site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

44. Selçuk Efes Festivali Selçuk’un Tüm Renklerini Taşıyacak

44. Selçuk Efes Festivali Selçuk’un Tüm Renklerini Taşıyacak
24.08.2012
A+
A-

İçinde birçok farklı kültürü ve yaşam biçimini barındıran Selçuk, 44.  festivaline hazır.

Ana teması “Çok Kültürlülük” olan 44. Selçuk Efes Festivali 4 Eylül Salı günü başlayacak.

8 Eylül Cumartesi akşamına kadar sürecek olan festivalde Selçuk’taki tüm kültürlerin renklerini taşıyan birbirinden güzel konserler, sergiler ve atölyeler yer alacak.

Farklı yörelerden konuk halk oyunları ekiplerinin yer alacağı festivalde ayrıca Tepecik Senfoni Orkestrası ve Selçuk Belediyesi Türk Halk Müziği korosu da bir konser verecek. Ama festivalin asıl sürprizi yıllarca Selçuk’ta müzik yapan ve yetenekleri ile profesyonel müzisyenlere taş çıkartan birbirinden değerli Selçuklu emektar sanatçıların vereceği konser olacak. Selçuklulara hem nostaljiyi hem de bugünü yaşatacak olan Selçuklu eski müzisyenlerden pek çoğu 44. Selçuk Efes Festivali vesilesiyle belki de yıllar sonra ilk kez sahneye çıkacak.

44. Selçuk Efes Festivali kapsamında Türk Halk Müziğinin sevilen sesi Hüseyin Turan, Balkan müziğinin bülbülü Suzan Kardeş ve başta gençler olmak üzere her yaş grubunun beğeni ile dinlediği GRİPİN grubu sahne alacak.

Canlı heykel gösterisi, jimnastik festivali ve birbirinden çekişmeli spor etkinliklerinin yer alacağı festivalde ayrıca yöresel yemeklerin ikram edileceği festival mutfağı da kurulacak. Festival kapsamında açılacak el sanatları stantlarında ise Selçuk’un ve Türkiye’nin farklı yörelerinin el emeği, göz nuru ürünleri sergilenecek.

Festival’in en büyük sürprizlerinden biri de Selçuk Belediyesi’nin üzerinde büyük titizlikle çalıştığı ve Selçuk’un geçmişini, anılarını, geleneklerini gelecek nesillere taşımayı hedefleyen Kent Belleği Binası’nın da açılış töreni olacak.

Daha pek çok güzelliği bünyesinde barındıracak olan ve tüm Selçukluların kendilerinden bir parça bulabileceği 44. Selçuk –Efes Festivali, çok kültürlülük temasından hareketle birçok kültürü birbiri ile kaynaştırarak katılımcılarına 5 gün boyunca unutulmaz anlar yaşatacak.

YORUMLAR
  1. Selçuk Sevdalısı dedi ki:

    Tek kelimeyle BERBAT!!!

  2. lionel dedi ki:

    tam bir rezalet …..

  3. rezalet dedi ki:

    rezalet

  4. 10.köy dedi ki:

    Rezalet diyen arkadaşlar.Belediyemiz paraları çar çur mu etsin yani.Çok paralar vererek getirilecek büyük sanatçılara verilen paralarla Selçuk’umuz yenilenir.bence doğru bir karar.Kuru ekmeğe muhtaçken pasta bizim neyimize…

    1. Anonim dedi ki:

      cebine atçaklarına birazda selçuğa versinler nolur.. hep bana hep bana olunca iyimi?

  5. fatih dedi ki:

    Ülkemiz bu kadar zor ve sıkıntılı günler geçirirken selçuk eğlenmese ve bu festival yapılmasa olmaz mı ! Hala kendimizi eğlendirecek haldemiyiz. Gelen sanatçılar bedava mı sahne alacak. Yine Belediye kasasından harcanmıyacakmı ! Sizlere iyi eğlenceler.

  6. Katre dedi ki:

    Güzel kardeşim benim…Bu kadarda saf olmayın ya…Belediyenin nerelere para harcadığı belli.Zaten bu millet kuru ekmeğide zor buluyor.Ölmüşüz ağlayanımız yok…Yazık çok yazık.Tam bir re-za-let

  7. selçuklu dedi ki:

    yazık gitgide güzelleşeceğine gitgide kötüleşiyor senede 1 defa olan selçuk festivalimizde yok oluyor 4-5 gece olcağına 1 gece olsun tam olsun daha iyi bence kısmet artık ne diyelim bunada şükür 🙂