site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

36. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali yapıldı

36. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali yapıldı
21.01.2018
A+
A-

Güreş severlerin haftalardır heyecanla 36. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali Pamucak Güreş Arenası’nda yapıldı. Deve güreşleri içerisinde ayrı bir yeri olan Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’nde 136 deve güreşti. Cazgırlar Halil Coşkun ve Murat Arabacı bu yıl da manileri ve sunumlarıyla güreşe renk kattı.

Akademisyenler de güreşteydi

36. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’ne AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Enerji Komisyonu İkinci Başkanı Necip Kalkan, İzmir Vali Yardımcısı ve Selçuk Kaymakamı Erol Türkmen, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Selçuk Cumhuriyet Savcısı Gökhan Emre Albay, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Yalova Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen, Selçuk Eski Kaymakamı Ayhan Boyacı, Başpehlivan Orhan Okulu, Merhum Adnan Menderes’in torunu Adnan Menderes de katıldı. 18- 19- 20 Ocak tarihlerinde düzenlenen II. Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu’na katılan akademisyenler de 36. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali heyecanını yaşayanlar arasında yer aldı.

Deve güreşlerinin Kırkpınar’ı olarak kabul edilen Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’nde 136 deve güreşti. Türkiye’nin dört bir yanından gelen güreş severlerin doldurduğu alanda Aydın, İzmir, Balıkesir, Denizli, Çanakkale’den gelen develer güreşti.

Türk askerine dua

36. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’nde açılış konuşması yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; Afrin’de başlayan Zeytin dalı Operasyonu’nun önemine değinerek sözlerine başladı. Başkan Bakıcı; “ Allah silahlı kuvvetlerimize güç versin, onları muzaffer kılsın. Allah Türk milletine zeval vermesin. II. Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumumuz’u dün bitirdik. Bu sempozyumun amacı deve güreşlerimizin adını UNESCO Somut Olmayan Dünya Mirası Listesi’ne yazdırmaktır. Sempozyuma katılan akademisyenler de aramızda bulunuyor. Ben 36. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’ne katkılarından dolayı Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Dernek Başkanı Mustafa Yavuz ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra güreşlerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kalbimiz dualarımız askerlerimizle

AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise yaptığı konuşmada Türk halkının gönlünün her zaman ordusuyla bir olduğunu belirterek; “ Şu anda Afrin’de ülkemize karşı uygulanmaya çalışılan operasyonda bir mücadele içerisinde olan kahramanlarımızın, askerlerimizin Allah yardımcıları olsun. Bizler bugün burada bu güreş için buluşmuş olsak da; da aklımız, kalbimiz onlarla beraber. Seksen milyonun duası onlarla beraber” dedi. Deve güreşleri bu yörenin yıllardır süren bir geleneğidir. Bu geleneği gelecek nesillere iletmekle mükellefiz. Deve güreşlerinin Kırkpınar’ı olarak bilinen deve güreşlerinin 36. sını düzenlediğimiz güreşlerin uzun yıllar devamını Allah’tan diliyorum. İyi Seyirler diliyorum” dedi.

Eğlence ve güreş heyecanı bir arada

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından güreş duası yapılmasıyla Pamucak’ta güreş heyecanı başladı. Çatım listesine göre güreşen develerin mücadelesi renkli görüntüler oluşturdu. 7. Altın Havan En Süslü Deve Yarışması’nın kazananı Kanka ile Kara Şeytan’ın güreşi büyük ilgi gördü. Gün boyu coşkuyla süren etkinlik de güreş severler piknik yaparak; davul zurna eşliğinde keyifli vakit geçirdiler. 36. Selçuk Efes Deve Güreşleri akşam saatlerinde son buldu.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”139″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.