site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

40 bin Suriyeli Türkiye’de doğum yaptı

40 bin Suriyeli Türkiye’de doğum yaptı
01.12.2014
A+
A-

-40-bin-suriyeli-turkiye-de-dogum-yapti

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, 40 bin Suriyeli sığınmacının Türkiye’de doğum yaptığını söyledi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis’in Türkiye’nin sığınmacılara karşı gösterdiği tutuma yapmış olduğu olumlu yorumları değerlendirerek, “Papa da bu medeniyetin güzelliğini gördüyse ne mutlu bize” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, bir basın mensubunun, “Papa Franciscus, ülkelerinden kaçan Suriyelilere Türkiye’nin kucak açmasını övgü dolu sözlerle yorumladı” sözü üzerine şöyle karşılık verdi: “Onların tamamı ülkemizin misafiri. Bugün için 1,8 milyon misafire bir taraftan iskan, istihdam, barınma, bir taraftan sağlık hizmeti veriyoruz. Bugün için Suriye’den gelen misafirlerimizden 40 bini Türkiye’de doğum yaptı. Bu anlamda fedakar, insana değer veren bir medeniyetin mensuplarıyız. Avrupa’da 130 bin ve yaptıkları yardım 200 bin avro. Bizim yardımlarımız ise 500 milyon doları sağlıkta olmak üzere 4 milyar doları geçti. Bizim medeniyet, anlayışımızın gereğidir. Papa da bu medeniyetin güzelliğini gördüyse ne mutlu bize.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.