site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

52.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Selçuk’ta Son Bulacak

52.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Selçuk’ta Son Bulacak
26.04.2016
A+
A-

UNESCO Kenti Selçuk, bu yıl 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Final ayağına ev sahipliği yapacak. Bu önemli organizasyonun Selçuk’ta final yapacak olmasından dolayı mutlu olduğu dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, organizasyon için ilçede tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından bu yıl 52. si düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 24 Nisan 2016 İstanbul’dan başladı. Dünyanın tek kıtalararası bisiklet turu olan organizasyonda dünyaca ünlü sporcu ve takımların üst düzey mücadelesine sahne oluyor.

Bisikletçiler 1 Mayıs’ta Selçuk’ta

Türkiye’nin en önemli spor organizasyonlarından biri olan ve etap güzergahındaki yerlerin tüm dünyaya tanıtılması açışından büyük öneme sahip olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu bu yıl Selçuk’ta son bulacak. 24 Nisan Pazar günü İstanbul’da başlayan 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 8 gün boyunca İç Anadolu, Akdeniz ve Ege bölgesinde devam edecek. Organizasyon 1 Mayıs Pazar günü Selçuk’ta düzenlenecek kapanış etkinliği ile son bulacak.

Başta TRT’nin yanı sıra Eurosport ve Eurosport -2 olmak üzere 120’nin üzerinde ülkede uluslar ve uluslararası prestijli kanallarda canlı ve banttan yayınlanacak yarışmalar geçtiğimiz yıl 8 günde 5 kıtada 190 ülkede 183 saat uluslararası yayın ile 588 milyon potansiyel haneye erişim rakamına ulaşmıştı.

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Selçuk’ta Final yapacak olmasının kent açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk ilçe merkezinde yapılacak büyük ödül töreni için belediye olarak üzerimize düşen tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

“Çok heyecanlı ve bir o kadar da mutluyuz”

UNESCO Kenti Selçuk’un böylesine dev organizasyonun adresi olmasından dolayı son derece mutlu olduklarını belirten Başkan Bakıcı; “Selçuk, sahip olduğu değerleriyle Türkiye içerisinde çok özel kentlerden birisi. Birçok önemli organizasyon ile dünyaya örnek bir ilçe olduğunu gösteren Selçuk; bu kez 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun finaline ev sahipliği yapacak. Çok heyecanlı ve bir o kadar da mutluyuz” dedi.

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Marmaris’ten başlayıp Selçuk’ta tamamlanacak olan etabın uzunluğu ise 201,7 km.

8 gün sürecek olan yarışların son durağı Selçuk Efes

İstanbul-İstanbul etabıyla başlayan zorlu yarış, 8 günde geçilecek 8 farklı etabın ardından 1 Mayıs Pazar günü UNESCO Kenti Selçuk’ta sona erecek. Ekipler, ikinci etap için Kapadokya’ya geçecekler. Organizasyonda 16 takımdan 128 sporcu yer alırken, 8 etap sonunda toplam bin 265,7 kilometre yol kat edilmiş olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.