİ GÖMÜN SANDIĞA..TÜRK MİLLETİNE VE SELÇUĞUMUZA MHP YAKIŞIR..

  2. Anonim dedi ki:

    tebrikler sayın ADIGÜZEL umarım herşey gönlünüzce ve selçuk için olur