site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

3000 Dershaneden Ortak Açıklama

3000 Dershaneden Ortak Açıklama
22.11.2013
A+
A-

tum-dershanelerden-ortak-aciklama

Özel Dershaneler Birliği Başkanı (ÖZDEBİR) Faruk Köprülü, Dershanelerin kapatılması konusunda açıklama yaptı…

İşte Faruk Köprülü’nün açıklamaları;

*Milli eğitimde çalışan 800 bin öğretmenle ilgili hiç bir zaman rencide edici ifadelerde bulunmadık.

*Milli Eğitim Bakanlığı bizlerin süreçle ilgili düşüncelerini almak üzere bir araya geldik ancak detayları görüşmüş değiliz

*Türkiye’deki Özel okullar yüzde 40 açıkla hizmet vermekteler. Ekonomik durumu müsait olmayan bir velimiz dershaneye gönderemiyorsa devletin vereceği 2.500 TL yardımla özel okula öğrencisini nasıl gönderecek. Özel okula gönderebilen veliye de bu yardımı yapmak ne anlam taşıyacak.

*Yapılan açıklamalar birbiri ile çelişiyor. Bize cezai müeyyidelerle ilgili bildirilmiş bir durum yok.

* Mevcut dershanelerin yüzde 75’inin özel okula dönüştürülmesi durumu daha önce görüşüldü ve özel okula dönmek siter misiniz diye soruldu.

*Dershaneci bazı arkadaşlarımız özel okullar ve üniversiteler açmıştır. Özel okula dönmek ister misiniz sorusuna şartları uygun olanlar evet cevabı verecektir.

*Bütün dershaneleri özel okullara dönüştürsek de dershanelere olan ihtiyaç devam ettiği sürece amacına ulaşmış olmayacak.

*Bakanlık yetkilileri bizleri bu süreçte davet etmeli ve somut önerilere kapalı olmadığımızı, alınacak tüm kararların hepimizi ilgilendiren bu kararın doğru ve yerinde bir karar olması için katkılarımızı sürdüreceğiz.

*Sayın Başbakanımızın açıklamaları biz ulusal dershanelerin sorunu gibi bir sorun değil. Eğitimciler olarak eğitimle ilgili doğru bildiklerimizi paylaştık.

*Dershanelerin bugünkü eğitim sistemiyle bir ihtiyaç olduğunu dershanelerin yıllardır devam eden kuruluşlar olduğu düşünürsek bu konu hepimizi ilgilendiriyor.

*Bu süreçte biz kendimizi anlatmaya devam edeceğiz. Bütün bunlara rağmen bu konu yasalaşırsa bu koruluşlar sonuç olarak ticari kuruluşlardır. Bu süreç sonucunda yurt içinde her türlü hakkımızı arayacağız. Sonuç alamamamız durumunda AİHM’ye konuyu taşıyabiliriz.

*Kendimizi anlatmak konusunda gayretimiz devam edecek.

*Sayın başbakanımıza yanlış bilgiler ulaştırılmakta olduğunu düşünüyoruz. Bu güne kadar okuldaki müfredat dışında soru sorulduğunu bilmiyorum. Dershaneler okuldaki derslere yönelik ve bir üst kuruma hazırlamak şeklinde hizmet verir.

* Sınavların sorularını biz hazırlamıyoruz. Dershaneler ters cambazlığı yapmaz. Okulda öğretilmeyen konuların dershanelerde işlenmesi söz konusu değil.

* Başbakan bütçe meselesi nedeniyle açıktaki öğretmenlerin ataması yapılamıyor demişken dershanelerdeki öğretmenlerin atanması durumu mümkün görünmüyor.

* Dershanelerde yüzde 3 ücretsiz öğrenci okutmamız gerekirken ortalama yüzde 10 öğrenci bedava okutuluyor. Ücretlerin yüksek olması sebebiyle velilerin okutamaması durumu söz konusu değildir.

* Dershaneler bir rant kapısı değil. Son dönemdeki rencide edici açıklamalar bizleri üzüyor. Velilerin ve öğrencilerin istekleri üzerine dershaneye başvuruluyor. Her öğrenci kendi arasında yarışa dahil olabilmek için başarılı öğrencilerde dershanelere gidiyor.

* Halk eğitim merkezlerinde açılacak kuruluşların eğitim vermesine biz karışamayız. Bu durum daha önceden denenmiştir. Fakat bir takım sorunlar sebebiyle öğrenciler buralara dershanelere devam ediyorlar. Bakanlık böyle bir ihtiyaç duyuyor da dershaneleri neden kapatıyor sorusu akla geliyor.

* Mezun öğrenciler bir sonraki yıl hazırlanarak üniversiteye girebiliyor. Dershaneler kapatılırsa mezun öğrenciler yıldan yıla katlanarak artacaktır. Bu durum bile başlı başına dershanelerin kapatılmaması gerektiğini ortaya koyuyor.

* Bizler eğitimciyiz. Gayemiz öğrencileri eğitmek. Meydanlara inmek gibi bir yola başvurmayız. Ancak çeşitli yönlerden hakkımız arayacağız.

* Bizlere somut olarak iletilmiş bir hazırlık raporu yok. Bu durumda çok net bir ifade vermek zor.

* Biz dernek temsilcileri olarak farklı zaman dilimleri içinde çağrıldık. Görüşmelerin içeriğine baktığımız zaman bize düşüncelerimiz soruldu. Zaman içinde görüşmelerin süreceği söylendi. Bülent Arınç’ın açıklamasında Başbakandan gelen talimatla tüm paydaşlarla görüşüleceği söylendi. Ancak Başbakan canlı yayında bu bir kaç önerimiz dışında bize geleceklerse biz yokuz dedi.

* Nabi Avcı , Başbakan ne dediyse o şekilde bir açıklama yaptı. Bir yandan paydaşlarla görüşüleceği söyleniyor bir yandan Başbakanın çizdiği çerçeve dışına çıkılmayacağını söylüyor.

* Bu konunun tarafları bir araya gelerek hepsinin görüşü alınarak hepsinin yararına olacak şekilde bir karar alınmasını istiyoruz.

* Nabi Avcı’nın İkna etme turları ile ülkeyi dolaşmasına gerek yoktur. Bizler 3000 derneği temsilen buradayız.

* Başbakan etüt merkezleri ve okuma salonlarının ücretsiz olmak kaydı ile devam edeceğini açıkladı. Bu konuda da sınırları çizmiş oldu.

YORUMLAR
  1. Bitsin artik bu cile dedi ki:

    Bu dershanelere verilen paralara hakikaten yazik..ben de 2 sene gitmistim lisede.egitim sisteminde pratik egitime daha cok yer verilmeli ve bu sistemde dershanelere yer olmamali diye düsünüyorum..

  2. Anonim dedi ki:

    gelir seviyesi düşük aile çocuklarının iyi bir üniversite kazanma şansı olmamalı… yapılmak istenen bu .eğitim sistemi bir yarış. dershanelerin kapatılması bu yarışta gelir seviyesi uygun olmayan ailelerin hükmen ,zoraki olarak koparılmasıdır…sayın başbakanın kılavuzu karga olursa işte eğitim sistemini de enkaza ,çöplüğe çevirir.biri toplumdan habersiz başbakana kral çıplak demeli ama nasıl…………………

  3. ZEKAAAAAA dedi ki:

    ZEKA VE ÇALIŞMA OLDUMU….İSTEDİĞİ OKULA GİDER…..MALİYE VE İÇİŞLERİ BAKANLARININ AİLE DURUMU VE KARDEŞ SAYISINI ARAŞTIR…….KAFA OLACAK……YOKSA PROF..DERS VERSE KAFASINA HÜNİ İLE AKITAMAZ…..FAYDASZ……..VERMEĞİNCE MABUT…NEYAPSIN SULTAN MAHMUT.