site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

5 ayda 2 bin 145 ev satıldı

5 ayda 2 bin 145 ev satıldı
09.07.2016
A+
A-

TUİK yılın ilk 5 ayının konut satış istatistiklerini açıkladı. Açıklanan istatistiklere göre Torbalı’da ilk 5 ayda 2 bin 145 ev satıldı. Torbalı İzmir’in 26 ilçesini ardında bıraktı.

İNŞAAT sektörünün kalbi konumunda olan Torbalı’da, konut satışları yeniden hızla yükselmeye başladı. İZBAN’ın seferlere başlamasıyla bir anda artan konut satış sayısı yılın ilk 5 ayında 2 bin 145’i buldu. İstatistiklere göre ilçede, her gün ortalama 15 ev satılıyor. Yılın ilk aylarından itibaren daire satışları aylık 400’ü aşarken, Mart ayında 504’ü bulmuştu. Bu sayının haziran ayı verilerinin açıklanmasıyla daha da yükseğe çıkması bekleniyor. Öte yandan Torbalı yılın ilk 5 ayı baz alındığında İzmir ilçeleri arasında da konut satışı sıralamasında üst sıralarda yer alıyor. 26 ilçeyi konut satışında geride bırakan Torbalı, Bornova, Konak, Gaziemir, Balçova, Çeşme, Urla gibi ilçeleri sollayarak 4.sırada kendine yer buldu. Torbalı’nın önünde ise Karşıyaka, Buca ve Karabağlar yer aldı.

26 İLÇEYİ SOLLADI
Bir yandan IZBAN seferlerinin başlaması diğer yandan yeni sanayi yatırımları Torbalı’yı cazibe merkezi yaptı. Henüz 10 yıl öncesine kadar yeni inşaat sayısının yılda 50’yi geçmediği Torbalı’da inşaat sektöründe adeta patlama yaşanıyor. Ayda bin tapunun el değiştirdiği, 2 bin 500 dairelik inşaat ruhsatının verildiği ilçede müteahhit sayısı da 400’ü geçti. Yeni inşaat yatırımları, ilçeyi cazibe merkezi haline getirirken Torbalı adeta şantiye alanına döndü. Öte yandan ilçede son zamanlarda artan konut satışları Torbalı’nın en çok yaşanılmak istenen ilçelerden biri olduğunu gözler önüne seriyor. Önceki gün açıklanan TÜİK verilerine göre 2016 yılının ilk 5 ayında konut satışında Torbalı büyük bir ivme yakalayarak 26 ilçeyi geride bırakarak 4.oldu. İzmir’de yılın ilk 5 ayı için zirve 4 bin 858 satışla Karşıyaka’da. Onu 7 2 bin 958 konutla Buca, 2 bin 736 konutla Karabağlar, 2 bin 145 konutla Torbalı izledi.

NÜFUS 160 BİN OLDU

Torbalı’da inşaat sektöründeki hızlı gelişmenin en önemli sebebi IZBAN hattının ilçeye uzayacak olması. Türkiye’nin nüfus artış hızı yüzde 13,6 iken Torbalı’da bu rakam binde 43,2 olarak gerçekleşti. Yoğun göç alan Torbalı’da adeta inşaat patlaması yaşanıyor. İlçe nüfusu 11 yılda 24 binden 160 bine ulaştı. Bu hızlı tırmanış ile birlikte ilçe, adeta inşaat şantiyesine döndü. Torbalı’da evlerin yüzde 98 apartman. Bu yapıların yüzde 20’si 2 katlı veya eski binalar, yüzde 50’si 4 ve 5 katlı, yüzde 30’u ise 6 kat ve üzeri. Son 15 yılda ilçede 20 bin konut yapıldı. 20 yıl önce 21 bin nüfusa sahip olan ilçenin nüfusu şu an 160 bine dayandı. Göçle gelen insanlar Torbalı nüfusunu yılda yüzde 10,8 oranında artırıyor.
Kaynak: buyuktorbali.com – İbrahim DANIŞ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.