site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

5 Kıtadan 48 takım Selçuk’ta buluşuyor

5 Kıtadan 48 takım Selçuk’ta buluşuyor
18.11.2014
A+
A-

minik-devler-izmire-geliyor2

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Futbol Sosyal Girişimi işbirliği ile Nisan ayında Selçuk’ta düzenlenecek “12 Yaş Altı İzmir Cup”a 5 kıtadan 48 takımın katılacağı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı açıklamada, Avrupa’da küçük yaş gruplarına yönelik yapılan futbol turnuvalarının çok önemli bir misyonu üstlendiğini belirtti.

Çocukların sportif ve kültürel gelişimlerini artırıp, sosyalleşmelerinin sağlanması açısından 12 Yaş Altı İzmir Cup’a çok önemli bir proje gözüyle baktıklarını bildiren Kocaoğlu, şunları kaydetti:

“Altyapılarda spor yapan çocuklarımız, bir yandan sadece Avrupa’nın değil dünyanın en önemli takımları karşısında altinordu-logogüçlerini sınama fırsatı elde ederlerken, bir yandan da uluslararası maç tecrübelerini yükseltecekler. 48 takımla başladığımız bu organizasyonu geliştirmek, katılımcı sayısını artırmak ve 12 Yaş Altı İzmir Cup’ı, Avrupa’nın sayılı organizasyonları arasına sokmak istiyoruz.”

Altınordu Futbol Sosyal Girişimi Başkanı Seyit Mehmet Özkan ise 12 Yaş Altı turnuvasını Altınordu olarak 2013 ve 2014’te 20 takımın katılımıyla yaptıklarını hatırlattı.

Küçük yaş turnuvalarının kente sportif bir kimlik kazandırılması ve bu kimliğin geliştirilmesi açısından gerçekten çok değerli olduğunu belirten Özkan, şunları kaydetti:

“Toplumsal hizmetin en temizi çocuklar için yapılanlardır. Helsinki-Finlandiya’da her yıl düzenlenen Helsinki Cup’a 1000’in üzerinde takım katılıyor. Her ekip aileleriyle birlikte yaklaşık 30 kişiden oluşuyor. Yani 3-4 günde 30 bin turist ağırlayan dev bir organizasyonun sahibi oluyorsunuz. Doğduğumuz topraklara ve bu toprakların çocuklarına değer katmak için geliştirdiğimiz projemizi kabul eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ile önemli bir yola çıktık ve 48 takımla işe başladık. Altınordu olarak çocukların, ailelerin, annelerin spor yapmasına, şampiyonluklardan çok daha fazla önem veriyoruz. Futbol ancak ve ancak böyle gelişir. Bir milyon nüfuslu Bilbao’dan Şampiyonlar Ligi takımı çıkıyorsa, İzmir’den de işte bu turnuvalar sayesinde gerçek profesyonel futbolcular yetişecek.”

Katılımcılar

“Dünya İzmir’de buluşuyor” sloganıyla 3-4-5 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyon Altınordu’nun Arvalya bölgesinde yer alan Selçuk-Efes tesislerinde yapılacak.

Altay, Karşıyaka, Göztepe, Bucaspor, İzmirspor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor’un yanı sıra Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor ve Kasımpaşa’nın da davet edileceği 12 Yaş Altı İzmir Cup’ta Cup’ta toplam 35 yabancı mücadele edecek.

Turnuvaya 22 yabancı ekibin gelmesi kesinlik kazanırken, kalan 13 takımla görüşmeler devam ediyor.

Organizasyona katılması kesinleşen takımlar şöyle:

Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach, 1860 Münih, Hoffenheim, Augsburg (Almanya), Athletic Bilbao (İspanya), Juventus (İtalya), Liverpool (İngiltere), Ajax, Twente, Vitesse (Hollanda), Porto (Portekiz), Brondby, Nordsjaelland, Mdytjland (Danimarka), Hagi FA (Romanya), Sao Paolo (Brezilya), FC Dallas (ABD), Twins, FC Tokyo (Japonya), Amity FC (Avustralya), Angola FA (Angola).

minik-devler-izmire-geliyor

YORUMLAR
  1. 9 Eylul Ali dedi ki:

    Bir çok menejer, takım gözlemcisi gelecektir. Şimdiden tüm çocuklarımıza başarılar dilerim…