site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

603 bin liralık kaçak mazot ele geçirildi

13.11.2015
A+
A-

Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Torbalı ve Bornova’da yaptığı ortak çalışma sonucunda 168 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi.

TORBALI ve Bornova’da yapılan operasyonlarda piyasa değeri yaklaşık 630 bin lira olan, 168 ton kaçak akaryakıt ele geçirilirken, olayla ilgili 2 kişi yakalandı. Kaçakçılık Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri akaryakıt kaçakçılığına yönelik yapılan çalışmalarda, Bornova ilçesinde bir tankerde yapılan aramada 9 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi. Soruşturmayı derinleştiren polis, tankerde ele geçirilen akaryakıtın Torbalı ilçesinde bir iş yerinden yüklendiğinin tespit etti. Bahse konu iş yerine yapılan operasyonda da 159 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi.

ORTAK ÇALIŞMA

Olayla ilgili S.Ç. (41) ve M.Y. (53) isimli şahıslar yakalandı. Her iki olayda ele geçirilen ve piyasa değeri 630 bin 550 lira olan toplam 168 ton kaçak akaryakıta el konuldu. Emniyetteki işlemlerin ardından S.Ç. ve M.Y. isimli şahıslar Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. Daha önce Torbalı’nın birçok bölgesinde yapılan çalışmada buna benzer kaçak akaryakıt ele geçirildiği ve şahıslar hakkında işlem yapılmıştı. Bu gibi konularda hiçbir şekilde geçit vermeyen Torbalı’nın güvenlik güçleri, İzmir Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ile yaptığı ortak çalışma sonucunda başarılı işlemlere imza atmaya devam ediyor.

GEÇİT YOK

Özellikle İlçe Jandarma Komutanlığı mıntıka sahasında gerçekleşen kaçak akaryakıt olayları son 5 ayda adeta yükseldi. 5 ay içerisinde 6 farklı olay gerçekleşti. Yaşanan son olayda Torbalı’da 603 bin liralık kaçak akaryakıt yakalandı. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, ele geçirdikleri akaryakıtları toplayarak İzmir Merkeze götürdü. İncelemeler sonrasında imha edildi. Güvenlik güçleri, “Torbalı’da sanayinin fazla olmasından dolayı bu gibi şahıslar yakalanamayacaklarını düşünerekten bölgede kaçakçılık yapıyor. Fakat biz güvenlik güçleri olarak hiçbir şekilde geçit vermeyeceğiz” dedi.
Amede ALPAGUT-buyuktorbali.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.