site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

30 Ağustos Selçuk’ta da buruk geçti

30 Ağustos Selçuk’ta da buruk geçti
31.08.2016
A+
A-

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Selçuk’ta da buruk geçti. Protokol üyeleri ile birlikte İlçe Şehitliğinde konuşan ve konuşmasında Türk Ulusu’nun dirilişi ve destan yazdığı tarihlerden bir tanesi olan 30 Ağustos’un önemine dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Bu vatanda bu bayrak hiçbir zaman yere inmeyecektir” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları kapsamında Selçuk Atatürk Anıtı Önünde düzenlenen resmi törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Düşman dize getirildi

Çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Üstçavuş Alper Aydınoğlu yaptı. Aydınoğlu, yaptığı konuşmasında 30 Ağustos Zaferi’ne gelen tarihi süreci özetleyerek; “Bugün, başkomutan Atatürk’ün emrinde, fedakar milletimiz ve onun orduları tarafından iç ve dış düşmanların dize getirildiği ve cumhuriyetimizin temelinin atıldığı büyük zaferin 94. Yıldönümünü milletçe kutlamanın sevinci içerisindeyiz” dedi.

Kurtuluş Savaşının önemine vurgu yapan Aydınoğlu; “Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlayan Kurtuluş Savaşı Erzurum ve Sivas Kongreleri ardından Birinci ve İkinci İnönü Savaşları ile devam etmiş; 26 Ağustos 1922 sabahı düşman kuvvetleri Sakarya Kıyılarında şaşkına çevrilmiş ve 30 Ağustos’ta bozguna uğratılarak sona ermiştir. Jandarma Üstçavuş Alper Aydınoğlu konuşmasını, “Laik ve demokratik cumhuriyeti korumak ve kollamak görevinin tam idraki içinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri, gerektiğinde bu görevi yüce milletinin emrinde olarak kendisine yaraşır bir şekilde yapmaya hazır ve kararlı bulunmaktadır” dedi.

Şiirlerin okunmasıyla sona eren tören, Selçuk İlçe Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın Kaymakamlık Makamında tebriklerin kabulü ile devam etti. Tüm protokol üyeleri daha sonra Selçuk Şehitliğine geçerek, tüm şehitlere birer gül bıraktılar. Protokol üyeleri burada şehitler için hep birlikte dua ettiler.

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır

Türk Ulusu’nun dirilişi ve destan yazdığı tarihlerden bir tanesi olan 30 Ağustos’un önemine dikkat çekerek; Türk Ulusu’nun zor günlerden geçtiğini belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Zafer Bayramımız’ın 94. Yıldönümünü kutluyoruz. Bugün Türk Ulusu’nun dirilişi ve destan yazdığı tarihlerden bir tanesidir. 30 Ağustos, Türk Ulusu’nun var oluşunda önemli bir kilometre taşıdır. Böylesine bir günün coşkuyla kutlanması kadar iyi bir şey yok. Ancak bugünlerde yaşadığımız olaylardan dolayı bugünü buruk bir şekilde kutluyoruz ama devletimiz, milletimiz, hükümetimiz el ele vererek bütün zorluklardan çıkacağız. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bu vatanda bayrak hiçbir zaman yere inmeyecektir. Bu duygular içerisinde başta hemşehrilerim olmak üzere tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum ” dedi.

30agustos_selcuk (2)

30agustos_selcuk (3)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.