site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

87 kişilik ekip ilk müjdeyi aldı

87 kişilik ekip ilk müjdeyi aldı
05.07.2015
A+
A-

unesco almanya fotolar (2)

Sıra Efes’te

Almanya’nın Bonn kentinde bulunan 87 kişiden oluşan Türkiye delegasyonu Diyarbakır’dan sonra Efes için nefesleri tuttular. Efes’in asıl listede yer alması için çalışmalarını tamamladıklarını ve artık karar anını büyük bir heyecan ile beklediklerini belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Pazar gününe Efes’in müjdeli haberi damgasını vuracak. Tüm Türkiye’nin merakla beklediği o haberi duymaya sadece bir kaç saat kaldı” dedi.

UNESCO Dünya Miras Komitesi toplantısında Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona katılan ve aralarında 20 kişiden oluşan Selçuk ekibinin de bulunduğu 87 kişilik Türkiye delegasyonu; büyük bir heyecanla Efes için geri sayımı başlattı. Pazarın ilk saatlerinden itibaren Efes dosyasının görüşüleceği Bonn’da büyük bir heyecan ile süreci takip eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Almanya’nın Bonn kentinde düzenlenen 39. UNESCO Dünya Miras Komitesi toplantısında, Türkiye için oldukça sevindirici bir kararı duymaktan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını ifade etti. UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin 40.toplantısını gelecek yıl Türkiye’nin en büyük ili olan İstanbul’da yapılması için verilen bu karara çok sevindiklerini belirten Başkan Bakıcı, ardından Türkiye’nin en eski yapılarından olan Diyarbakır surları ve Hevsel Bahçeleri’nin de UNESCO Dünya Miras Listesine kaydedilmesinden dolayı da büyük sevinç yaşadıklarını söyledi.

Efes için artık sayılı saatler var

Ardı ardına gelen bu iki güzel karardan sonra tüm Türkiye ile birlikte artık son nefesleri tutarak Efes için verilecek o beklenen karara kilitlendiklerini belirten Başkan Bakıcı; UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin bugün sabah saatlerinden itibaren yapılacak olan oturumda malumun ilanını gerçekleştirip Efes’i 21 yıldır bulunduğu geçici listeden asıl listeye almasını büyük bir heyecanla beklediklerini kaydetti.

Meryem Ana için Sürpriz Teklif

Öte yandan Bonn’da Meryemana için önemli bir sürpriz de yaşadıklarını ifade eden Başkan Bakıcı, “Meryemana daha önce belirlenen alanlar içerisinde yer almamıştı. Lübnan delegasyonu komiteye bizim heyecanımızı iki katına çıkaracak bir önerge verdi. Meryem Ana Evi’nin de listeye alınmasını istediklerini bildirerek karar taslağına eklenmesi için değişiklik önergesi vermiş olmasından da çok büyük heyecan duyduk. Tabii son kararı 21 kişiden oluşan Dünya Miras komitesi verecektir. Bizler bu konuda Lübnan delegasyona teşekkürlerimizi sunuyoruz. İlçemiz adına bu teklif bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir” diye konuştu.

Herkes üzerine düşeni yerine getirdi, artık söz komitenin

87 kişiden oluşan Türkiye delegasyonu her anlamda üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiğine inandığını belirten Başkan Bakıcı, “ Bunu aldığımız ilk müjdeli haberde görmüş olduk. Diyarbakır için alınan bu çok önemli kararın bizler içinde alınacağına bütün kalbimle inanıyorum. UNESCO nezdinde daimi temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dış İşleri Bakanlığı yetkilileri, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Sırrı Aydoğan ile bürokratlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Bakıcı, son olarak; “Bizler üzerimize düşeni yaptık, artık son söz UNESCO Miras Komitesinin” dedi.

unesco almanya fotolar (1)

unesco almanya fotolar (4)

unesco almanya fotolar (5)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.