site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Açılıp Saçıldıkça Çuvallıyorsunuz

Açılıp Saçıldıkça Çuvallıyorsunuz
27.01.2013
A+
A-

fikriatilbaz-selcukhaber1Sorunun çözümü dediniz
Katilbaşına gel iki gözüm dediniz.
Baktınız Türk milleti isyanda
Katilin adını ‘ada’ya dönüştürdünüz.
Açıldılar, bir takım uygulamalar yaptılar. Açıldılar, Habur rezaleti yaşandı. Oluk oluk gelen tepkiler mola almalarına sebep oldu. Sen provoke ettin, hayır sen engelledin. diye birbirlerine düştüler. Sonra anlaştılar, abartılı gösteriler yapılmayacak diye. Referandum oylaması gezilerinde Diyarbakır’da bu referandum da verilecek evet oyu esas değişikliğe kapı açacak kapı dediler. Evet oyu çıkınca hakikatten esas değişiklikler 2012 yılına bölücüler ve yargı açısından damgasını vurdu. Yasal düzenlemelerde bulundular. Oslo’da, Kandil’de terör çete başlarıyla görüşmeler yaptılar. PKK’nın hamilerinden agaları Barzani’yi Türkiye seninle gurur duyuyor diyerek bağırlarına bastılar.
***
2013 yılına adım atar atmaz, toplum psikolojik olarak hazır yanılgısına düşerek, inkâr ettikleri, gizledikleri görüşmeleri yekten, açık açık İmralı’da katilbaşıyla yaptılar. Sorun Kürt sorunu, çözüm İmralı, diyerek yıllardır BDP’nin katilbaşını muhatap alacaksınız söylemini gerçekleştirip, Kürt kökenli vatandaşların temsilciliğini katilbaşına verdiler. Terör sorununu görmezden gelip, terörün adını Kürt sorunu yaptılar, terör çetesinin başı katilbaşını muhatap alarak, isteklerini karşılayarak PKK’lıların dediği gibi onu başmüzakereci yaptılar.
Bu arada Paris’te çete içindeki hesaplaşma 3 PKK’lının ölümüyle sonuçlanınca, ortalık yine gerildi. Cenazeler Türk Hava Yollarının uçağıyla çaputlara sarılı bir biçimde ülkeye getirildi. Diyarbakır sokakları teröristlere terk edildi. Polis sokağa çıkarılmadı. Devlet o gün Diyarbakır’da tatile çıktı. Görüntüler Habur’dan çok daha vahim, çok daha rezildi; ancak bu sefer hükümet uyanık davrandı ve görüntüleri Türk milletinden gizledi. Televizyonlara örgütün propagandasını yapmayın diyerek, Türk milletinin habaer alma, haberdar olma özgürlüğünün önünü kesti. Medya her zaman olduğu gibi gücün yanında yani iktidarın önünde el pençe divan durdu.
***
Bütün bu olanlardan daha büyük bir cesaret alan bölücü çete Hakkâri’de teröristlerin cenazesinde katilbaşının ve teröristlerin posterleri, PKK çaputlarıyla yürüyüş yaptı. Bu arada düştüğümüz duruma bakın; Türk Deniz Kuvvetlerinde Oramiralliğe atanacak kimse kalmamış. Terörle mücadele eden PKK’nın canını yakan ne kadar General, Albay varsa Silivri’de. AKP hükümeti TBMM’ye bir teklif getirdi, anadilde savunma hakkı. Milli Devleti sarsacak, dil birliğini, birlik ve beraberliği dinamitleyecek bir yasa. Çok önemli bir yasa. İki gündür Mecliste tartışılıyor. Ne dünkü gazetelerin, ne de bugünkü gazetelerin manşetlerinde, ilk sayfalarında bu yasa tasarısıyla ilgili bir tek haber yok. Her şey laylay lom. Anlaşılan bu konuda yazmalarına da izin yok, yaşasın adalet, özgürlükler ülkesi Türkiye.
Türk milletinin etrafını sarma, yanlış yönlendirme, gerçekleri örterek görmesine engel olma, ileri demokrasi dedikleri bu olsa gerek. Elbirliğiyle engellemede bulunup, yaptığınız ucubelerin adına çözüm diyerek barıştan söz edecek, sonra da şeytan MHP diyeceksiniz. Yok, bayım yok o kadar ucuz değil. Ne güzel söylüyor Milliyetçi Hareket Partisini Lideri Devlet Bahçeli “Milletin birlik ruhuna sahip çıkmak Başbakan’a göre şeytan işidir. Ancak katile sarılmak, terörle müzakere yapmak barıştır. Söğütten sesleniyorum: Böyle çözüm batsın, böyle barış olmaz olsun” Evet, böyle çözüm batsın.
***
AKP iktidarı kiminle neyin pazarlığını yapıyor, yancılara nasıl bir çözüme destek veriyor ortada belli bir şey yok ama bir oraya bir buraya koşuşturanlar var. Şimdi bunlar çözüm, barış diyerek ortaya umut saçıyorlar ya. Sözde bu işi bitirecekler ya. Hepsinin bir hikaye, beyhude girişim, abeste iştigal olduğunu Kandi cenahından Karayılan açıklamış oldu. Sıkı durun ve şu sözlere bakın; “Devletin ilgili kurumu, çeşitli kanallarla bize de ulaşmaya çalıştı. Fakat biz yeşil ışık yakmadık. Öyle bir talebimiz de yoktur” bu sözlerden sonra ‘silahlarını bırakıp ülke dışına çıksınlar’ diyenlere “Kimi, nereden kovuyorsunuz. Burası bizim ülkemiz. İşgalcisiniz, asıl siz gidin” demiş. (Sözcü, 24 Ocak 2013)
Bu nasıl bir aymazlıktır. Bu nasıl bir körlüktür. Bu nasıl bir vicdansızlıktır. Siz neyin kafasındasınız?
Sağlıcakla kalın!

Fikri Atılbaz

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.