site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

47.Selçuk-Efes Festivali sona erdi

47.Selçuk-Efes Festivali sona erdi
09.09.2016
A+
A-

Selçuk Belediyesi tarafından bu yıl 47.si düzenlenen Selçuk-Efes Festivali son gününde de ziyaretçi akınına uğradı. Türkiye’nin birçok il ve ilçelerinden yöresel ürünlerin yer aldığı 150 stantla İlçeye oldukça hareketlilik getiren Festival, ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.

Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezinde açılan çeşitli kurslara katılan kadınlar ve Artemis Kadın El Emeği Pazarı katılımcıları başta olmak üzere Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinlerinin sanatsal el becerilerinin de sergilendiği Festivalde Türkiye’nin birçok il ve ilçelerinden gelen katılımcıların yöresel ürünleri ziyaretçi akınına uğradı. Çocuklar için kukla gösterisi ve Selçuk Belediyesi Müzik eğitmenleri Neyzen Murat Gezer ile Kamber Karameşe öncülüğünde düzenlenen mini müzik dinletileri ile gerçekleşen Festival, Selçuk halkı ve çevre halkı tarafından da büyük ilgi gördü.

Festivalde, stant sahipleri ve ziyaretçilerin yüzü güldü

Sanatsal el becerilerini ve yöresel ürünlerini sergileyen katılımcılar, festivale gelecek yıl da katılmak istediklerini, ülkenin zor günler geçirdiği son günlerde Festivali bu şekilde hareketlendiren Selçuk Belediyesine teşekkür ettiler. Festivalde çok uygun fiyatlar ile alışveriş yapma imkanı bulan ziyaretçiler, her türlü el becerileri ve yöresel ürünleri bulabildikleri bu yılki festivalden oldukça memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

Şehitlerin olmadığı bir festival dönemi diledi

Bu yılki Selçuk-Efes Festivalini eğlence şekline dönüştüremediklerini, daha alt düzeyde günün anlamını taşıyacak şekilde yapmaya çalıştıklarını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Hepimizin de bildiği gibi ülkemizde şehitlerimiz oluyor ve onların anısına da eğlence düzenleyemiyoruz. Ancak çocuklarımız ve gençlerimiz için küçük ölçekte etkinlikleri ve mini müzik dinletileri düzenledik. Temenni ediyoruz ki, inşallah gelecek yıllarda çok daha güzel ve hiç bir şehidimizin olmadığı, ülkemizde hepimizin birlik beraberlik içerisinde olacağı çok güzel günler beklediğini görmemizdir. İnşallah ülkemizde tüm milletimizin yüzü güldüğü zaman bizde çok daha güzel, çok daha görkemli bir festival düzenleriz” diyerek, bu yılki festivale konuk olan stant sahiplerine teşekkür etti.

47-selcuk-efes-festivali-1

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.