site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

6 ilçeye “hayat hattı” geliyor

6 ilçeye “hayat hattı” geliyor
19.06.2017
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen, Aliağa ve Foça ilçelerinde eskiyen ve kaçaklara neden olan eski şebekeleri yenileyecek, Menderes, Selçuk ve Torbalı’da su sıkıntısı çeken bölgelere de yeni açtığı kuyulardan su götürecek. 105 kilometre içme suyu şebekesi, branşman ve isale hattından oluşan imalatların maliyeti 12 milyon TL’yi bulacak.

Tüm ilçelerde su ve kanal alt yapı yatırımlarını sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen, Aliağa ve Foça’nın mahallelerinde eskiyen, sık sık arıza yapan ve kaçaklara neden olan şebeke ve ev hatlarını da yenileyecek. Özellikle yaz aylarında susuzluk çeken Menderes, Selçuk ve Torbalı’daki köylere ise yeni açılan kuyulardan şebekeye su vermek için isale hattı döşenecek. 105 kilometre içme suyu şebekesi, branşman ve isale hattından oluşan imalatlar 11.8 milyon liraya mal olacak.

6 yerleşim yeri bol suya kavuşuyor
Birer adet kuyuları bulunan ve kuyularda sıkıntı olduğunda su kesintisi yaşayan Menderes’in Karakuyu ve Çakaltepe bölgelerine, İZSU’nun Çileme’de açtığı 3 kuyudan su iletilecek. Bunun için 5 kilometre uzunluğunda isale hattı yapılacak. Yine Oğlananası ile Bulgurca arasına 2.5 kilometre uzunluğunda isale hattı yapılacak ve Bulgurca’ya Oğlanası kuyularından su aktarılarak ilave su kaynağı yaratılmış olacak. Çatalca’da açılan yeni kuyudan Kuyucak’a su iletmek için 5 kilometrelik isale hattı döşenecek. Menderes ilçe merkezi ve mahallelerinde yeni yerleşim yerlerine içme suyu ve branşman hattı döşenecek. Selçuk Belevi Mahallesi’ndeki kuyular ile depo arasında bulunan ve sık sık arıza yapan 2.5 kilometrelik asbest boru hattı ve Torbalı’da Kuşçuburun Mahallesi’ndeki kuyular ile depo arasındaki 1.5 kilometrelik isale hattı yenilenecek. Torbalı’da yeni yerleşim alanlarına içme suyu şebekesi ve branşman hattı döşenecek. Yeni başlayan çalışmalar 2018 yılı sonunda tamamlanacak.

Çalışmalar Foça’dan başladı
Menemen’de Hatundere Mahallesi’nin şebekesi ve branşman hatları baştan sona yenilenecek. Villakent Mahallesi’nde de eskiyen şebekelerin bir bölümünde yeni imalat çalışması yapılacak. Aliağa’da Aşağı Şakran Mahallesi’nin tüm şebekeleri yenilenecek. Hacıömerli Mahallesi’nde bir kısmı iletim hattı olmak üzere 1.5 kilometre içme suyu şebekesi döşenecek. Şakran Mahallesi’nin üst kısımlarında da içme suyu şebekeleri yenilenecek. İZSU, çalışmalara başladığı Foça Doğalkent Sitesi’nin dışında, Yenibağarası’ndaki yeni yerleşim yerleri ile Foça bölgesinde ihtiyacı olan mahallelere de içme suyu şebekesi götürecek. İmalat çalışmaları bir yıl içinde tamamlanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.