site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

7 ayda 70 fabrikaya ruhsat

7 ayda 70 fabrikaya ruhsat
13.07.2015
A+
A-

7 ayda 70 fabrikaya ruhsat

Gelişen ekonomisi ile Ege’nin parlayan yıldızı olan Torbalı’da yeni yatırımcılar destekleniyor. Belediye, 2015 yılının ilk 7 ayında 70 fabrikaya sanayi inşaatı yapı ruhsatı verdi.

ADINI ödediği vergi ve ülke ekonomisine katkısı ile duyuran Torbalı’da ekonomik gelişmişliğin hız kesmemesi için tüm kurumlar el birliği ile çalışıyor. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in bütün yatırımcılara, ‘pozitif bürokrasi, her türlü kolaylık ’çağrısına kısa sürede cevap geldi. Son 7 ayda 70 yeni girişimciye kuracakları fabrikalar için sanayi inşaatı yapı ruhsatı verildi. İlçede üretim yapan 800 dolayındaki fabrikaya yakın sürede 70 sanayi kuruluşunun daha ekleneceğini belirten Adnan Yaşar Görmez, havzadaki mevcut tarımsal potansiyeli, toprağı, suyu doğal yaşamı korurken, sanayinin de bu değerler üzerinden gelişmesine hassasiyet gösterdiklerini söyledi. Görmez, “yatırımcının bürokrasiyle boğuşturulduğu dönem bitti. Yanı başımızda önemli teşvikler sağlayan Manisa faktörü olmasına rağmen, Torbalı’ya yatırımcıların gösterdiği ilgi bizi mutlu ediyor. Belediye olarak gerek bürokraside sağlanan pozitif yaklaşım, gerekse altyapı ve girişimcilerimizle ile kurduğumuz ikili ilişkilerin geri dönüşü olduğunu görüyoruz. İlçemizdeki fabrikalarda halen 50 binin üzerinde çalışanımız bulunuyor. Bu sayının yeni fabrikaların devreye girmesiyle daha da artacak.”

YAZIBAŞI, PANCAR VE SUBAŞI RAHATLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca ‘sanayi alanı’ ilan edilen Yazıbaşı, Pancar ve Subaşı’nda yeni tesislerin hizmete gireceğini, mevcutların ise kapasitelerini artıracağını vurgulayan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez: “Torbalı’da sanayinin büyümesinin önündeki en büyük engel olan imar sorunu çözülme sürecine girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca ‘sanayi alanı’ ilan edilen Yazıbaşı, Pancar ve Subaşı bölgelerinde yatırımcı artık daha rahat. 100 binlik imar planı hazırlanıyor. Bu 15 yıldır çözüm bekleyen önemli bir sorundu. Bazı itirazlar var, onlarda giderildiğinde yeni yatırımcılar bekliyoruz” şeklinde konuştu

TTO’DAN TEŞEKKÜR

Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun yerel yönetimlerin yatırımcılara uyguladığı pozitif bürokrasi yaklaşımının ellerini daha da güçlendirdiğini belirterek, “İlçemiz; Ege’nin en önemli yatırım kenti haline geldi. Marmara’nın Gebze’si olma yolunda hızla ilerliyoruz. Tabi yatırım açısından cazip bir bölgedeyiz. Ama bu noktada bürokrasi ve yerel yönetimin tavrı da çok önemli. Sanayici kökenli bir belediye başkanımız var. Kendisine desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Torbalı Belediyesi yatırımcının önünü açma noktasında gayet iyi çalışıyor. Gerek imar servisi, gerekse de ruhsat bölümünde işler seri işliyor. 2014 yılını rekorlarla kapattık. İhracatta 61 ili geride bıraktık. Türkiye’nin en büyük 500 firması arasına 6 şirketimiz girdi. İzmir’in en büyük 100 şirketi arasına da 15 şirketimiz girdi. Torbalı iş âlemi olarak çalışmaya, istihdam taratmaya, ülke ekonomisine katkı koymaya, çarkları döndürmeye devam edeceğiz.”
Kaynak: Büyük Torbalı Gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.