site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

700 Bin Kişi Oy Kullanamayacak

700 Bin Kişi Oy Kullanamayacak
18.02.2014
A+
A-

700_bin_kisi_oy_kullanamayacak

700 bin asker kaçağı ve bakaya yerel seçimlerde oy kullanamayabilir.

Star Gazetesi’nin haberine göre; Milli Savunma Bakanlığının Ekim’de 700 bin yoklama kaçağı ve bakayanın kimlik bilgilerini Emniyet Genel Müdürlüğü’ne vermesinin ardından, bu durumda olanlar yeniden GBT kayıtlarında görünmeye başladı.

Emniyet ve jandarma’ya gönderilen talimatta, GBT kontrollerinde belirlenen kaçakların en yakın askerlik şubesine teslim edilmesi istendi. Bu durumda GBT sistemi yerel seçimleri de etkileyecek. Seçim listelerinde isimleri olan asker kaçakları ve bakayalar oy kullanmaya gittiklerinde, işlem yapılmasından korkuyor.

Kanuna göre haftasonu olduğu için gözaltına alınmayacaklar ancak, tebligatla en kısa zamanda askerlik şubesine gitmeleri istenebilecek. Sosyal medyada örgütlenen gençler, Başbakan Erdoğan başta olmak üzere bir çok bakan ve siyasetçiye mektup göndererek sorunun çözülmesini istiyor. Bedelli askerlik platformundan Ali Deniz Köşker, “Yakalanma korkusu nedeni ile oy kullanamayacağız” diye konuştu.
Aday listeleri için son gün 30 Mart seçimleri için geri sayım başladı. YSK, belediye başkan adayları ve Belediye Meclis üyesi adayları için son liste teslim tarihinin bugün dolacağını duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.