site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Acılı aile isyan etti: Bize yardım edin

Acılı aile isyan etti: Bize yardım edin
07.04.2016
A+
A-

Nehre düşen ve 8 gündür aranan Özer Öncel’in ailesi isyan etti. Arama kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğunu iddia ederek, ‘Birileri bize yardım etsin’ sözleriyle sitem etti
YAZIBAŞI Mahallesi’nde ikamet eden 43 yaşındaki Özer Öncel, tam 8 gün önce Küçükmenderes nehri kenarında arkadaşlarıyla ot toplarken nehre düşmüştü. Torbalı-Selçuk ilçesi arasında kalan bir bölümde öğle saatlerinde meydana geldi. İddialara göre bir araya gelen üç arkadaş, Küçükmenderes Nehri kenarında sarmaşık otu toplamaya başladı. Bu sırada nehirden karşıdan karşıya geçmek isteyen üç arkadaştan Özer Öncel (43), ayağı kayarak nehrin içerisine düştü. Suyun akıntısına kapılan Öncel, kısa bir süre içerisinde gözden kaybolmuştu. Tam 8 gündür arama çalışmaları yapılıyor. İddiaya göre kayıp babanın kızı Ayşegül ve Anne Nihal Öncel, arama kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğunu söyleyerek yetkililere seslendi.

YETER Kİ BULUNSUN

SİTEMLERİNİ belirten Ayşegül Öncel şunları söyler; “Bugün kaybın 8. Günü. 8 gündür bu bölgedeyiz. İlk 2 gün arama çalışmaları yapıldı. Fakat daha sonra yeterli çalışmalar yapılmadı. Ayrıca şuan sadece biz aile olarak buradayız. Hiçbir çalışma yapılmıyor. Bizi bu konu da bilgilendiren kimse yok. Güvenlik ekiplerinden arama kurtarma ekiplerine kadar hiç kimse bilgi vermiyor. Yetkililerle görüşmek istediğimizde birileri tarafından engelleniyoruz. Ayrıca burada zor duruyoruz ve artık arama çalışmalarını kendimiz yapıyoruz. Nehir kenarlarını aramaya başladık. Son günlerde bizi oyalama içerisindeler. Bölgeye AKUT, arama kurtarma, AKS gibi ekipler çalışmalarını düzenli olarak yapmıyor. Tek istediğimiz sağ veya ölü olarak bir şekilde bulunmasını istiyoruz” dedi.

LÜTFEN BİZE YARDIMCI OLUN

EŞİNİN bulunması için her türlü fedakarlığı yapmaya razı olduğunu ve yetkililerin bu durumu biran önce duyup kendilerine yardım elinin uzatılmasını isteyen Nihal Öncel, “Nereye gidilecekse gideyim. Birileri bize yardımcı olsun. Ölü veya dirisi bir şekilde bunmasını istiyoruz. Bizlerin dayanacak gücü kalmadı. Her gün sabahın erken saatlerinde gelip burada bekliyoruz. En ufak bir bilgi almak için çabalıyoruz. Lütfen artık bize yardımcı olun. Çalışmaların daha aktif olup daha uzun sürede aranmasını istiyoruz” dedi. Ayrıca Küçükmenderes nehrinde akan suyun bir şekilde durdurulup bu şekilde arama çalışmalarının yapılmasını isteyen Anne Öncül, “Akan suyun belirli bir nokta kesilip nehir boyunca çalışmaların daha rahat yapılacağını düşünüyoruz. Ayrıca nehir üzerinde mazgallar bulunuyor bu noktalar tespit edilip incelenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Amede ALPAGUT- Torbalı Ege Gazetesi

ot-toplarken

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.