site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

30 Ağustos’a Yakışan Gösteri

30 Ağustos’a Yakışan Gösteri
04.09.2014
A+
A-

mehmet-uyaroğlu130 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları bu yıl Kurtalan Ekspres ve Hayko Cepkin’in muhteşem sahne gösterileriyle gerçek bir kutlamanın nasıl olması gerektiğini bizlere gösterdi.

Rahmetli Cem Karaca’nın Tamirci Çırağı şarkısıyla giriş yapan ekip ilerleyen saatlerde Somada şehit olan 301 madencinin anısına baretlerle sahneye çıktı. Cem Karaca’nın 70’li yıllarda meydanlarda haykırdığı “Maden Ocağının Dibinde” şarkısını halkla birlikte söyledi.

Rahmetli Barış Manço’nun şarkılarını mükemmel bir şekilde icra eden Hayko sahne hâkimiyetiyle halkın gönlünde taht kurdu. Halk da her iki sanatçıya duydukları beğeniyi şarkılara eşlik ederek gösterdi. Namus Belası, Memmed Emmi, Dönence, Tamirci Çırağı, Gülpembe’yi hep bir ağızdan söylendi.

Yıllardır bayram kutlamaları genellikle bir midibüs üzerine yerleştirilen hoparlörler ve karanlık sokaklarda Onuncu yıl Marşı söyleyip bayrak sallayan Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı insanların görüntüsünden ibaretti.

Aynı insanlar 30 Ağustos akşamı tören alanındaydı yine. Cem Karacanın Barış Manço’nun efsane şarkılarını hep bir ağızdan haykırdılar. Ne karmaşa vardı ne de bağrış çağrış.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ve izinde olan binlerce insan yüreklerinde vatan sevgisiyle eşlik ettiler şarkılara.

Demek ki istenince oluyormuş.

Muhteşem bir gece yaşandı, mükemmel bir organizasyon ve o gece Atatürk sevgisini haykıran binlerce insan vardı tören alanında. Herkes mutlu bir şekilde ayrıldı konserden.

Başkan Zeynel Bakıcı çok güzel bir konuşma yaptı.

Atatürkçülerin sahipsiz olmadığını, Atatürk’ün anısına bir kez daha gösterdi 30 Ağustos akşamı yaşananlar.

Yaklaşan Sekiz Eylül kurtuluş Şenliklerinde yapılacak etkinliklerde Haluk Levent’in Selçuk’ta sahne alacağı, diğer günlerde ise sürpriz sanatçıların ve bazı yerel sanatçılarında Selçuk halkına nostalji yaşatacağı gelen duyumlar arasında.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Yazınızda bol bol Atatürk vurgusu yapmanız komik. AKP ile Atatürk yan yana gelince çok eğreti duruyor.